U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 10
Premier Rutte vindt dat ook burgers een rol spelen bij de aanpak van de drugscriminaliteit. Volgens hem begint het probleem al bij mensen die een pilletje slikken of jointje roken. Volgens Mark Rutte zijn alle mensen die wel eens een pilletje gebruiken 'onderdeel van de keten'. ...

8 maanden geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
6
17
2
1
9

@95 Interessant. Maar zodra tabak niet meer verkocht mag worden zal ook eigen kweek onder de noemer "criminaliteit" komen te vallen. (logisch ook, dat is onderhand al bijna zo lucratief als coke en je hoeft het niet te importeren)
coke = 50 euro per gram?, 1/2 gram per avondje stappen?, 1 keer per week stappen = 100 euro coke per maand.
shag = 8 euro per 50 gram?, 1 pakje per 2 dagen?, = ~120 euro per maand.

101 korrieporrie    
8 maanden geleden door korrieporrie
1
Meld

@100

Ja.

102 WijzeDwaas    
8 maanden geleden door WijzeDwaas
7
Meld

@90 Van heel veel soorten drug ga je je ook niet agressief gedragen hoor. Probeer maar eens iemand met LSD of paddo's op boos te krijgen.
Er is een verschil tussen geest vernauwende middelen (alcohol bijvoorbeeld) en geestverruimende middelen (LSD of Paddo's bijvoorbeeld).
Van de geestverruimende wordt vrijwel niemand agressief of op een andere manier onaangenaam.
Vernauwende middelen ( o.a. alcohol dus) zorgen daar vaak wel voor.

Verbieden heeft nog nooit iets opgelost, dus ook dit niet.

103 xtremy    
8 maanden geleden door xtremy
2
Meld

@103 Legaliseren ook niet, kijk maar naar alcohol.

104 Rapunzel    
8 maanden geleden door Rapunzel
3
Meld

@104 Er is geen drugs zo schadelijk als Alcohol.
Schadelijker dan heroine of crack.
Niet echt een goede vergelijking dus.
Je kunt net zogoed zeggen dat fietsen verboden moet worden omdat raketten weleens exploderen.

@103 en jij doet precies het omgekeerde question Zowel LSD alsook paddos behoren tot de minst schadelijke middelen waar tevens de minste overlast omtrent plaatsvindt.

105 korrieporrie    
8 maanden geleden door korrieporrie
4
Meld

@103
"Probeer maar eens iemand met LSD of paddo's op boos te krijgen. "

Als je hallucinerend rare monsters meent te zien, kun je je lelijk gaan verdedigen, vergis je daar vooral niet in.

106 Gekste Henkie    
8 maanden geleden door Gekste Henkie
3
Meld

Ik slik per dag wat pillen, maar ja, ik ben dan ook chronisch ziek. Maar dat ik de drugscriminaliteit daarmee help wist ik niet. Van Rutte moet ik dus stoppen met mijn pillen. Hij wenst mij dus dood.

107 rlw    
8 maanden geleden door rlw
4
Meld

@107 Krijg jij XTC pillen voor je aandoening?
Wat moet ik vijnzen om ook zo'n recept van de huisarts te krijgen question ?

108 Anubis    
8 maanden geleden door Anubis
0
Meld

Tja... je kind groeit op en komt ermee in aanraking. Neemt een pilletje en Rutte zal je vertellen .., Eigen schuld. De zorgen van Rutte zitten in zijn zak en de EU ...Vies mannetje.

109 sparta    
8 maanden geleden door sparta
2
Meld

@106 fabeltjes. hallucinogenen zijn een andere groep dan waar je een delirium van krijgt. Van LSD of Paddos zie je geen monsters. Al is paddos erg verwarrend en kun je daardoor wel denken dat je wat zag) maar tegen die tijd kun je waarschijnlijk nauwelijks van je stoel opstaan. Maar je gaat niet uren met een draak praten ofzo (wel op dingen als doornappel(niet aan te raden = gevaarlijk(dodelijk) en geeft nagnoeg altijd een beangstigende trip)

Ook tonen de cijfers het aan.
https://medicalmarijuana.procon.org/files/1-medical-marijuana-images/ranking-20-drugs-and-alcohol-by-overall-harm.png
zowel paddos alsook lsd hebben geen geregistreerde gevallen van geweld in de periode van dit onderzoek in het VK.

110 korrieporrie    
8 maanden geleden door korrieporrie
2
Meld

@23 Ik ben het 100% NIET met u en Rutte eens. Dit soort uitspraken van nota bene aan minister president vindt ik zeer zorgelijk, ondoordacht en ongepast. Daarnaast stel ik hierbij zijn capaciteiten als leider in ernstige twijfel "al was het niet bij de zoveelste leugen waarop hij is betrapt".

Drugs gebruik is gecompliceerder dan dergelijk populistische uitspraken. Er is ook een verschil tussen drugs verslaving en drugs gebruik, sinds de beginnen der geschiedenis van de mens gebruikt men drugs voor mogelijk allerlei doelen (medisch, recreatie of gewoon voor het plezier.)
Door de tijd heen hebben we technieken geleerd waardoor we stoffen en bepaalde drugs konden isoleren en concentreren naar zuivere concentraties als cocaïne, LSD, MDMA, morfine etc. Reden genoeg om bepaalde drugs te verbieden vanwege hun mogelijke effecten op een volk en maatschappij.
De effecten en risico's werden natuurlijk ook groter en werd er als sinds 1800 vele experimenten gedaan op o.a. muizen. Muizen in een kooi verkiezen namelijk altijd cocaïne en morfine boven water al wordt het hun dood. Een conclusie die je hieruit kan trekken is dat cocaïne zeer verslavend is. Echter de omstandigheden van muizen waarin die experimenten waren gedaan. Waren altijd kleine kooitjes waarbij zij geen voorzieningen hadden dan behalve rondjes lopen. In 1900 werden de experimenten opnieuw uitgevoerd met muizen in een zogeheten "Rat Park door een Canadese Bruce Alaxender" waarbij ze met andere muizen konden socialiseren en speeltjes hadden met genoeg ruimte. Verkozen deze muizen bijna altijd water boven morfine. Ook muizen die opgegroeid waren in eenzame kooitjes en morfine gewend waren kozen toen water. Echter wanneer het verdund werd (200x) kozen de muizen die in eenzame kooitjes zaten soms wel het verdunde water, een belangrijke opmerking hierbij was dat zij het zich niet lieten beïnvloeden waarbij zij het sociale structuur in gevaar brachten.
Ook Amerikaanse veteranen die terugkwamen van de Vietnam Oorlog en o.a. daar regelmatig aan de morfine en heroïne zaten. Kwamen bij thuiskomst vaak niet terug in verval. En zo zijn er meerdere vastgelegde voorbeelden.

Men weet dus al een langere tijd dat drugs verslaving en die "eenzame kooi" een grote rol spelen. Armoede, weinig maatschappelijke kansen en -of vooruitzichten, sociale structuur als familie en vrienden etc. Al sinds 1971 heeft de US de "war on drugs" verklaard, en worden er biljoenen dollars aan uitgegeven. In Amerika waar de kloof tussen arm en rijk en armoede steeds groter wordt. Kun je hierbij je vraagtekens zetten over de legitimiteit van dat soort geld uitgeven.
Als Mark Rutte echt zo begaan is met het volk dan doet hij wel iets aan de stijgende armoede in Nederland. Dat vingertje wijzen naar slachtoffers van de maatschappij en hun de schuld geven voor het systeem waarin zij zijn geboren spreekt uit van een leider met onkunde en als hij hier van bewust is "van een academicus ga ik er wel vanuit tot een zekere hoogte" is het wellicht om zijn eigen belangen en voordelen te aansporen. En niets te doen willen aan die cirkel van drugs verslaving/misbruik.

111 OpstruuN    
8 maanden geleden door OpstruuN
1
Meld

Het mooie ervan is dat de overheid de burger naar de crimineel toestuurt, men mag niet meer een plantje in de tuin zetten, dan komt Bromsnor langs om het weg te halen.

Dan is er het argument, dan gebruik je toch geen drugs, slappeling, maar ja, soms heeft men er behoefte aan.

Op zich ben ik met de uitspraak eens, maar geef ook een beetje toe om de burger uit de handen van de crimineel te houden, het leven is sowieso een strijd en dat mag soms ook leuk zijn, voor wie dat blieft.

112 garriet    
8 maanden geleden door garriet
1
Meld

Ik denk dat de meeste coke snuivers van VVD/D66/Gr.L huize zijn
En wat XTC betreft staat D66 No 1

113 Bollieboos    
8 maanden geleden door Bollieboos
2
Meld

@110
Zoek op "agressief" en "LSD" met google en leer.

Ik heb heel wat paddo op, in mijn geval als medicatie, MET stevige bijwerkingen. Die ken ik dus. En ook uit mijn muur schoten ineens 10 drakenkoppen op me af. Ik was zo slim om te bedenken dat het lieve melige draken waren, en dan worden ze dat ook, dus ik kon er wel schik mee hebben, een stukje weet ook altijd: ik ben gek, de wereld is normaal en wat ik zie klopt niet.

Als je niet zo slim reageert en je schrikt, ZIJN het ook bedreigingen en kan het zomaar dat je voor je leven gaat vechten, dan denk je dat het echt is.

Ik heb niets tegen paddo, maar wel tegen minder handige opmerkingen en dat je er niet agressief van kunt worden is niet waar, langs bovenstaande weg kan het wel degelijk en gebeurt het ook.

Dat het gangbaar is OM er agressief van te worden, is ook niet zo! Dat bedoelde ik er niet mee te zeggen. Maar "Niet agressief" is een veel te stellige uitspraak.

114 Gekste Henkie    
8 maanden geleden door Gekste Henkie
1
Meld

@112
"Dan is er het argument, dan gebruik je toch geen drugs, slappeling, "

Dat roepen vaak mensen TERWIJL ze een biertje drinken question

115 Gekste Henkie    
8 maanden geleden door Gekste Henkie
1
Meld

@115

Of een kop koffie nemen.

116 garriet    
8 maanden geleden door garriet
1
Meld

Ja hoor , ook de burger aanwijzen als steuners van criminaliteit als drugshandel als ze eens een pilletje of snuifje kopen.
Volgens Opstelten zou de wiet in Nederland geteeld voor 80% naar het buitenland gaan dus dat zal ongeveer hetzelfde zo zijn met pillen en speed.
Nederland is een exportland vraag het maar aan Opstelten die liegt niet.

117 techcenter    
8 maanden geleden door techcenter
1
Meld

@117 Als er niemand, hier in Nederland zou snuiven, slikken of spuiten.... was de handel totaal geflopt en hadden we nu niet opgescheept gezeten met dit soort gewetenloze lui...
Zolang er vele duizenden gebruikers zijn en wij het maatschappelijk aanvaarden, zullen we met deze vorm van zware crimminaliteit blijven opgezadeld...

118 LoydMorris    
8 maanden geleden door LoydMorris
2
Meld

@114 Tja, natuurlijk zijn er gedachtekronkels te bedenken met nare dingen ten gevolge, maar in de praktijk komen die dus niet echt voor https://web.archive.org/web/20131008084349/http://www.sg.unimaas.nl/_OLD/oudelezingen/dddsd.pdf

119 korrieporrie    
8 maanden geleden door korrieporrie
1
Meld

Politici en hun maatjes snuiven massaal coke. Wat leutert hij nou.

120 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
3
Meld

Hij importeert die Mocro's massaal, legt ze in de watten en geen strobreed in de weg, straft ons als we onszelf verdedigen, laat ons in de steek als we aangifte willen doen, en geeft ons dan de schuld dat het uit de klauw giert. Zoals bij alles. Alles is ONZE schuld, dat u dat maar weet. Dan is gelijk gerechtvaardigd dat wij voor de consequenties van hun besluiten moeten opdraaien, in ieder opzicht, zonder dat wij over diezelfde besluiten ooit hebben kunnen stemmen, een referendum was ze te link, nietwaar? Logisch.

121 Wendel    
8 maanden geleden door Wendel
4
Meld

@10 Je begon zo lekker, en toen ging het fout. Ja iedereen die drugs gebruikt sponsort uiteindelijk het grote criminele geld, echter drink en rook ik, dus ik sponsor de criminele overheid. Als de overheid er geld mee kan verdienen is het goed. Drugs legaliseren gaat het probleem niet veranderen. Drugs zijn slecht voor je. Simpel zat. Net zoals roken en drinken. Het is een lastig vraagstuk. Het gaat er uiteindelijk om wie er iets aan verdient. De dealer of de staat? Het gebruik wordt er niet anders van helaas. En coke legaliseren is ook een beetje vreemd naar mijn idee.

122 Bullduck    
8 maanden geleden door Bullduck
2
Meld

@119
Jouw onderzoek is geschreven voor beleidsmakers e.d. en gaat uit van de totale praktische impact van een drug op de gehele maatschappij.
En dat er weinig schade in de maatschappij wordt gezien van paddo en LSD komt omdat alleen al omdat het zo weinig wordt gebruikt.

Ik denk dat je niet weet wat je ziet, als je paddo zou serveren als feestbier, even vaak, even veel, en zonder tripsitter en in grote willekeurige gezelschappen en geen gefilterde prikkels.
Ga je garanderen dat niemand agressief wordt?
Ikke niet question

123 Gekste Henkie    
8 maanden geleden door Gekste Henkie
2
Meld

@123 Daar heb je opzich wel een punt. (al waren paddos erg lang legaal in Nederland en ging dat in de meeste gevallen, zelfs met britse toeristen in Amsterdam, gewoon goed (maarja, dan springt er eentje uit het raam en is de lol (en de legaliteit) er direct vanaf).
Feit blijft echter wel dat de middelen nogsteeds hun eigen specifieke effecten hebben, en daar waar uppers en drank je agressief en impulsief kunnen maken is dat bij LSD en paddos eigenlijk niet bestaand. Al zou je opzich wel in grote verwarring een slachtveld kunnen aanrichten, maar die kans is echt ontzettend klein omdat als je zo erg onderhevig bent je je nauwelijks kunt coordineren. Een ongeluk is dan wel weer waarschijnlijker want flink onder invloed heb je geen benul van je omgeving.
En op LSD blijf je nagenoeg helder van geest (albeit niet al te snelquestion) Misschien dat hele hoge doseringen onvoorspelbare situaties teweeg kunnen brengen maar ik denk eigenlijk dat je dan niet veel verder dan je badkamer navigeren kunt (als je mazzel hebt). Typische LSD ervaring: https://i.redd.it/pigm0bf8bpk31.jpg question

124 korrieporrie    
8 maanden geleden door korrieporrie
1
Meld

Vent ga het land besturen, we zijn geen kleuters, neem zelf eens een pilletje, misschien knap je er wel van op!
Als je zulke uitspraken doet heb je al aardig wat geslikt geloof ik....
Als we nu allemaal eens een jaar geen auto meer rijden, dan piept ie wel anders, doorrijden mensen doorrijden, anders ben ik een enorme melkkoe kwijt, schijt aan het mileu.... echt een lachtwekkende uitspraak... wil die idioot zeker ook beweren dat het indirect onze schuld is dat er een Advocaat is omgebracht, ga je schamen echt....

125 Franko    
8 maanden geleden door Franko
2
Meld

Nee Rutte. De burger die een pilletje slikt helpt de farmaceutische maffia. Helaas is er vaak geen alternatief. Uit gemakzucht wordt een pilletje voorgeschreven.

126 samcash    
8 maanden geleden door samcash
12
Meld

Er zijn wel ontzettend veel burgers die een pilletje slikken. Ik ken bijna niemand van mijn generatie en jonger die geen pilletje geslikt hebben.

127 groenengeel    
8 maanden geleden door groenengeel
2
Meld

@124
------
"Daar heb je opzich wel een punt. (al waren paddos erg lang legaal in Nederland en ging dat in de meeste gevallen, zelfs met britse toeristen in Amsterdam, gewoon goed (maarja, dan springt er eentje uit het raam en is de lol (en de legaliteit) er direct vanaf)."
------

Als je goede voorzorgsmaatregelen neemt valt het allemaal mee, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar onderdeel van die maatregelen is wat mij betreft dat men zich realiseert dat niemand weet hoe hij reageert tijdens de 1e paar trips, inclusief agressiviteit.

128 Gekste Henkie    
8 maanden geleden door Gekste Henkie
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

129 Strafpleiter    
8 maanden geleden door Strafpleiter

Ook weer de schuld van Groen-Links en ook hun aanhang waarschijnlijk.... dat slikken van bepaalde pilletjes.

De gehele fractie van Groen-Links blijkt aan de drugs te zitten volgens hun eigen voorman....

https://www.nieuwskoerier.nl/news/533741-lachen-gieren-brullen-de-allerleukste-momenten-van-de-algemene-beschouwingen

130 Congo    
8 maanden geleden door Congo
0
Meld

@129 Waarom niet meteen op naar het Utopie! (of is dat niet reeël?)

131 korrieporrie    
8 maanden geleden door korrieporrie
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

132 svx    
8 maanden geleden door svx

Ach Rutte, heeft je mammie je dat verteld?

133 awwesjeng    
8 maanden geleden door awwesjeng
2
Meld

Als ze dan de politie weer eens de kans geven op te treden en mandaat terug geven...

134 Logic    
8 maanden geleden door Logic
0
Meld

Nee heer Rutte, als de burger zelf zijn pilletje ka maken, zal die geen criminaliteit steunen, dus vrijgeven eigen maak en gebruik.

Men kan dit al doen met GHB, wat schoonmaakmiddelen omkatten en daar is geen crimineel voor nodig.

135 garriet    
8 maanden geleden door garriet
2
Meld

Jarenlang konden (drugs-) criminelen bijna ongehinderd opereren omdat diezelfde Rutte extra geld en mankracht voor de politie onnodig vond. Misschien ook wel om de coke snuivende Zuidas niet teveel last te bezorgen? Nu het uit de hand is gelopen schreeuwt Mark Rutte moord en brand.

136 Eric    
8 maanden geleden door Eric
0
Meld

Als je niet weet waar je over praat Mark,kan je beter je mond houden.

137 Wiebe Nik    
8 maanden geleden door Wiebe Nik
0
Meld

@337 zijn manier van het grote verantwoordelijkheid die hij neemt...
het niet zijn schuld hem valt niets te verwijten nog aan te rekenen
maar de gebruikers dusss... femke

138 Gratiebarmhart    
8 maanden geleden door Gratiebarmhart
1
Meld

Mensen kunnen het ook anders doen he , en de drugs als Speed , Cocaine , Ketamine , XTC en LSD links laten liggen en vergeten dat het bestaat .
Een goed en legaal alternatief is een Paddo-kweeksetje te kopen online van zeg 30 Euro , waar 5 oogsten van elk 5 a 10 goede sterke trips.
Bij elkaar toch al snel 25 sterke trips binnen 5 weken.

139 techcenter    
8 maanden geleden door techcenter
0
Meld

@6
Daar voel ik wel wat voor: een verplichte drugstest voor alle volksvertegen-woordigers en ambtenaren, om te beginnen bij de landelijke overheid.
#Zero-tolerance : betrapt is baan kwijt!
"Doei, laat nog eens wat van je horen!"

( het is toch oorlog? ) question

140 Gandalf    
8 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
WHO stopt trials met hydroxychloroquine om ve...
Omdat het tot hogere sterftekansen leidt en v...

23 uur geleden door progressiefliberaal

Moeder van premier Rutte overleden
"Wij hebben in familiekring afscheid van...

1 dag geleden door NOS

Een geneesmiddel tegen Corona? Hydroxychloroq...
Een geneesmiddel tegen Corona? Hydroxychloroq...

1 dag geleden door xtremy

HET WERKT VOOR GEEN ANDERHALVE METER - DE JEN...
De domheid waarmee 'kritische, integere' colu...

1 dag geleden door xtremy

OT 73
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
kritischelezer
Verschrikkelijk: Dieven bestelen man in rolst...
"het pinautomaat" Zeker iemand die bij zo'n ...

minder dan een minuut geleden door kritischelezer

Smiling
HET WERKT VOOR GEEN ANDERHALVE METER - DE JEN...
@165 Ja, en? U stelt in @159 dat het niet mag...

minder dan een minuut geleden door Smiling

LGK
Mark Rutte is geen ideale crisis manager opda...
En volgend jaar staat heel Nederland op zijn ...

1 minuut geleden door LGK

Reagurius
Uitslag Suriname laat op zich wachten, opposi...
Misschien gaat Bouterse dan weer een coup ple...

1 minuut geleden door Reagurius

Proemevla
Weduwenaar wil dat Twitter 'perverse' complot...
@79Tijd voor wat rode pilletjes jongûh: ht...

1 minuut geleden door Proemevla

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig