Een van de kapers laat zien dat hij een vuurwapen heeft waarmee hij de gezagvoerder onder schot houdt tijdens diens interview met de media op het vliegveld van Beirut.
Volledig scherm
Een van de kapers laat zien dat hij een vuurwapen heeft waarmee hij de gezagvoerder onder schot houdt tijdens diens interview met de media op het vliegveld van Beirut. © Screenshot YouTube

Vliegtuigkaper opgepakt 30 jaar nadat veroordeelde handlanger hem verklikte

VideoDe Griekse politie heeft een 65-jarige Libanees gearresteerd die wordt verdacht van een vliegtuigkaping in 1985 en het doodschieten van een Amerikaanse marinier aan boord. De verdachte werd donderdag opgepakt op het eiland Mykonos. Dat gebeurde op verzoek van de Duitse autoriteiten.

  1. Diëtiste legt uit wat McDonald’s en ander fastfood doet met je lijf: ‘Wraps zijn niet zo gezond als ze lijken’
    PREMIUM

    Diëtiste legt uit wat McDonald’s en ander fastfood doet met je lijf: ‘Wraps zijn niet zo gezond als ze lijken’

    Een hamburger, frietje of een andere snack is op zijn tijd niet te versmaden. Maar wat doet het met je lichaam als je elke week of misschien zelfs elke dag fastfood eet? Als je dan gaat voor een snelle hap, zijn sommige opties dan nog gezonder dan andere? En kun je de ‘schade’ ongedaan maken door te sporten of de rest van de tijd gezonder te eten? Diëtist Sanne Mouha legt het uit.
  2. LIVE | Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt deze week dan eindelijk over hulppakket Kyiv
    Oorlog Oekraïne

    LIVE | Amerikaan­se Huis van Afgevaar­dig­den stemt deze week dan eindelijk over hulppakket Kyiv

    Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt deze week over het steunpakket ter waarde van 61 miljard dollar voor Oekraïne (en ook over hulppakketten voor Israël en Taiwan). Dat zei de Republikeinse voorzitter van het Huis, Mike Johnson, maandag tegen verslaggevers. De Senaat keurde in februari al een steunpakket voor de drie landen goed ter waarde van 95 miljard dollar (89,55 miljard euro). Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne en de situatie in Rusland in dit liveblog.