Hoe werkt het Endocannabinoïde systeem (wic-cannabis.org)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Seconda in Gezondheid  ·  50 Reacties

  • 0
  • 536x gelezen
Reageer met een Emoji
2
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Aanvullende vide informatie:

Cannabis and the endocannabinoid system (total: 2:49)

8
1 Seconda

Het artikel presenteert 2 ontdekkingen, uit 1990 en 1993, dit is geen nieuws........
De rest is daar omheen geschreven.

Misschien kan TS uitleggen wat de nieuwswaarde van dit schrijfsel is?

4
2 Gekste Henkie

@2 : Gezien het niveau van reacties omtrent cannabis de laatste tijd lijkt enige uitleg niet aan dovemansoren besteed.

Het gros van de mensen heeft geen idee hoe het endocannabinoïd systeem werkt.
Je wilt ze de kost niet geven die hier nog nooit van gehoord hebben.

Ik kan me ergens niet aan de indruk onttrekken dat uw reactie wellicht voort komt uit een aversie tegen TS of het onderwerp? Jammer, echt.

10
3 Seconda

Welnee, ik vind wiet prima,

ik heb wel bezwaar tegen allerlei oneigenlijke semiwetenschappelijke argumenten waarom het goed zou zijn. Want het artikel zegt niets dat werkt. Alleen wat mogelijk zou kunnen.

Verder zijn de dagen nu 12/12, een enorme dame in mijn tuin is gaan bloeien question Aversie is het niet.

Wiet heeft bestaansrecht genoeg omdat het leuk is. Teveel krans bederft een goede wijn, zoiets.

0
4 Gekste Henkie

@4 : Jammer dat je het zo ziet, persoonlijk vind ik het een interessante grotendeels onontgonnen tak van de wetenschap.

Welk stuk uit het artikel is volgens jou een 'oneigenlijk semiwetenschappelijk argument'??
Gezien de manier waarop de stoffen uit de plant werken op de receptoren van onze cellen lijkt me de stelling uit het artikel niet geheel onlogisch:

"Dankzij de isolatie van stoffen uit opium hebben we nu de beschikking over sterke pijnstillers die een belangrijke rol spelen in ernstige (pijn)situaties. Het ontwikkelen van waardevolle medicijnen uit een drugsplant is dus al eens gedaan. Er is geen reden om aan te nemen dat het met cannabis niet kan."

Vanuit onderzoek naar cannabis als medicijn is bekend van dat er meerdere stoffen in de plant zitten die therapeutische werking kunnen hebben (en zelfs al gebruikt worden. bijvoorbeeld om misselijkheid bij chemo te onderdrukken)

Hier nog een interessante afstudeer-studie naar het endocannabinoïd systeem.

https://www.rug.nl/research/portal/files/14619282/Completethesis.pdf

9
5 Seconda

@4 : Overigens, hulde dat je de andere kant van de cannabis medaille wel omarmt question

3
6 Seconda

@5
Ja dat we receptoren hebben is heel boeiend en laten ze het vooral onderzoeken. Ze hebben alleen niets met wiet te maken, toevallig spelen gelijkaardige stoffen een rol, that's it.

Een simpele extrapolatie als argument doet het bij mij ook niet, dat heet gewoon een drogreden. Resultaten behaald bij opiaten zomaar doortrekken naar cannabis is geen geldig argument.

En die stelling wordt versterkt doordat extrapolatie het beste is wat het artikel biedt, anders moet je me toch eens uitleggen wat die receptorkennis voor praktische bruikbaarheid heeft opgeleverd. De oogst in 30 jaar is heel mager, zelfs nul.
Want dat het ondersteunt bij chemo en dat het pijn bestrijdt, is niet hierdoor ontdekt.
Wel is het voor onderzoekers boeiend terrein. Maar dan vanuit de biochemie,de pathways, en hun lichamelijke functie. Niet wegens wiet. Als er medisch belangrijke stoffen in wiet zitten, was dat door het vele gebruik ook allang naar voren gekomen.

@6
Ik vind chocoladevla ook lekker, heb ik geen hulde voor verdiend, zo is het met wiet ook.
En omarmen is het probleem niet. Want de eetlustopwekkende,misselijkheid- en pijnbestrijdende werking omarm ik. Maar die zijn al zeer lang bekend en komen niet uit dit onderzoek.

Maar wat is er in concreto nog meer te omarmen behalve een extrapolatie? Ik kan niet iets omarmen dat er niet is, DAT is het punt.
Volgens mij meldt het artikel namelijk niets concreets maar mogelijk miste ik iets.

Wiet is geen medisch wondermiddel. Ik weet wel dat het veel mensen hun leven draaglijker maakt en daar sta ik sympathiek tegenover, maar het is niet meer dan het is.

1
7 Gekste Henkie

@7
"Wiet is geen medisch wondermiddel. Ik weet wel dat het veel mensen hun leven draaglijker maakt en daar sta ik sympathiek tegenover, maar het is niet meer dan het is."
Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Zoals al vaker vermeld ken(de) ik diverse mensen met uiteenlopende kwalen waaronder MS, dystonie en kanker die cannabisproducten hebben gebruikt in de hoop dat dit iets voor ze zou doen -- maar helaas pindakaas: er trad geen merkbare verbetering op in de respectievelijke ziekten, en op een persoon na zijn ze er uiteindelijk ook allemaal weer mee gestopt (of overleden). (En die ene persoon vindt het in tegenstelling tot de anderen wel leuk om stoned te zijn.)

Nu is dit natuurlijk alleen maar anekdotisch en sluit dit niet uit dat sommige mensen er wel degelijk wat aan hebben -- maar wanneer je de voorstanders van medicinale cannabis hoort, zou je toch denken dat uitgerekend in deze groep wel enkele mensen baat zouden moeten hebben bij het spul.
Verder wil ik ook niemand zijn pleziertje ontzeggen, en wat mij betreft mag het liever nog vandaag dan morgen compleet gelegaliseerd worden. Want waar de wetenschap wèl duidelijk over is, is dat het aanzienlijk minder schadelijk is dan onder meer alcohol en tabak. Legalisering zou in één klap een hoop problemen met illegale wietkwekerijen en grootschalige diefstal van stroom e.d. oplossen.

0
8 RichardR

@8
Ik heb uitgebreid ervaring met dit hele proces. Daarom triggert de suggestie dat ik iets niet zou willen omarmen me. ( @6 ) Dat heb ik juist moeten doen, ik ken het heel goed maar er moet iets te omarmen zijn. En dat verhaal zal ik nu eens doen.
--------------------
Author information
Clinical Research Laboratory, Alcohol and Drug Abuse Research Center, McLean Hospital/Harvard Medical School, Belmont, MA 02478, USA. [email protected]

Abstract
The authors interviewed 53 cluster headache patients who had used psilocybin or lysergic acid diethylamide (LSD) to treat their condition. Twenty-two of 26 psilocybin users reported that psilocybin aborted attacks; 25 of 48 psilocybin users and 7 of 8 LSD users reported cluster period termination; 18 of 19 psilocybin users and 4 of 5 LSD users reported remission period extension. Research on the effects of psilocybin and LSD on cluster headache may be warranted.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16801660
------------------
Terwijl niemand het mechanisme achter clusterhoofdpijn begrijpt, moge duidelijk zijn dat psilocybine er op ingrijpt en een positief effect heeft. Sterker nog: bovenstaande getallen zijn een VEEL hogere hitrate dan welk andere middel ook. En mijn persoontje is onderdeel van bovenstaande statistiek en het was destijds nogal een openbaring toen we dit ontdekten. Want 20 jaar geleden meldde iemand op een patientensite in de USA, dat paddo goed had geholpen. Zoiets gebeurde met elke drug sporadisch, maar paddo kreeg meteen goed bijval van zo'n 5 kanten. Daarop gingen er 10 experimenteren en meldden positieve resultaten. Ik vervolgens ook, en ook mijn huisarts heeft verklaring gedaan richting de onderzoeker, het was duidelijk zichtbaar aan mijn medicijngebruik ( Sewell, helaas overleden ondertussen ). Mits een echte arts een verklaring opstelde kon je zo meedoen vanuit het buitenland. We hebben zo het belang van verder onderzoek hard kunnen maken en er loopt nu een echt klinisch onderzoek dat eind dit jaar moet zijn afgerond en het kan niet anders of daar moeten mooie dingen uitkomen. Wat extra prettig is: 1/3e van een normale trip is voldoende je hoeft niet op reis maar mars en zo question

Als de in het artikel genoemde receptoren medisch relevant te triggeren zijn met wiet, dan had dat allang bekend moeten zijn. Clusterhoofdpijn is nogal zeldzaam, paddogebruik t.o.v. wiet ook. De bewuste patientensite heeft 1.5 jaar bestaan voor we dit op het spoor waren. Die ontdekking van die receptoren leverden in 30 jaar niets bruikbaars op.

De kennis is niet waardeloos, maar dat er iets uitkomt rond wietgebruik acht ik uitgesloten.
En ondertussen moge duidelijk zijn dat ik graag wil, ik denk dat ik wel eens letterlijk mijn leven aan paddo's te danken kan hebben. Want de bijnaam van clusterhoofdpijn is niet voor niets suicidal headache. En als ik die mogelijkheid toen niet had gegrepen, had ik daar nog lang gruwelijk last van gehouden.
Wel tragisch om te zien dat dit ondertussen al 20 jaar bezig is. Dat heeft er vast alles mee te maken dat het illegaal is, maar dat zijn opiaten ook. En het belang is hoog voor patienten. Je snapt dat ik de uitkomst hard in de gaten ga houden question

0
9 Gekste Henkie

@9 : Interessant.....er zijn meer berichten inderdaad dat kleine doses (microdosing) paddo's of zelfs LSD klachten kunnen verhelpen

Wellicht weet jij het zelf maar ik heb persoonlijk geen idee of de receptoren voor anandamide en Ag-2 in het lichaam (respectievelijk receptoren voor THC en CBD) een rol spelen bij clusterhoofdpijn.

Wat ik er zo gauw over kan vinden is de werking van cannabis bij clusterhoofdpijn beperkt en lijkt het alleen goed te werken bij personen die in hun jeugd migraine hadden.

https://www.ean.org/amsterdam2017/fileadmin/user_upload/E-EAN_2017_-_Cannabinoids_in_migraine_-_FINAL.pdf


Het is zoals je aanhaalt ook zeker niet gezegd dat cannabis voor álles een oplossing is en clusterhoofdpijn is toch best vrij specifiek.

Toch vind ik het compleet wegwuiven van een compleet systeem in ons lichaam dat praktisch dezelfde stoffen als gevonden in cannabis gebruikt te makkelijk.

Ik ben het derhalve wel eens met je afsluiter.

Er word nog steeds een boel onderzoek naar gedaan waarbij de onderzoekers zelf hoopvol zijn.
Een aantal interessante links, in deze:

https://www.universiteitleiden.nl/en/news/2018/10/natural-marijuana-as-inspiration-for-drug-research

https://www.the-scientist.com/features/your-body-is-teeming-with-weed-receptors-31233

https://www.intechopen.com/books/recent-advances-in-cannabinoid-research/introduction-to-recent-advances-in-cannabinoid-research

2
10 Seconda

* Verwijderd door de redactie *

11 Imperator

Raar hoor... Imperator en Seconda gebruiken wetenschappelijke artikelen om ons wijs te maken dat we niet naar de wetenschap moeten luisteren.

Wetenschappers kennen deze artikelen natuurlijk ook. Logisch, ze hebben ze zelf geschreven.

Die wetenschappers weten dat cannabis best voordelen heeft, maar zeker geen wondermiddel is. Ook vertellen de wetenschappers ons dat de geneeskunde toch echt onontbeerlijk is. Maar dat verzwijgen Imperator en Seconda.

1
12 Doeslief

Overigens wees Imperatir ons er eergisteren nog op hoe belangrijk het is te luisteren naar de adviezen van wetenschappers. Tegelijk is hij sterk tegenstander van zijn eigen advies.

Helaas reageert hij op geen enkele vraag. We zullen dus nooit weten waarom hij zichzelf zo tegenspreekt.

0
13 Doeslief

@12 : 'Dat verzwijgen Imperator en Seconda' ?!?! WTF?!

Doe eens niet zo hoogdravend zeg

je zit nog eens fout ook met je bewering dat het endocannabinoïd systeem geen wetenschap is.

Het is juist de wetenschap die het endocannabinoïd systeem heeft ontdekt en kijkt naar mogelijke toepassingen.

Ten tweede beweer ik in ieder geval nergens dat cannabis een wondermiddel is; ik plaats slechts een artikel dat laat zien wat het endocannabinoïd systeem is en hoe het werkt.

We kunnen niet allemaal kritiekloos achter de voorganger aan hollen.

4
14 Seconda

Ik ga eens kijken of mijn cannabinoïden receptoren nog functioneren.

0
15 Schildpad

@14 juist, dat zeg ik. Dit systeem is ontdekt door de wetenschap waarvan u zegt dat we er niet naar moeten luisteren.

1
16 Doeslief

@10
1 van jouw links meldt dit:
-------------
“There is no detectable effect on any important biological function,” says George Kunos, scientific director of the National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA) at the National Institutes of Health.
-------------

Het gaat dus echt nergens over.
Ze kunnen al 30 jaar geen functie en geen toepassing voor die receptoren vinden.

En de enige reden dat het op de wiet-site staat, is dat het om THC-achtige stoffen gaat, relatie met wiet of wietgebruik is er niet. En door wiet te gebruiken is niets zinvols met die receptoren te doen.

Deze kennis is gewoon onbruikbaar, in tegenstelling tot paddo bij clusterhoofdpijn en misschien ook klassieke migraine. Daar zijn al vele mensen in de praktijk mee geholpen

1
17 Gekste Henkie

@17 : tja, je mag dat vinden; er word waarschijnlijk compleet voor niets allerlei onderzoek aan diverse universiteiten naar gedaan.

Wel lullig dat je de rest van die alinea uit het artikel niet plaatst:

"But even though researchers have documented the existence of the endocannabinoid system throughout the body, they still don’t really know what role it plays outside the brain, where it is involved in synaptic signaling and plasticity. In healthy, nonobese animals, there is typically no consequence to knocking out endocannabinoid receptors in peripheral organs. “There is no detectable effect on any important biological function,” says George Kunos, scientific director of the National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA) at the National Institutes of Health."

Wat men hier zegt is dat men de precieze functie nog niet begrijpt, niet dat het niet werkt.

Ook jammer dat je de rest van de artikelen geheel negeert.

Eender welk onderzoek aan welke universiteit ik nu ook zal laten zien; je gaat overal wel wat vinden wat je niet bevalt.

Ik ben er eerlijk gezegd wel klaar mee dat er hier op dit forum een aantal zijn die alles maar dan ook alles beter weten te menen dan nota bene universitaire onderzoekers.

Ga hen maar lekker mailen dat het niet werkt.



Waar medicinale cannabis nu al voor word gebruikt ongeacht of het endocannabinoid systeem daar een rol in speelt of niet.

https://www.webmd.com/a-to-z-guides/medical-marijuana-faq

4
18 Seconda

@16 : Waar zeg ik dat??

Ik zeg dat niet.

Houd eens op met je ongefundeerde zwart makerij.

3
19 Seconda

@19 de wetenschap zegt dat cannabis soms enig nut heeft, maar dat we voor veruit de meeste klachten beter op de geneeskunde kunnen veryrouwen.

2
20 Doeslief
21 Seconda

@21 u laat inderdaad (een klein deel van) al bekende feiten zien.

1
22 Doeslief

@22 : Weet u?!

U heeft volledig recht op uw mening, eerlijk gezegd interesseert die me maar matig.

Een fijne avond verder.

Nog wat leesvoer:

https://www.theguardian.com/society/2016/may/09/medical-marijuana-families-move-to-colorado-epilepsy?fbclid=IwAR2-gM7UwFNxqvKStwTuBV1vP5pppDUVrbW4E-73r8JzmB78JVOxm2pQNOY

4
23 Seconda

@24 weer (een klein deel van de) bekende feiten.

Waarom sluit u uw ogen voor de rest?

1
24 Doeslief

Tijd voor wat logica.

Cannabidoïde stoffen, dat zijn op THC gelijkende stoffen. Gelijkend, dus niet identiek.
THC komt daarvan in wiet voor, CBD is er ook 1 en er zijn er nog een paar.
Alleen in planten zijn er al zo 20 bekend.

Dan zijn er endocannabidoïden, die worden door je EIGEN lichaam gemaakt en hebben dus geen moer met wiet te maken.
Van endocannabidoïden is ook een hele rij die allen andere functies hebben en die kennen vaak ook weer antagonisten. Specifiek voor endocannabidoïden is dat ze niet ver kunnen reizen in het lichaaam, zoals bijv hormonen. Ze worden lokaal geproduceerd om een signaal naar de nabije omgeving te sturen.
Allemaal bijzonder boeiend maar met de stoffen in wiet heeft dit totaal niets te maken.

"onderzoek naar cannabis" ( @20 ) is dan ook niet aan de hand bij dit topic, als het over het endocannabidoïde systeem gaat. Onderzoek naar de receptoren, de endocannabidoïden en hun antagonisten wel.

En het kan zomaar dat hier totaal nieuwe geneesmiddelen uit voortkomen, maar dat zal geen wiet zijn. Want de medische werking daarvan kennen we allang.

1
25 Gekste Henkie

@23
Een simpele tip:

Probeer eens om wiet niet te verwarren met "endocannabidoïde" want ze hebben niets met elkaar te maken.

Mediewiet heeft er ook niets mee te maken, het gaat juist om iets totaal ANDERS dan wiet bij endocannabidoïde.

1
26 Gekste Henkie

Ach, voor de anti's zijn feiten niet van belang. De mening staat voorop. Daar moet alles voor wijken, ook de realiteit.

1
27 Doeslief

@26 : nu wil je mij gaan vertellen dat ik niet weet wat het verschil tussen phytocannabinoïden en endocannabinoïden zijn?!?!

Je wilt me gaan vertellen dat cannabis niet op het endocannabinoïde systeem werkt....tja.....

Je opmerking is alleen bedoeld om de 'discussie' te frustreren niets meer en niets minder; het enige doel dat hier belangrijk lijkt op NK. Stik er maar in.

Donder toch op en die trol van een doeslief die nog geen constructief woord kan uitbrengen helemaal.

5
28 Seconda

@25 ter info, bekijk het filmpje uit @1 even.... Eerst is het effect van cbd/THC op de receptoren ontdekt. Pas jaren daarna vond men de lichaamseigen stoffen (endocannabinoïden) anandamide en 2ag.

Dus je 'met wiet heeft het niets te maken' is onzin.

En, ik ben een mens, ik schrijf in de gauwigheid wel eens cannabis i.p.v. 'onderziek naar de stoffen in cannabis en hun uitwerking op het endocannabinoïd systeem'.

Bah wat een nare woordjespikker ben je, bah,bah

5
29 Seconda

@27 : Echt, heel er jammer van je non-constructieve houding, had graag een normale discussie met je gevoerd.

Ook voor jou wat info; Misschien zou je je toch wat kunnen verdiepen in cannabis en het endocannabinoïde systeem; je geliefde Pharma wil niets liever dan op 'the cannabis wagon' springen,


https://www.visualcapitalist.com/the-big-pharma-takeover-of-medical-cannabis/

https://www.forbes.com/sites/javierhasse/2019/09/12/big-pharma-teva-cannabis/#10da94ef51f

5
30 Seconda

@29
Je doet erg je best om het niet te snappen.

"nu wil je mij gaan vertellen dat ik niet weet wat het verschil tussen phytocannabinoïden en endocannabinoïden zijn?!?!"

Dat zei ik niet, je verdraait mijn woorden.

Dit was mijn uitspraak: "Probeer eens om wiet niet te verwarren met "endocannabidoïde" want ze hebben niets met elkaar te maken."

En dat is nog steeds zo.

"Je wilt me gaan vertellen dat cannabis niet op het endocannabinoïde systeem werkt....tja....."

Nee, ik beweer dat die werking, voor zover die er is, allang BEKEND is door het vele wietgebruik.
Daar moet je dus geen nieuwe wonderen van verwachten. Spreek ik Chinees of zo, dit is de 2e keer dat je mijn woorden verdraait. Ik vind het een nare gewoonte.

"Je opmerking is alleen bedoeld om de 'discussie' te frustreren niets meer en niets minder; het enige doel dat hier belangrijk lijkt op NK. Stik er maar in."

Aha, je kunt niet winnen en nu ga je "tekeer" hahahaha make my day!

"Donder toch op en die trol van een doeslief die nog geen constructief woord kan uitbrengen helemaal."

Sorry, heeft dat endocannabidoïde systeem van jou niets tegen een ochtendhumeurtje??? Sterkte.




Als jij leert om mijn woorden niet te veranderen, ga ik reageren op wat je schrijft, maar dit doe je zelf, reageer daar ook maar lekker zelf op.

Ik ga nog 1 keer mijn logica herhalen: de werking die wiet zou hebben op dat hele systeem kennen we allang. Dat zijn waarschijnlijk de effecten die we onder Mediwiet scharen.
Als er iets ontdekt wordt over dat endocannabidoïde systeem, zal dat niet zijn door wietgebruik, die effecten kennen we allang. Zo simpel is het. En zo zei ik




Endocannabidoïden hebben niets met WIET te maken. Omdat de meeste stoffen in die groep helemaal niet in wiet zitten en heel andere functies hebben dan THC of CBD.
THC en CBD ( en andere cannabidoïden in wiet ) werken op de 2 receptoren: ja. Maar van de effecten van cannabidoïden in wiet moet je geen wonderen verwachten want die kennen we al EEUWEN. Gewoon daarom gaat daar niets nieuws uitkomen.

Dat zal dus moeten vanuit de ANDERE cannabidoïden. Het hele onderzoek gaat dus niet over wiet, maar over dat systeem dat VEEL grote is dan de stofjes in wiet.

Maar dat weiger je te zien.

Er is niet 1 praktische werking bekend geworden door dit onderzoek, er is ook geen uitzicht op iets.

Dat is 1.

Twee is dat

1
31 Gekste Henkie

@29
"ter info,"

Nee jij levert geen info maar "verhaaltjes" die niet kloppen.

Geef eens 1 nieuwe toepassing die in 30 jaar is ontdekt van die receptoren?
Daar is geen antwoord op.

1
32 Gekste Henkie

@30
"Ook voor jou wat info; Misschien zou je je toch wat kunnen verdiepen in cannabis en het endocannabinoïde systeem; je geliefde Pharma wil niets liever dan op 'the cannabis wagon' springen,"

Je bent niet beter op de hoogte dan je opponenten, het is andersom.

1
33 Gekste Henkie

@32 : Je weet echt alles beter, niet?!

Fundacion Canna, die het filmpje hebben gemaakt zijn gelieerd aan de Complutense university of Madrid.

Die zullen wel niet weten waar ze het over hebben. en leveren verhaaltjes die niet kloppen want Gekste Henkie weet het beter, en anders leest hij ze wel en pakt er vervolgens 1 zinnetje uit dat hem goed uitkomt, tja.

@31 : "
Ik ga nog 1 keer mijn logica herhalen: de werking die wiet zou hebben op dat hele systeem kennen we allang. Dat zijn waarschijnlijk de effecten die we onder Mediwiet scharen."

We kennen de werking al lang .,....., zijn waarschijnlijk....?! Kennen we de werking nu, of niet???

Elke inname van Cannabis werkt op het endocannabinoïd systeem, na inname overspoelen de phytocannabinoïden het endocannabinoïd systeem waarbij de phytocannabinoïden (Thc en CBD) de plek inneemt op de celreceptoren in plaats van de lichaamseigenstoffen anandamide en AG2.

De stoffen in cannabis zijn wel degelijk modulatoren van het lichaamseigen systeem; het endocannabinoïd systeem heeft dus wel degelijk met WIET te maken.


"THC en CBD ( en andere cannabidoïden in wiet ) werken op de 2 receptoren: ja. Maar van de effecten van cannabidoïden in wiet moet je geen wonderen verwachten want die kennen we al EEUWEN. Gewoon daarom gaat daar niets nieuws uitkomen."

Die kennen we helemaal niet al eeuwen, nu moet je echt ophouden. Pas in de jaren 60 heeft Dr. Mechoulam het bestaan van THC en CBD aangetoond en pas in de jaren '90 is de interactie met het endocannabinoïd systeem ontdekt,

Euh, er zijn maar 2 receptoren in het endocannabinoïde systeem, er is sprake van een 3e maar daar is men lang niet zeker van. Er zijn geen andere stoffen in cannabis die op die receptoren van lichaamscellen werken.



"Dat zal dus moeten vanuit de ANDERE cannabidoïden. Het hele onderzoek gaat dus niet over wiet, maar over dat systeem dat VEEL grote is dan de stofjes in wiet."


Wat je hier bedoelt zijn denk ik terpenen en flavonoïden in cannabis, (die overigens ook in bepaalde andere planten voorkomen). Daar is inderdaad ook onderzoek naar maar daar gaat dit topic niet over.

Er zijn geen andere cannabioïden dan THC en CBD, of je moet al zinspelen op de diverse (zuur)vormen van die stoffen voor en na verhitting van cannabis. (CBN, CBG, CBV etc.)

4
34 Seconda

@34 nou doet u het opnieuw... U verwijst naar wetenschappelijk onderzoek. U weigert echter te luisteren naar de resultaten van wetenschappelijk onderzoek.

0
35 Doeslief

@34
1 voorbeeldje:
"Er zijn geen andere cannabioïden dan THC en CBD, of je moet al zinspelen op de diverse (zuur)vormen van die stoffen voor en na verhitting van cannabis. (CBN, CBG, CBV etc.)"

Ga jij maar studeren voordat je les gaat geven.
https://en.wikipedia.org/wiki/Cannabinoid

1
36 Gekste Henkie

@35 : Voor jou,, nogmaals:


@27 : Echt, heel er jammer van je non-constructieve houding, had graag een normale discussie met je gevoerd.

Ook voor jou wat info; Misschien zou je je toch wat kunnen verdiepen in cannabis en het endocannabinoïde systeem; je geliefde Pharma wil niets liever dan op 'the cannabis wagon' springen,


https://www.visualcapitalist.com/the-big-pharma-takeover-of-medical-cannabis/

https://www.forbes.com/sites/javierhasse/2019/09/12/big-pharma-teva-cannabis/#10da94ef51f

4
37 Seconda

@36 : Je hebt gelijk, ik had moeten schrijven.

Er zijn geen andere cannabioïden dan THC en CBD MET BIJBEHORENDE RECEPTOREN.

Fijn dat je er weer wat uitpikt en de rest negeert.



Jongens; juliie krijgen gelijk van me; ik ben zo klaar met dit geouwehoer.

Medicinale cannabis is onzin, alles is al EEUWEN bekend er zal geen enkele toepassing gevonden worden, het endocannabinoïd systeem is één groot toeval van de natuur.
Universiteiten hebben het fout, Pharma heeft het fout, wetenschappers hebben het fout, patienten hebben het fout,de natuur heeft het fout.

Heil NK en de allesweters.

Van nu af aan alleen nog maar ibuprofen en morfine, voor een betere wereld.

De groeten.

.

5
38 Seconda

@37 dat bedoel ik! Ziet u zelf niet in hoe zinloos het is dingen te herhalen die de ander al lang weet?

0
39 Doeslief

@37
De farmaceuten rijden allang op de cannabis trein

Nabilone, Dronabinol, Nabiximols Dit zijn 3 generieke medicijnnamen die THC en of CBD bevatten en gewoon door farmaceuten worden verkocht.

Er is dus geen sprake van farma die WIL springen, ze zijn allang gesprongen.

1
40 Gekste Henkie

@38 opnieuw sluit u zich af. U wilt dat wij naar u luisteren maar u weigert naar ons te luisteren.

U ziet niet dat wij al naar u luisteren. Nu u nog naar ons... maar u loopt weg.

1
41 Doeslief

@38
"Er zijn geen andere cannabioïden dan THC en CBD MET BIJBEHORENDE RECEPTOREN."

Kijk, de doelpalen schuiven weer, ik roep dat je uitspraak niet waar is. Jij geeft me gelijk, want je moet hem nu snel aanpassen. question

En daar ga ik weer, want ook nu is het niet waar, er zijn cannabidoïden, anders dan THC of CBD die wel degelijk op 1 van de 2 of beide receptoren aangrijpen.

Je moet echt gaan studeren en dan pas lesgeven. Dan kom je ze vanzelf tegen!

1
42 Gekste Henkie

@42 : "er zijn cannabidoïden, anders dan THC of CBD die wel degelijk op 1 van de 2 of beide receptoren aangrijpen"

Laat dat maar eens zien dan.....

En kom niet aan met cbg, cbv, thcv en verwanten want dat zijn slechts verschijningsvormen van THC en CBD.

3
43 Seconda

Nee laat jij zelf maar eens wat zien, ik ben er klaar mee question

Ga studeren seconda! En ga dan pas lesgeven en anderen ter verantwoording roepen.

1
44 Gekste Henkie

@44 : Ah, je roept dus maar wat. de groeten!

3
45 Seconda

3 voorbeelden van ENDOcannabidoïden, die zitten dus niet in wiet, die aangrijpen op de genoemde receptoren. Want ik hield die troef keurig achter de hand om de bluf aan te tonen.

Nogmaals: ga STUDEREN Seconda, je weet niet waar je het over hebt!

In 2001, a third, ether-type endocannabinoid, 2-arachidonyl glyceryl ether (noladin ether), was isolated from porcine brain.[71] Prior to this discovery, it had been synthesized as a stable analog of 2-AG; indeed, some controversy remains over its classification as an endocannabinoid, as another group failed to detect the substance at "any appreciable amount" in the brains of several different mammalian species.[72] It binds to the CB1 cannabinoid receptor (Ki = 21.2 nmol/L) and causes sedation, hypothermia, intestinal immobility, and mild antinociception in mice. It binds primarily to the CB1 receptor, and only weakly to the CB2 receptor.[64]


N-Arachidonoyl dopamine (NADA)
Discovered in 2000, NADA preferentially binds to the CB1 receptor.[73] Like anandamide, NADA is also an agonist for the vanilloid receptor subtype 1 (TRPV1), a member of the vanilloid receptor family.[74][75]

Virodhamine (OAE)

Main article: Virodhamine
A fifth endocannabinoid, virodhamine, or O-arachidonoyl-ethanolamine (OAE), was discovered in June 2002. Although it is a full agonist at CB2 and a partial agonist at CB1, it behaves as a CB1 antagonist in vivo. In rats, virodhamine was found to be present at comparable or slightly lower concentrations than anandamide in the brain, but 2- to 9-fold higher concentrations peripherally.[76]

https://en.wikipedia.org/wiki/Cannabinoid#Endocannabinoids

Lees ook de definitie!!!!!!!
----------------------
Endocannabinoids are substances produced from within the body that activate cannabinoid receptors.
---------------------


En nu ben ik echt klaar met jou Seconda, prutser.

1
46 Gekste Henkie

@45 u stelt, dus bij u ligt de bewijslast.

Wij weten alles wat u weet. U bent nog niet met iets gekomen dat voor ons nieuw is. Toch blijft u herhalen.

Wij weten daarnaast extra dingen. Dingen die u niet weet. U sluit zich daar compleet voor af.

Vreemd, nietwaar?

0
47 Doeslief

@46 : ah, nu heb je het weer over ENDOcannabinoïden, lutser.

in @42 : had je het over cannabinoïden waarbij we het opdat moment over THC en CBD hadden, componenten uit de PLANT en niet uit het menselijk lichaam. We hadden het dus over Phyto-cannabinoïden.

DAAR reageerde ik op in @43 .

Het enigste dat jij blijkbaar wilt is de ander in een definitie-val lokken.
Je laat zien dat je helemaal niet op een discussie uit bent maar op sarren en narren
Dit gaat volkomen voorbij aan de discussie en dan ook nog het lef hebben om mij te beschuldigen van het verplaatsen van doelpalen en de ander een prutser te noemen.

Maar goed, fair is fair:
Qua ENDO-cannabinoíden heb je gelijk dat er meer zijn.

@47 : heb je nog iets inhoudelijks bij te dragen, meeloper dat je er bent?!

2
48 Seconda

@48 zie @46 .

U eist dat wij naar u luisteren. Dat doen wij al vanaf het begin.

U sluit zich helaas af voor onze woorden. U lijkt ons dat kwalijk te nemen.

0
49 Doeslief

@48
"nu heb je het weer over ENDOcannabinoïden, lutser."

whahahaha

Ehhh, het topic is "hoe werkt het endocannabinoide systeem" Dus ja, ik heb het over endocannabidoïden en als je me dat wil verwijten ben je knetterknettertje gek.

Dat jij het steeds over iets ANDERS hebt is juist het hele probleem en je ziet het nog steeds nietquestion

1
50 Gekste Henkie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Reconquista
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

@4Ik denk dat ze wel weten van wie de honden waren. De hondenpaspoorten zaten in de tas en daar staan ook de gegevens van de eigenaar op. En d...

1 minuut geleden geplaatst door Reconquista

Weetal
De nieuwe premier krijgt het zwaar

Komt omdat het vorige kabinet ereen puinhoop van heeft gemaakt....

3 minuten geleden geplaatst door Weetal

ongelovenloos
IS-woordvoerder roept tijdens toespraak op tot aanvallen tegen christenen en joden

Dit gebeurt om dat ze er niet voor op de vingers worden getikt .en wederom een geluid van Amnesty die dit soort dingen de kop in moeten drukke...

4 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

Er moet ook eens gecontroleerd worden op mensen die hun navigatie of mobiel midden op het raam hebben geplakt .Negen van de tien keer zitten z...

7 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Slavink
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@13 ja, vreselijk, nooit inhoud maar zo vaak op tekst, woordkeus en daar maar over etteren ... 🙃...

7 minuten geleden geplaatst door Slavink

soapbox
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@27 Idd , er zijn al meerdere malen vrouwen tot pulp geslagen in diverse sporten waar transgenders meedoen in vrouwen/meisjes competities.Die ...

8 minuten geleden geplaatst door soapbox

Strongoli
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@40Volmondig: Nee....

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

Tsja en die boetes zijn na de nieuwe verhogingen, niet misselijk te noemen....

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

baba jaga
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@14 Ik zie het ja .Indd goed gezien van Graaier....

12 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Strongoli
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

@1Kan ook zijn dat eigenaar de kosten van een hond, of een eventuele medische ingreep niet kon betalen.En verder, hangen daar geen camera�...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Mom San X VideoGand Video HdCelebrity Leaked Sextapes3 Hours Non Stop Roasting A Skinny Teen Sasha PaigeXvideos OnlynfansNudes De NovonhaArizona Sky PornAsssex VideoRip Her UpBlack CumVpornKitty Kristen PornKristens ArchiveFemboypornWomen Nudists PicsEbony Missionary PornPorn Pics FreXnxx Hot BoobsMature Big Booty PornHarley LaveyTiffani Thiessen SexySex Worker VideoSex KaroKolkata Sonagachi XvideoStomach Bulging PornFamous Only Fans LeaksElle Brooke BjIndian Sex Video KannadaSexvyMuslim Xnxx HdBigbutt FacesittingGiant Tit AnimeShilpa Shetty NudeAsian Hooker PornTasty Black PormPorn AppsNudes In RussiaFree Porn XnxzAmmi Ki ChudaiIndian College Mms VideoBoludasHorny NudeBengali Hot Panu VideoAstrid PornRachelle Renee DavisManga ResditBootyfarmAsian ChaterbateMefode NetVídeos Pormo GratisMassive Big TittiesHotest XnxxSantassweetest EromePornhub StoreYoung TwatFotos De Las Chicas DesnudasLily LarimaDoctot PornJharkhand PornDesi Sexy Chudaiಕನ್ನಡ ಬಿಎಫ್Nipple TeaseBlue Film Sexy NangiFuck2date69Porncomics OneIndian Mobile Porn VideosTeens Sucking DogsSuhagratLauren Alwxis LeakPron Video Download Full HdHer PornDormida CogidaJerry Springer Show UncensoredHand JobsInstagram ThotsNude ModsX Videos MilfXxx65Porn Pics DeBigo Live SexSexy Stepmom Porn VideosNurse Hospital Sex VideoBlue Picture VideoBiancadata PornThothybXvideosbrasilamadorAiri KijimaZendaya BoobsSophia Lillis SexyAddison Rae Leaked NudesFrre BrazzerFefree PornTf2 PornBigboobs X VideosHot Gf FuckPornoenfermerasEnglish Latest Sex VideosAnime 18 MovieOneshot PornPardisehillNo PornAllura JensenTaragenx OnlyfansSilicone Sex DollCindy LooAsian Mom XxxWww Desi Bf ComSleeping Sister Xnxx ComJeyla Spice XxxManhwas.nenPutri CuntaFreeadult FilmsDhokha SexEmma Mackey NakedStepsister Stepbrother PornNaked GrandmasLesbo Porn HotXxx BhaiSex Video Girl And BoyXxx Video PkJennifer Connely NudeCattleya Queens BladeWww Com Bf Video HdFuta CentaurEbony Dildo BlowjobNude TikHot Evangeline LillyXxx Beauty VideoSexy Goth GirlAdult Time ComXxx Deshi Porn VideoSuhagrat Indian VideoMallu Porn LatestCardi B TitFuckporn VideosNatalie Portman StrippingCelebridades PornLandan XnxxWet T Shirt NudeEacort AlligatorBbw EscortCollege Girls Bathing VideosNude Yoga SexCornudos PornosLana Rohades PornHotporn GayMomsexvdeoGabbie Carter CompilationSexi Vidio ComPinky On Porn