U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 34
Premier Rutte verweet 50PLUS fractieleider Henk Krol tijdens de algemene beschouwingen dat diens partij rond de pensioenen teveel wil potverteren. Krol op zijn beurt riep de premier op zich in te spannen om pensioenkortingen te voorkomen. ‘Er zijn oplossingen’, zei Krol, ‘maar u wilt ...

8 maanden geleden door Scorpio

REAGEER MET EEN EMOJI
28
2
1
1
3

Pinokkio liegt wel heel erg veel of niet VVD achterban ?

1 Bollieboos    
8 maanden geleden door Bollieboos
3
Meld

Rutte weet natuurlijk héél goed dat Henk Krol gelijk heeft, maar blijft gewoon glashard volhouden dat HIJ gelijk heeft!

2 Scorpio    
8 maanden geleden door Scorpio
1
Meld

Er moet geld genoeg zijn daar genoeg mensen in het verleden ook voor de VUT premie hebben betaald die later Mensen gingen al vanaf hun 17e jaar werken en hebben al meer afgedragen dan zij die nu de werkvloer betreden met hun 27e (waarmee ze tegenwoordig uit de schoolbanken komen).Deze regering probeert weer even wat van het opgespaarde geld achterover te drukken voor hun eigen belang.

3 Eindpenthode    
8 maanden geleden door Eindpenthode
3
Meld

Iedereen weet dat we verplicht worden ons arm te rekenen vanwege die irreële lage rekenrente.
Maar rekenen is het zwakke punt van Rutte.. Eigenlijk van die hele VVD
https://joop.bnnvara.nl/nieuws/rutte-rekent-50-miljard-mis

Vandaar het voorstel van Sander Dekker om voor de rekentoets een 3 ook als voldoende te rekenen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/492446/dekker-vindt-3-voldoende

Zo ook die misser van de verhoging van 100 euro energie voor energie en belasting die 334 euro werd.
https://www.ad.nl/politiek/niet-van-het-gas-af-dan-gaat-uw-energierekening-met-100-euro-omhoog~a10c3bfa/

https://www.rtlz.nl/life/personal-finance/artikel/4611476/energiebelasting-stuwt-rekening-gas-en-licht-met-334-euro

Rekenen moet je dan ook niet aan de VVD overlaten.
Die naaien je. Daar kan je wél op rekenen.


4 in holland    
8 maanden geleden door in holland
1
Meld

Aangezien de overheid tegenwoordig voor staatsleningen geen rente hoeft te betalen maar zelfs ontvangt, stel ik voor om een gedeelte van dat voordeel te reserveren voor de pensioenen en AOW, om dat zij het meeste last hebben van de negatieve rente's.

5 Moien    
8 maanden geleden door Moien
3
Meld

Natuurlijk draaien de pensioenfondsen winsten bij een lage rente.
A) ze hoeven niet te indexeren
B) ze mogen korten ivm de strakke rekenrentes.
Met dank aan de ECB en de Rutte-kliek, die er natuurlijk niet voor de burgers zijn.

6 Dieke    
8 maanden geleden door Dieke
1
Meld

Krol dient niks te zeggen over pensioenen aangezien 'ie zijn volledige personeel van de Gaykrant ermee genaaid heeft. question

7 Wild Rover    
8 maanden geleden door Wild Rover
27
Meld

@6 U vergeet voor het gemak te melden dat ze met het gestalde geld moeten vechten tegen de waardeloze rente en inflatie.
En teveel beleggen (wat wel zin heeft), is 'spelen met geld' dus dat wil het volk ook niet.

8 Wild Rover    
8 maanden geleden door Wild Rover
20
Meld

Ik ga me steeds meer afvragen of de pensioenen wel werkelijk dit geld bezitten, Ik ga steeds meer het idee krijgen dat er een hoop geld is uitgegegeven aan bijv Griekenland of aan andere posten waarvan dat geld niet meer kan worden terug verwacht. Op papier lijkt dan alles wel ok, maar in werkelijkheid wordt er misschien wat verdoezeld.. Waarom vaartNederland dan anders tegen de stroom in met zijn papieren lage rente / enw orden de werkelijke rendementen niet voor 50% meegenomen? blijft er nog zat over

9 starboy2500    
8 maanden geleden door starboy2500
2
Meld

Rutte wil natuurlijk dat iedereen werkt tot de dood.
Natuurlijk is echt werken iets anders dan wat hij onder werken verstaat.
Dan kan eindelijk die pot met geld verbrast worden, en terug vloeien in de economie.

10 icnivad    
8 maanden geleden door icnivad
0
Meld

Ahhh, die zielige pensionada’s ook! Werk er gewoon wat naast. Doe je wat nuttigs voor de samenleving en valt die paar euro korting in het niet!

11 Vaartuig    
8 maanden geleden door Vaartuig
31
Meld

@11
Véél mensen zijn blij, dat ze na jarenlange lichamelijke zwarearbrid, eindelijk kunnen stoppen.
Dus u vindt het normaal, dat een oudere bij moet klussen, om zijn gestolen pensioen, aan te vullen?
U bent nog erger dan deze Rutte-kliek..

12 Dieke    
8 maanden geleden door Dieke
1
Meld

@11 Paar Euro korting?
Het niet indexeren van een pensioen van 50 mille over 20 jaar, bij een inflatie van 2% (werkelijke inflatie is eerder 3%) kost de gepensioneerde 220.000 Euro!
Voordat je met pensioen gaat moet je al 220.000 Euro sparen om het niet indexeren te compenseren. Vervolgens het korten van 5% per jaar over meerdere jaren .......
De politiek zit gewoon de staatsschuld af te lossen met privaat pensioengeld, ongehoord.

13 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
2
Meld

@11 wat een typische reactie ,voor iemand die al jarenlang aan het staats infuus hangt, lutser

14 de redelijkheid    
8 maanden geleden door de redelijkheid
1
Meld

@14 Opvallend op NK heb je een bende uitkeringstrekkers die een pro overheid, neoliberaal geluid (D66) laten horen met als enige nogal egoïstische doel: behoud van hun uitkering.
Die vinden dat de belasting niet hoog genoeg kan zijn en de burger tot de dood toe moet doorwerken opdat hun uitkering betaalbaar blijft.

15 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

Fossiele brandstof wordt vanzelf toch wel opgemaakt, de mensheid in huidige omvang kan dan niet meer functioneren, de natuur lost dit zelf wel op...

16 icnivad    
8 maanden geleden door icnivad
2
Meld

Er ging iets mis... verkeerde post.

17 icnivad    
8 maanden geleden door icnivad
1
Meld

@9 Een andere optie voor het verdwijnen van het aanvullende pensioen: D66 was er altijd voorstander van dat het aanvullende pensioen van zeg 8 miljoen werkende Nederlanders gebruikt zou worden in een nieuwe nog op te richten Europese pot voor 500 miljoen Europeanen. Diefstal natuurlijk aangezien 8 miljoen Nederlanders 40 jaar lang geld ingelegd hebben en die 500 miljoen Europeanen niet.

18 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@18
D’66, maar ook andere partijen zoals GL en PvdA, zullen altijd de EU boven Nederlandse belangen zetten, onze welvaart is hen niets waard. Ze zijn niet afhankelijk van de kiezersgunst, want in de EU zorgt goed voor de hare.
Daarom zou ik het liefst af willen van het huidige pensioenstelsel. We hebben geen betrouwbare overheid.
Daarnaast is het ook een belachelijk stelsel.

19 Dégénération    
8 maanden geleden door Dégénération
1
Meld

Is beter als Rutte en de helle VVD uit de tweede kamer getrapt worden bij de volgende verkiezingen in maart 2021 net zo als D66 CDA en Groen-Links. Maar het kan ook zijn en ik zelf hoop dat het kabinet Rutte tot end dezember is gevallen in verband met de zaak van Geert Wilders de aanstaande mandag verder gat. Het wordt tijd dat rechts aan de macht komt da linkse partijen burger kaal plukken blijven zolang dictator Rutte en de helle VVD aan de macht blijft.

20 Gunther    
8 maanden geleden door Gunther
0
Meld

@19 Klopt: D66 komt er het het meest voor uit. De PvdA was altijd tegen privaat geld van de burger want daarmee werden ze onafhankelijk van de PvdA politicus. Ze waren dus tegen het eigen huis, eigen auto, aanvullend pensioen, spaargeld en een erfenis. Van GL weet ik het onvoldoende. Politici zouden liever een atoombom op de Nederlandse bevolking gooien (als ze ermee weg zouden kunnen komen) dan dat hun geliefkoosde EU uit elkaar valt.

Of het een belachelijk stelsel is weet ik niet. Wel weet ik dat 1400 miljard bij elkaar op een grote hoop teveel aantrekkingskracht uitoefent op onbetrouwbare lieden, waaronder politici.

21 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@21
Het is inderdaad wat je zegt, zo’n enorm vermogen is gevoelig voor politiek misbruik.
Ik vind het belachelijk dat de overheid ons verplicht te sparen, dat bepaal ik graag zelf.
Daarnaast heb je de meeste kosten in het begin van je zelfstandige leven en de minste als je oud bent. We moeten dus in de duurste periode van het leven sparen voor het goedkoopste.
Het is zo krom dat we nu tegen rente een hypotheek afsluiten, de bank het vervolgens doorverkoopt aan de pensioenfondsen waar wij verplicht aan betalen. We betalen dus rente over ons eigen geld.

22 Dégénération    
8 maanden geleden door Dégénération
1
Meld

VVD stemmers samen met Rutte blijven gewon de leugens van Rutte steunen wat te all jaren doen om burgers kaal te plukken vooral eenverdieners en mensen de parttime werken de elk jaar 10 tot 15% achteruit gaan waar D66 CDA Groen-Links PvdA aan mee doen.

23 Gunther    
8 maanden geleden door Gunther
0
Meld

@22 Met 70% van het hoogste loon valt prima te leven tijdens je pensioen, zeker als het huis ook nog afbetaald is. Echter toen werd het middelloon. Toen verdween de VUT. Toen verdwenen de ouwe lullen dagen (betaald verlof voor tussen 62-65 jaar)
Toen moest de pensioenleeftijd omhoog. Toen moest de AOW gefiscaliseerd worden. Vervolgens geen indexatie van het aanvullende pensioen vanaf 2008 en nu dan korting. En het einde is nog niet in zicht. Ook is bijsparen lastig tot onmogelijk met lage/negatieve rente, vermogensrendement belasting en hoge inflatie. Verder gaat men ook het afbetaalde eigen huis belasten. De oudere wordt op meerdere fronten aangepakt.

24 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@24
We hebben de overheid almachtig gemaakt en dat zijn ze nu aan het verzilveren.
Ouderen hebben helemaal geen machtsmiddelen op het stemrecht na, maar dat helpt ook niet meer want de partijen kruipen steeds verder naar elkaar op. We hebben nu een kabinet waar D’66 en CU samen inzitten, maar de CU sluit wel een conservatieve partij als FvD uit, dat is politiek anno 2019. Je kan verkiezingen net zo goed afschaffen, je hebt toch geen keuze.

25 Dégénération    
8 maanden geleden door Dégénération
1
Meld

Hier gaat hier dan over het pensioen, breder gezien gaat het over de gehele houdbaarheid van onze economie. Zoals ik vaker opmerk, veel in de boeken vermelde bedragen zijn schijn, nep, plussen bestaan in werkelijkheid slechts op papier. Deze plussen kunnen op een gegeven moment zelfs een last worden.

Jaren terug, in een interview met het handelsblatt zei oud bondskanselier Helmut Schmidt daarover het volgende, (en lees die laatste zinnen van Schmidt maar eens een paar keer extra)

Handelsblatt: Dus U denkt dat deze op papier staande opbrengsten nep zijn, en op een gegeven moment zullen moeten worden weggestreept?

Schmidt: Ja
https://pbs.twimg.com/media/EC_sF10X4AIH5Ml.png

26 Heapak    
8 maanden geleden door Heapak
0
Meld

Het is duidelijk dat Rutte geen idee heeft hoe de aanvullende pensioenen in elkaar steken. Dit is overigens niet onlogisch, want zelfs sommige "deskundigen" blijven op tv, radio en andere media verkondigen dat de pensioenfondsen te weinig rendement maken om aan hun toekomstige verplichtingen te voldoen.

Op het moment dat je hier wat dieper op ingaat, beginnen deze zelfde "deskundigen" over de lage of zelfs negatieve rentestand. Wat ze kennelijk niet weten is, dat pensioenfondsen nauwelijks beleggen in nieuwe staatsobligaties. Logisch, want welke gek leent geld uit om er geld op toe te leggen.

Pensioenfondsen hebben hun vermogens voor ongeveer 25% belegd in staatsobligaties, maar dat zijn voornamelijk obligaties die al wat ouder zijn en nog 2% tot 2,5% per jaar opleveren. De rest van het vermogen zit voornamelijk in aandelen en vastgoed met een rendement van gemiddeld 8%.

Dat is dan ook de reden waarom sinds 2008 de pensioenvermogens meer dan verdubbeld zijn van 700 miljard naar 1.500 miljard. Terwijl de verplichtingen (vergrijzing + inflatie) voor de toekomst met 60% zullen stijgen. Dat betekent dat er op dit moment al zo'n 500 à 600 miljard reserve is. Vermogen wat niet op een plank ligt, maar ook de komende 30 of 40 jaar verder zal aangroeien naar 1.000 tot 1.300 miljard als er gemiddeld maar 2% rendement op behaald zou worden.

Samenvattend: Het pensioenvermogen zal niet slinken, maar juist verder uitgroeien van 1.500 miljard nu naar 2.500 tot 2.800 miljard in 2050. Ruim voldoende om zelfs eventuele ernstige economische crisissen op te vangen.

Niet indexeren en zelfs korten van pensioenen, zorgen er voor dat de huidige en toekomstige gepensioneerden (3 tot straks 5 miljoen mensen) minder zullen gaan uitgeven. Dat is slecht voor de economie en de werkgelegenheid. Het gevolg is meer uitkeringen door de overheid met hogere belastingen als gevolg.

Kap met die onzin.
Indexeer pensioenen nu!

27 Belazerd    
8 maanden geleden door Belazerd
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

28 Dirk2137    
8 maanden geleden door Dirk2137

@25 Op school leren we dat de overheid er is om de burger te dienen. Naarmate je wat levenservaring opdoet leer je dat het omgekeerde het geval is. De elite heeft zelf de democratie uitgevonden: ze waren het zat dat het volk met hooivorken naar hun paleizen trok en die platbranden wanneer het volk ontevreden was en honger leed. De politiek regeert in naam, dient als bliksemafleider en de onbekende elite is nog steeds aan de macht alleen weten we nu niet meer wie dat zijn. Als we nu beroofd worden van ons geld willen we het zelf (want we zijn masochistisch?) want we leven in een democratie, het is zo gezamenlijk afgesproken luidt de redenering.

29 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@27 Ja die Dijssselbloem zat te verkondigen dat we solidair moeten zijn met de mensen die over 70 jaar aanvullend pensioen nodig hebben. Wat een lariekoek. Hij heeft de ballen verstand van pensioenen of hij zit bewust te liegen omdat het woord "solidair" goed valt in linkse kringen.
Jouw aanvullend pensioen is puur jouw inleg over 40 jaar x het rendement dat gemaakt wordt gedeeld door het aantal jaren dat de Nederlander gemiddeld leeft. Meer niet.
Negatieve correcties zijn soms nodig als mensen langer blijken te leven of rendementen tegenvallen maar je spaart niet voor iemand anders die over 70 jaar pensioen nodig heeft. Men weet al dat de Nederlander bestolen moet worden en zit daar vervolgens een niet kloppend verhaaltje bij te verzinnen.

30 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

Oei, hoop extreemlinkserts hier. question

31 Wild Rover    
8 maanden geleden door Wild Rover
5
Meld

@31 Tja als je niet tot je dood 168 uur per week wilt werken en je ooit nog es hoopt met pensioen te kunnen met geld dat is ingehouden op je salaris moet je haast wel een linkse extremist zijn.

32 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

Als we het anders willen moeten we over twee jaar massaal anders stemmen.

33 Pffff    
8 maanden geleden door Pffff
0
Meld

@33 Nee zie @29 Levert hetzelfde resultaat. De politiek is niet de baas.

34 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@29

“The best slave is the one who thinks he is free.”

35 Dégénération    
8 maanden geleden door Dégénération
1
Meld

Hier nog een voorbeeld, waardoor Rutte er naast zit.

Netspar in Tilburg is een club wetenschappers en vertegenwoordigers van verzekeringsmaatschappijen (Achmea, Aegon, A.S.R., Nationale Nederlanden, enz) en overheidsinstellingen, die het kabinet adviseert over het pensioenbeleid. Over de echte onafhankelijkheid van deze club heb ik ernstige twijfels. Volgens mij adviseert Netspar namelijk alleen wat de overheid uitkomt op het gebied van aanvullende pensioenen.

Feit is dat commerciële verzekeraars deel uitmaken van deze denktank en bijdragen aan het frame dat het niet goed gaat met het Nederlandse pensioenstelsel omdat ze een commercieel belang hebben bij de hervorming daarvan. De belangenverstrengeling in de hele pensioendiscussie is dus erg groot. Altijd lopen er wel lijnen van adviseurs, wetenschappers, beleidsmakers naar De Nederlandsche Bank of het ministerie van financiën en terug en worden steeds dezelfde visies rondgepompt. Het is een gesloten netwerk van mensen die het zeer eens zijn met elkaar. Oppositionele opvattingen kom je niet tegen, hetgeen opmerkelijk is voor een denktank. Een echte tegenkracht ontbreekt volledig.

Dat is waarschijnlijk de belangrijkste reden, waarom de beleidsmakers in Den Haag ervan overtuigd zijn dat het huidige pensioenstelsel op de schop moet. Keer op keer wordt verkondigd dat de pensioenfondsen onder de maat presteren en jongeren straks de dupe worden als er nu niet ingegrepen wordt. Een duidelijke onderbouwing hiervan ontbreekt telkenmale. Er worden wat vage kreten losgelaten over de extreme lage rentestand en dat dit niet een zaak is van de overheid. Opmerkingen dat deze lage rentestand nauwelijks invloed heeft op het totaal van het rendement bij pensioenfondsen, worden achteloos weggewuifd.

36 Belazerd    
8 maanden geleden door Belazerd
0
Meld

@15 Dat heeft u goed in de smiezen die D66 adepten
Ze zeggen het om gekeerde....maar zijn noch te lui dat ze het gras zien waaien

37 Bollieboos    
8 maanden geleden door Bollieboos
0
Meld

Hoeveel is die 1400 miljard nog waard bij de volgende crisis? Er is sprake van bubbels op alle financiële terreinen: staatsobligaties, aandelen en huizen. Negatieve rente is iets waar niet te licht over moet worden gedacht. Economen weten niet hoe ze die in de gangbare modellen moeten inpassen.
Ons pensioenstelsel wordt het beste genoemd, maar zou ook het minst slechte kunnen worden genoemd. Als de verschillende partijen elkaar niet wantrouwenden, zou er helemaal geen fonds nodig zijn, zou het pensioen via een omslagstelsel, vergelijkbaar met de aow, kunnen worden uitgekeerd.

39 Myth63    
8 maanden geleden door Myth63
1
Meld

@17 Toch wel knap om 5 plusjes te scoren terwijl je in @16 volkomen onzin zegt met betrekking tot het onderwerp van dit draadje!

40 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@40 mooi hé question

41 icnivad    
8 maanden geleden door icnivad
0
Meld

@7
Is dat relevant voor de inhoud van zijn betoog?
Het is inderdaad niet zo handig dat juist hij hiermee komt, maar iemand moet het doen......

42 Tismewat    
8 maanden geleden door Tismewat
1
Meld

Kortom Rutte heeft dus niets met ouderen maar hij vergeet dat zijn bejaarde tijd ook nog wel komt en dan maar zien of hij nog zo slap lult.

43 Interessant    
8 maanden geleden door Interessant
0
Meld

@11 veel van "die harde werkers" , met name de bouwvakker, vonden het ook geen enkel probleem om in de avonden en weekenden flink zwart bij te beunen. Dus niet piepen nou.

44 Gut    
8 maanden geleden door Gut
11
Meld

@44 is dus voor @12 .

45 Gut    
8 maanden geleden door Gut
8
Meld

@44 : Bijbeunen in gezonde toestand en nog ver van de voor harde werkers bijna onhaalbare pensioenleeftijd heeft niets te maken met het pensioen en toekomstige pensioen.
Denk toch eens na en maak je druk over je eigen oude dag in armoede.
Uw vader en moeder hebben het lekker breed?

46 logikus    
8 maanden geleden door logikus
0
Meld

@1 . De VVD achterban is al net zo erg. Soort zoekt soort.

47 SergioLeone    
8 maanden geleden door SergioLeone
0
Meld

@11 Kan u @31 en @44 in uw vaartuig mee nemen naar de
Bermuda driehoek

48 Bollieboos    
8 maanden geleden door Bollieboos
0
Meld

@47 Zie boven question

49 Bollieboos    
8 maanden geleden door Bollieboos
0
Meld

@12

Ja ja, zware arbeid.

Ik zie het anders? Waarom verwacht u dat anderen de helft van uw leven financieel voor u opdraaien? Bovendien geloof ik niks van die “zware” arbeid.

50 Vaartuig    
8 maanden geleden door Vaartuig
3
Meld

@13

Leg eens uit welke bronnen je gebruikt voor die statistiek?

51 Vaartuig    
8 maanden geleden door Vaartuig
2
Meld

@14

Kun je aangeven aan welk staatsinfuus ik hang? Ik ben als ondernemer een flinke nettobetaler aan de algemene middelen. Als sinds de crisis geen KOR meer, maar dik meebetalen aan BTW, ziektekostenverzekeringswet en IB.

Maar goed, ik denk dat je snapt dat je een ad hominem gebruikt. Een logische dwaling. Net als al die pensioenkermers hier.

52 Vaartuig    
8 maanden geleden door Vaartuig
3
Meld

@44

Klopt. Veel mensen met een zwaar beroep zorgen gewoon slecht voor zichzelf (overgewicht, roken en andere kwaaltjes waaruit het kortetermijndenken volgt). Waarom moeten ik en anderen opdraaien voor mensen die niet goed voor zichzelf zorgen?

Korten die handel! Gewoon AOW op 68 jaar zetten. Mensen tussen de 65 en 75 stimuleren om te gaan werken. Dat luie gedoe, daar heeft ons land niets aan!

53 Vaartuig    
8 maanden geleden door Vaartuig
3
Meld

@48

Alleen om belastingen te ontduiken!

54 Vaartuig    
8 maanden geleden door Vaartuig
4
Meld

@51 Geen bron maar berekening:
Niet indexeren: 50 mile x 20 = 1 miljoen Euro pensioenuitkering over 20 jaar
Wel indexeren bij 2% inflatie : 50 mille x 1.02 x 1.02 x 1.02 (20 maal) = 1.268 miljoen. (2.68 ton achtergehouden door niet te indexeren) Het is dus meer dan ik had aangegeven in @13 .
Wel indexeren bij 3% inflatie: 50 mille x1.03 x1.03 x1.03 (20 maal) = 1.4257 miljoen ( 4.257 ton achtergehouden door niet te indexeren)
Hebben we het nog niet gehad over het jaarlijks 5% korten wat nu ingaat.

55 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@55

Wat een slechte berekening. Het gaat niet uit van waar de rendementen vandaan komen: de beurs. Bovendien wordt er wel geïndexeerd: het wordt naar beneden bijgesteld. Dus kan het over 3 jaar ook naar boven worden bijgesteld.

Waar komt die €50000 trouwens vandaan?

56 Vaartuig    
8 maanden geleden door Vaartuig
2
Meld

@56 Men is in 2008 gestopt met indexeren van de pensioenen. Indien een gepensioneerde in 2008 50 mille per jaar kreeg (willekeurig) zou dat in 2009 51 mille moeten zijn en in 2028 63.4 mille (bij 2% inflatie) wil de koopkracht van deze gepensioneerde over 20 jaar gelijk blijven. Vóór 2008 werd er wel geindexeerd. Na 2008 niet vanwege de pessimistische rekenregels ingesteld door de Nederlandse politiek (Klijnsma) en uitgevoerd door de DNB. Notabene: we hebben het hier over private pensioenfondsen waar de politiek met zijn handen af dient te blijven! Pensioenfondsen worden gedwongen zich armer te rekenen dan ze zijn. Men is met dat geld dus wat anders van plan.

57 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@57

Waar komt die €50000 vandaan? Want zoveel pensioen (dus geen AOW) ontvangt bijna niemand.

58 Vaartuig    
8 maanden geleden door Vaartuig
3
Meld

@58 Gewoon een willekeurig bedrag. Iemand die 2.5 maal modaal verdient zal daar wel aan komen.
En als je slechts 25 mille (de helft) krijgt wordt je je voor 1.34 ton bestolen over 20 jaar bij een veel te klein/optimistisch ingeschatte inflatie van 2%. En bij elk jaar 5% korten vanaf 2020 gaat het nog veel harder. Geen kleine bedragen zoals u in @11 stelde. Maar u zit hier te zuigen.

59 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
0
Meld

@52 als beta onderzoeker zelfstandige???? CC

60 de redelijkheid    
8 maanden geleden door de redelijkheid
0
Meld

@56 "Bovendien wordt er wel geïndexeerd: het wordt naar beneden bijgesteld"

Indexeren is het ophogen van een salaris, uitkering of pensioen met de inflatie van het vorige jaar. Indien het salaris, uitkering of pensioen gelijk blijft is er dus geen indexatie toegepast.
De hoogte van de pensioeninleg van de werknemer is zo gekozen dat na zoveel jaar werken er een bepaald bedrag uitgekeerd wordt per jaar dat jaarlijks aangepast wordt aan de prijsstijgingen (indexatie). Valt eea tegen door slechte beleggingen dat kan men tussentijds een hogere inleg eisen of de looptijd iets verhogen.

61 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

@54 question dat denk ik niet !

62 Bollieboos    
8 maanden geleden door Bollieboos
0
Meld

@59

Lol, dus je verzint gewoon een bedrag waarmee je vervolgens nog grotere bedragen verzint. Niet sterk. Het fundament van je beweringen wordt daarmee wel erg wankel. Mensen hebben geen miljoenen in die potten zitten. Het punt is dat die pensioenpotten dat vermogen in aandelen en obligaties hebben zitten met een bepaald verwacht rendement. Dat verwachte rendement wordt niet gehaald, wat betekent dat je geld van andere mensen uit de pot moet pakken.

63 Vaartuig    
8 maanden geleden door Vaartuig
2
Meld

@61

Wederom praat je wartaal. Indexeren betekent helemaal niet altijd verhogen.
Erg slordig dat je dat soort kernbegrippen niet juist toepast:

“Indexering is het aanpassen van geldbedragen aan een indexcijfer. Vaak betreft dit aanpassing aan de inflatie zodat het reële bedrag gelijk blijft”

Kortom als dat indexcijfer niet aan de inflatie is gekoppeld, maar aan bijvoorbeeld beursrendementen kan het voorkomen dat het naar beneden moet worden bijgesteld.

Het probleem is juist dat pensioenfondsen de belofte dat pensioengelden altijd maar meestijgen met of zelfs hoger zijn dan de inflatie niet waarmaken.

64 Vaartuig    
8 maanden geleden door Vaartuig
2
Meld

Vaartuig Wat opvalt op NK is dat reageerders die zitten te ageren tegen het aanvullende pensioen meestal mensen die zelf geen aanvullend pensioen krijgen.
Dat zijn dan bijvoorbeeld zzp'ers die niet verzekerd zijn, ondernemers, idem ditto, werknemers die nooit volgens een vast dienstverband hebben gewerkt en mensen die nooit gewerkt hebben en dus alleen AOW ontvangen. Vanuit de jaloerzie vanuit de eigen situatie worden allemaal argumenten bedacht contra ouderen, gepensioneerden etc. Ik ben daarom wel klaar met u: met uw gezuig, insinuaties en negatieve kwalificaties die u mij en andere gepensioneerden toedicht.
Andere reagerders klaarblijkelijk ook gezien de 30 minnetjes op uw reactie bij @11 .

65 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

@48 , @62 Hij snapt em niet he!

66 Conradijntje    
8 maanden geleden door Conradijntje
1
Meld

@66 Yuppen snappen niet veel !

67 Bollieboos    
8 maanden geleden door Bollieboos
0
Meld

@65

Het klopt wat je zegt. Daarom vind ik ook dat mensen meer verantwoordelijkheid moeten nemen.

Alleen heb ik wel een pensioen. En mijn pensioen is individueel geregeld. Ik zit niet vast aan rekenmethodes en dekkingsgraden.

Verder vind ik mensen die zielig doen over wat korting wel zielig. Mensen zoals u snappen niet waarover ze praten. Mensen zoals u lezen alleen de wervende teksten, maar niet de kleine lettertjes. Mensen als u komen met ongefundeerde en voor jonge werknemers onredelijke voorstellen ten gunste van zichzelf. U pleit niet voor solidariteit, puur voor uw eigen belang. Minder en minder mensen zullen om uw zaak gaan geven. En terecht. Pensioenen worden individueler om te voorkomen dat luie gepensioneerden op kosten leven van jongere generaties.

En ja het is niet leuk om te horen dat je nooit goed hebt nagedacht, dat duidelijk wordt dat je niet weet waar je het over hebt en dat je pleit voor je eigen egoïstische ik. Tjah... kun je mij een zure ZMP’er noemen. Ik vraag gewoon waarom mijn generatie moet meebetalen aan uw levensonderhoud. Ik voel de verplichting niet!

68 Vaartuig    
8 maanden geleden door Vaartuig
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
OT 74
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter

Twitter verbergt tweet van Trump die 'ge...
Twitter heeft een tweet van de Amerikaanse pr...

1 dag geleden door Nu.nl

Trump: “We beëindigen vandaag onze...
De Amerikaanse president Donald Trump heeft a...

14 uur geleden door Crezee

Trumps verwrongen definitie van vrijheid van...
Trump probeert socialmediaplatforms deel te m...

21 uur geleden door progressiefliberaal

COVID-19 KOMT TERUG - DE JENSEN SHOW #168
De bangmakerij die we over ons heen hebben ge...

ongeveer 1 uur geleden door xtremy


ADVERTENTIE


Laatste reacties
ModReset
Zwarte gemeenschap VS is wanhoop nabij en wil...
@18 mannen zijn meer oververtegenwoordigd in ...

minder dan een minuut geleden door ModReset

Proemevla
Trumps verwrongen definitie van vrijheid van ...
@100Nope, twitter mag de vrijheid van menin...

1 minuut geleden door Proemevla

ThierryBaedet
COVID-19 KOMT TERUG - DE JENSEN SHOW #168...
@73 "Vind je dat ook zo kinderachtig en puur ...

1 minuut geleden door ThierryBaedet

CoolMemories
Trumps verwrongen definitie van vrijheid van ...
@98 "...Hij heeft al veel te lang een uitzond...

1 minuut geleden door CoolMemories

skapoe
Maatregel werkt averechts: ‘Iedereen doet h...
Gewoon een anti Covid (Dibi) spray die even s...

2 minuten geleden door skapoe

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig