De Iraanse president Hassan Rohani.
Volledig scherm
De Iraanse president Hassan Rohani. © afp

Iran wil crisis regionaal oplossen zonder buitenlandse troepen: “Hoe verder jullie wegblijven, hoe veiliger”

De aanwezigheid van buitenlandse troepen in de Golf verhoogt de "onveiligheid". Dat heeft de Iraanse president Hassan Rohani gezegd na de aankondiging dat de Amerikanen extra troepen gaan sturen naar de regio.

11 reacties

  • Ben Boerema

    5 jaar geleden
    Psychopaten-al de oorlogshitsers die de olie beheersen willen: ze zijn alweer bereid ook naar wens van Netanyahu militaire actie te creeren in het Golfgebied! In plaats van dat alle militairen zich bezig gaan houden met al dat plastic uit de oceanen te halen, dan doen ze iets nuttigs met gemeenschapsgelden ipv dood, verderf en ellende te zaaien waar alleen een heel beperkte moraalloze elite van profiteert. Breng legers onder controle van de democratie(usa oa) Ben.
  • Eric Servaes

    5 jaar geleden
    A priori heeft hij gelijk. Maar bij nader inzicht bakt hij en zijn baardmannen er niks van en ‘moeten’ andere machten wel tussenkomen.
  • Verhecken Sylvio

    5 jaar geleden
    Rusland verkoopt wapens aan Turkije.Turkije komt in oorlog waar ze deze wapens gebruiken (Russische).Men kan dan ook zeggen dat Rusland de verantwoordelijke is??Voor mij zullen dat wel Iraanse wapens geweest zijn,maar zat Iran zelf niet achter de aanval.Geen wapens,vertrouwen in een goede (verre)buur die helpt,godsdienst niet toelaten om een conflict te veroorzaken,Geld verdelen in de wereld,zou al veel problemen oplossen.
  • Oisin Macdara

    5 jaar geleden
    Iran heeft in 300 jaar niemand aangevallen. Mag Iran zich niet verdedigen ? De US hebben Iraq geholpen in hun oolog tegen Iran. Israel en de Saudies willen oorlog, en de US,EU moeten het uitvechten tegen Iran.
  • Neyt Erik

    5 jaar geleden
    Het gaat hier steeds om twee rivalen,Iran en Saudi Arabie,die elkaar voordurend in de wielen rijden.Het Westen is bang dat zoiets zou kunnen uitdraaien op een oorlog tussen die twee,met de vernietiging van vele olie install. tot gevolg.En men gaat zich dan ermee bemoeien,maar ik ben niet zeker dat dit de uitkomst(Weg Olie Install.) zou veranderen,daarmee,blijf er weg.