’80 miljoen doden bij pandemie’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  42 Reacties

  • 3
  • 590x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dus een druppel op een gloeiende plaat.

3
1 niet-alles-geloven

Dat is veel te weinig om de planeet weer leefbaar te maken en te houden.

7
2 Positivo

Dat is toch niet veel. De wereldbevolking merkt er weinig van (als getal).

4
3 rlw

Dat maakt toch niet uit, over 150 jaar zijn we allemaal ook dood.

7
4 Positivo

Misschien kunnen de pensioenfondsen hiermee rekening houden.... Hoeven ze nu niet te korten, want dan vallen er veel deelnemers uit als het gebeurt......

4
5 starboy2500

Zullen we eerst onze aandacht richten op “makkelijke” zaken rond de anti-vaxxers en ziektes die we eenvoudig kunnen voorkomen?

4
6 ObJener

De wereld is een monocultuur van H. sapiens geworden...
En een monocultuur is per definitie gevoelig voor ziekten. Dat is simpelweg een correctie middel van de levende natuur.

@1
Dat het jou en mij maar niet overkomt, maar ja...

1
7 Gandalf

Een open deur intrappen.
"Als",
Als er een vliegtuig naar beneden gaat kunnen er zomaar 300 of meer mensen dood gaan.
Uit het artikel: "Arme landen kunnen of willen de bestrijding vaak ook niet betalen."
Wie niet wil moet de gevolgen aanvaarden , net als mensen die vaccinatie weigeren.
En die landen die niet kunnen?
Ik zie de bui al hangen, hoeveel moeten wij als "rijk" land doneren?

5
8 pica pao

@5
Vallen die doden dan specifiek onder Nederlandse pensionado's ?????

2
9 Gandalf

@8 Dan moeten die landen zorgen dat ze het wel kunnen

4
10 GEENSTIJL

@10
Bijvoorbeeld.

3
11 pica pao
12 in holland

Zo'n pandemie bestaat al.
Elk jaar sterven er 4 miljoen mensen aan overgewicht/obesitas.
2 miljard mensen zijn te dik.

De Spaanse groei zou in 1918 niet zo veel slachtoffers hebben gemaakt als de mensen toen betere voeding hadden gehad.
Nu hebben de mensen te veel voeding en kost hen dat hun leven.

8
13 beastyboy

@13 [De Spaanse groei zou in 1918 niet zo veel slachtoffers hebben gemaakt als de mensen toen betere voeding hadden gehad.]
Geef daar eens een onderbouwing van, aub... ben wel benieuwd naar onderzoek/rapportages op dat gebied.

5
14 TedjeR

@13
Waar haal je dat vandaan?
in 2018 stierven naar schatting 7.500 mensen doordat ze griep kregen.
waren die allemaal te dik en zat gevreten?

4
15 pica pao

@13
Klets toch geen onzin. Tweetiende procent van 4 miljard is 10 miljoen, dat is een extreem laag sterftepercentage. Niets om je zorgen over te maken en zeker geen pandemie. Maar ik ben bang dat je cijfers niet kloppen. Het zou beter zijn als elk jaar 1% van de wereldbevolking dood ging. Op natuurlijke wijze wel te verstaan.

13
16 samcash

@16 [Het zou beter zijn als elk jaar 1% van de wereldbevolking dood ging. ]
Dat cijfer wordt al ruim gehaald* .... ongelukkigerwijs is het geboorteoverschot groter.

*) uitgaand van een gemiddelde levensduur van mensen van ca. 60 tot 65 jaar sterft ieder jaar ca. 1,53% van de wereldbevolking.

1
17 TedjeR

@16
Zeggen dat 0,2% van 4 miljard 10 miljoen is kan ook beschouwt worden als onzin.

1
18 Snorrie
19 beastyboy

@16
De pandemie in dit artikel heeft het over 80 miljoen. Dat is net zo goed verwaarloosbaar op ruim 7 miljard mensen.
Wat ik wilde aangeven is dat die 80 miljoen nou niet iets is om je heel erg druk over te maken, omdat er jaarlijks al 4 miljoen mensen sterven door te veel te eten.

Een pandemie met 5 miljard doden zou veel zorgelijker zijn.
Maar zelf zou ik het niet zorgelijk vinden. Het zou goed zijn voor de aarde/ het milieu.

2
20 beastyboy

@19 ik vraag in 14 niet om een onderbouwing over obesitas, hetgeen overigens geen pandemie is omdat het een "zelfgekozen" conditei van veel mensen is. Dat obesitas een probleem is, was al bekend, maar daar gaat het hier niet over.

Probeer het nogeens met een onderbouwing voor de oorzaken van de spaanse griep in 1916 (duurde overigens langer dan dat ene jaar)

4
21 TedjeR

@21
Common Sence, dat je met goede voeding minder vatbaar bent.
En we hebben het over een tijd vlak na WO1 waarin goede voeding nogal eens ontbrak.
Enige dat ik stelde was dat er met betere voeding minder doden zouden zijn gevallen.
Common Sence.

4
22 beastyboy

@20 [ ... verwaarloosbaar op ruim 7 miljard mensen.]
Nee, dat is ruim 1% en dus goed waarneembaar voor mensen. Ook de economische/maatschappelijke impact daarvan zal voelbaar en zichtbaar zijn. Je praat namelijk niet alleen over de doden maar ook over het aantal ziektegevallen dat er omheen zit. De mortaliteit is nooit 100%. Uitgaand van een mortaliteit van tussen 5 en 10% (dat is een heel ernstige ziekte) praat je over tussen 10 en 20% ziekte gevallen op de bevolking. enig idee wat daarvan de ontwrichtende impact op een samenleving is?

4
23 TedjeR

@23
Hoe komt u aan de mortaliteit van 5 a 10%?

2
24 beastyboy

@22 bron : https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu

Patterns of fatality

The pandemic mostly killed young adults. In 1918–1919, 99% of pandemic influenza deaths in the U.S. occurred in people under 65, and nearly half in young adults 20 to 40 years old. In 1920, the mortality rate among people under 65 had decreased sixfold to half the mortality rate of people over 65, but still, 92% of deaths occurred in people under 65.[67] This is unusual since influenza is typically most deadly to weak individuals, such as infants under age two, adults over age 70, and the immunocompromised. In 1918, older adults may have had partial protection caused by exposure to the 1889–1890 flu pandemic, known as the Russian flu.[68] According to historian John M. Barry, the most vulnerable of all – "those most likely, of the most likely", to die – were pregnant women. He reported that in thirteen studies of hospitalized women in the pandemic, the death rate ranged from 23% to 71%.[69] Of the pregnant women who survived childbirth, over one-quarter (26%) lost the child.[70]

Het lijkt er sterk op dat de spaansegriep voor zijn mortality minder door voeding bepaald werd dan door andere (eerdere infecties) factoren...

2
25 TedjeR

@24 Lees link in @5 ... was ongeveer de mortaliteit van de spaanse griep die ca. 3% van de wereldbevolking doodde.

2
26 TedjeR

@26 moet zijn link in @25

2
27 TedjeR

@22 Waarom niet gewoon spreken over gezond verstand als je het engels niet voldoende beheerst om common sense goed te schrijven?

0
28 Mappie

@21
Wat zit u nou moeilijk te doen?
Ik stel 2 dingen:
1) Met de juiste voeding sterven er minder mensen aan een pandemie. Uw artikel over de Spaanse griep onderschrijft dat door te stellen dat de Spaanse griep een uitzondering is, waarbij voeding mogelijk een minder belangrijke rol speelt. Logisch nadenken leert dat iemand die gezond is, minder kans heeft om dood te gaan. U staat gelijk op uw achterste poten als ik zoiets logisch schrijf. Wat is uw verborgen agenda dat u zo heftig reageert?

2) De pandemie in het artikel heeft het over 80 miljoen doden. Ik geef aan dat er door overgewicht alleen al 4 miljoen mensen per jaar sterven (ik neem overgewicht vanwege de ironie betreft voeding). Daarnaast zijn er nog tal van doodsoorzaken die mensen zelf in de hand hebben. De kleine kans (wat is de frequentie van een pandemie met 80 miljoen doden!) op een pandemie zorgt er voor dat er gemiddeld veel meer mensen sterven door overgewicht dan door een pandemie. Daarbij wil ik ook melden dat de maatschappelijke gevolgen van overgewicht veel groter zijn dan alleen die paar miljoen doden. Net zoals de 90 a 95% mensen die volgens u wel getroffen worden door een pandemie, maar niet dood gaan, heeft overgewicht ook een gigantische negatieve uitwerking op de samenleving.

Nogmaals: wat maakt het dat u op zo'n felle manier reageert over een relatief onzinnig onderwerp als een pandemie? Als zo'n pandemie 1 of 2 keer per honderd jaar voor komt, ligt het dodental op ongeveer 120 miljoen. Overgewicht levert een dodental op van 400 miljoen.
Waarom maakt u zich zo druk over een pandemie, terwijl het een verwaarloosbaar aantal doden veroorzaakt (nogmaals, overgewicht is niet de enige doodsoorzaak in de wereld naast ouderdom).
Het lijkt wel haast bangmakerij voor iets dat nauwelijks voorkomt.

1
29 beastyboy

@28
Waarom azijn drinken als u ook een fruitsapje kan drinken?

3
30 beastyboy

Lekker, hoor, te zeggen dat het maar goed ook is want er zijn toch teveel mensen. Ik wil jullie nog wel eens horen als jullie gezinnetje is uitgeroeid en jullie alleen overblijven.

1
31 Wendel

@29 je gooit er een hoop woorden tegenaan om duidelijk te maken dat er geen onderbouwd antwoord op mijn vraag uit @14 is... in plaats daarvan probeer je de doelpalen te verzetten.

3
32 TedjeR

Er hebben juist veel meer mensen chronische ziekten en/of een zwakke gezondheid, tegenwoordig, ongeacht hoe gezond ze proberen te leven. Evengoed zou er veel ellende zijn onder de achterblijvers als die mensen plotseling massaal doodgingen. Ik hoorde als kind al soms mensen stellingen poneren dat het niet goed was dat "alles maar in leven wordt gehouden" en dus de mens als geheel verzwakt. Dat mag zo zijn, maar de rillingen liepen me over de rug, zelfs toen nog denkende dat het maar stoerdoenerige praat was.

De natuurlijke selectie die zou plaatsvinden is dat je die mensen overhoudt die meedogenloos zijn in hun overlevingsdrang en die goed tegen vervuiling kunnen. De mensheid zou veranderen, wat een mens is zou veranderen. Niet de prettige kant op, lijkt mij.

2
33 Wendel

@29
Bij de laatste pandemie had voeding geen enkele invloed, dodental ligt nu ergens tussen de 25-30 miljoen.

0
34 Snorrie

@9 nee zijn geen pensionado's perse. Maar minder mensen die pensioen moeten hebben want er overlijden deelnemers, dus claimen die straks geen pensioen dus dat geld blijft over om verdeeld te worden over de levenden..... dus gaat de dekkingsgraad omhoog. en dus geen kortingen

1
35 starboy2500

@35
Er zijn er ook veel minder dan die de premie opbrengen dus je berekening moet even aangepast worden. Plus natuurlijk ook degenen die niet sterven maar langdurige zorg nodig hebben. En dan is er ook nog de marktverstoring waardoor er mind e r opbrengsten zijn van de ingelegde gelden.

0
36 Snorrie

@35
Bij een pandemie komen er niet automatisch Nederlandse deelnemers om het leven: het kunnen bv heel best Chinezen(1,5 miljard) of Indiërs(1miljard) zijn, mensen uit Afrika of Zuid-Amerika....

Een pandemie heeft dan geen invloed op de Nederlandse pensioenmarkt. question

1
37 Gandalf

@35
Maar als 80 miljoen doden niet voldoende zijn om je pensioen veilig te stellen, hoe ver wil je dan gaan ?
200 miljoen ?
1 miljard ?

0
38 Snorrie

@16
"Klets toch geen onzin. Tweetiende procent van 4 miljard is 10 miljoen, dat is een extreem laag sterftepercentage. Niets om je zorgen over te maken"

OK als ze me nog eens vragen om stil te staan bij de dood van 6 miljoen kan ik namens samcash zeggen dat dat een extreem laag percentage is, niets om je zorgen over te maken!

Man man.... rekenwonder!

0
39 Gekste Henkie

@ 36 de pensioenfondsen hebben zulke grote reserves omdat ze er vanuit gaan dat ze je pensioen moeten hebben klaarliggen vanaf de eerste dag dat je deelnemer wordt van het pensioen. De premie die je betaald gaat van de reservering van die verplichting af..... Dus kom je voor de pensioendatum te overlijden dan is die pensienverplichting niet meer van toepassing en kan het vrijgekomen geld worden hergebruikt. Dus kort door de bocht meer geld in te besteden in de pot. Wat de zorg daar mee te maken heeft is weer een ander verhaal, dat gaat niet uit de pensioenpot.

0
40 starboy2500

@40
Het zal wel.
Maar evengoed vind ik het een eng idee dat je genegen ben om 80 miljoen doden als iets positiefs te zien, helemaal als het gaat om een paar procent financieel gewin.

0
41 Snorrie

@ 40 IK zie het niet als iets positiefs, maar ik vind dat er teveel bekrompen wordt gedacht. Niemand kan in de toekomst kijken en er gebeuren op dit moment veel te veel dingen die allemaal gericht zijn op tientallen jaren later.... zoals klimaatmaatregelen en pensioenen onbetaalbare ouderenzorg en noem maar op. Het is altijd over een paar jaar De mensen wordt angst aangepraat en worden belogen doordat w eteveel vertrouwen op mensen die zogenaamd de wetenschap hebben dat dit ook allemaal gaat gebeuren....Maar mocht er dan zoeiets als een pandamie komen of nog erger een nieuwe oorlog, dan komt er van al die zogenaamde vorspellingen niks uit... en zijn we weer wat wijsgemaakt. Kijk maar naar het laatste nieuws... De economie groeit het gaat goed, maar pas op, Brexit, handelsoorlog en nu weer recessie op komst.....straks is er weer een uitmaak om te bezuiningen zoals al jaren wordt gedaan

0
42 starboy2500

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

19 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

3 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

3 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
RomanticsexyvideoToples Wrestling情色视频Bazoocam OrgMujeres Más Bonitas DesnudasValentina Nappi HdBollywood Actress XxEmily Ratajkowski Nude NakedSexy RojaMonsters Of Cock RamonPrivatecasting-xOs Melhores Filme Pornográfico BrasileiroAnika AlbriteKajal Agarwal Hot SceneBlondie24 NudeHindi Wife SexIndian Poorn VideoHorny Bhabhi PornPorn JaponaiseDesi Nude AssMariskaxLondon ReignsDesi Village Girl XxxZartprickeindNude Milf BoobsHotmilfsfuck.comBoobs InflationChloexwalker NudeHot Pron VedeoReal Life VoyeurStep Sis Big TitsCum On EileenCuckold GifaEsther Povitsky NudeItskyliebbwDesi College Girl NudeThe White BoxxxNude Couples MassageKannada Aunty XnxxSsis-858Desigirls ComPrank XxxPorn Videos KannadaBg Tit LesbiansQ-u-i-n-n Water$Celebrity Se XDesigoldsexNude Dolly PartonAsian BlackedFree Pornhub Videos.comVídeos Brasileiro PornôMature DeepthroatPorn MoveeTrailer PornGreat Tits TeensNaked CleaningOutdoor Sex Hd1980spornMai Araki JavHq Porn AnimeHand Job With MassagePictures Of Jennifer Aniston NudeMime And Dash PornhubXxnn Hd VideoXnx Hd HindiNangi Chut Sex VideoLive Sex AsianNut In HerAaliyah Hadid Onlyfans LeakedPeachjars BjCanal Adulto GratisShemale Big CockEbony TitfuckingFisted Gay PornBlacks PornstarsTracy Scoggins NudePrachi ThakerSmall Tits VideoHard VoreDakota Fanning In The NudeXxxtra SmallTelugu Heroines PornBrandi Love New Porn VideosCamsoda Couple XxxPhotoavompanhantesVideos Xxx LesbiansBbw Xnxx ComDesi X Videos MmsX Videos Sunny LeoneZoey Taylor PornSex Scene MovieHot Bed SexFree Porn ChatRealiy PornPeachjars NudeKamakathaluKing Of PornographyBbw & BbcXnxx Indian VedioIndian New Web Series PornPelis EróticosXhamsterkivePj SparxxLucia MayaCollege Girls Dress Change VideosWill Tile PornAdultovguideCont EroticoHetai PornoStacie StarXxn PhotoListcrawler OkcHd Xvideo HdSexx VidiyosKate MarleyAletta X VideoMallu 69Kissa Sins BbcFucked While Sleeping PornBrandyrenee PornSecrethostessSaimain SeishidouVideos.incestosPornografia XxlJav Com Hd母子乱伦Www Sunny Leone Sex VideoVideos De Porno GratisOncam MePorno Com MulheresJapan College SexDokyuu Hentai HxerosPornvideaSxxyprnSexo Hentai 3dNashville Body RubsSex Videos Telugu CollegeChina Full Sexy VideoLosa Ann DpTelugu Bf Videos ComBang Sex HdKannada SwxFree Porn StreamNaked For BrotherWannonces日本adult VideoTrisha Paytas P O R NSkip The Games RoanokeEmmy Rossem NudePatient Xxx