door Febee in Economie  ·  28 Reacties

  • 2
  • 515x gelezen
Reageer met een Emoji
1
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Is een leugen, hoor.
Ik ben meteen gaan zoeken,
maar nada.(niets)

0
1 Weetal

Zal alleen maar meer worden als ze negatieve rente gaan rekenen. En geef dan de burgers maar eens ongelijk. Thuis in de kluis kost niks, bij de bank sparen kost dan wel iets.

1
2 xtremy

* Verwijderd door de redactie *

3 Dirk2137

@3 De vraag is alleen wat dat geld in die matrassen, kluizen ed. nog waard is wanneer de Euro kapot gaat. En kapot gaat ie want de economieën van Noord en Zuid Europa zijn te verschillend om slechts één munt te hebben.
Ik houd niet zo van de door de politiek misbruikte kreet diversity maar geldzaken spreiden, over aandelen, goud etc lijkt me wel een goed advies.

4
4 Conradijntje

@4 "En kapot gaat ie want de economieën van Noord en Zuid Europa zijn te verschillend om slechts één munt te hebben."

Het is de 2e munt van de wereld en dus ook een reserve munt voor landen buiten de EU. De euro gaat niet kapot. Idioten roepen het al sinds de euro er is en hij is er nog steeds.

10
5 VaY

@4 Evenveel waard als wanneer het op een bank staat.

Heb je veel geld, vastgoed, aandelen / obligaties, metalen ... is dan idd een goed plan.

0
6 Lievense

@5 Met negatieve of extreem lage rente gaan de spaarders kapot, de pensioenen en ook de banken want hun verdienmodel is weg. En dat allemaal omdat men perse 1 munt wilde voor geheel Europa.

3
7 Conradijntje

Ik denk dat heel veel van dat geld nooit weer in de circulatie komt, vele ouderen vergeten waar ze het hebben verborgen of delen deze verborgen schatten niet met hun nabestaanden, dus verdwijnen de rijk gevulde matrassen na hun overlijden op de vuilnis hoop incl. de verborgen euro's.

0
8 Roy-050

* Verwijderd door de redactie *

9 Dirk2137

@9 Zoals ik in @7 aangaf gaan de spaarders, pensioenfondsen en ook de banken kapot met de Euro.
Dit betekent dat iedere 65+ er over 10 jaar alleen nog AOW heeft. Niemand die er een probleem mee heeft?
Denk dat er veel radeloze mensen zijn maar doordat de maatschappij zo verdeeld is komt dit niet of onvoldoende naar buiten.

1
10 Conradijntje

Zal alleen maar toenemen als de banken negatieve rente gaan vragen voor hun spaarrekeningen.

0
11 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Tot je een keer een inbraak hebt of brand, dan betwijfel ik of je inboedelverzekering een paar duizend euro cash gaat vergoeden.

0
12 Anubis

@12 Kwestie van kansberekening. De kans dat je je geld op de bank kwijtraakt aan bank en overheid: 100%. Kans op inbraak of brand: minder dan 100%. Uiteraard bestaan er ook kluizen die brandveilig zijn maar die zijn natuurlijk niet goedkoop.

0
13 Conradijntje

@13 Mijn geld staat al enkele decennia bij de bank, nog nooit kwijt geraakt.

Als ik al mijn spaargeld in huis zou hebben zou ik continu stress hebben of het er nog wel ligt als ik terug thuis kom.

Wat bedoel je met geld kwijt aan overheid? Belastingen?
In Oekraine betalen ze vrijwel geen belasting, je kunt zien wat het resultaat is.

3
14 Anubis

@14 1.3% vermogensbelasting (tussen 1 ton en een miljoen ) en 2.5% per jaar bij een bedrag boven de miljoen. Tevens inflatie van 3% (ben je hoe dan ook kwijt). En strak dus de negatieve rente. Alle 400 belastingen op inkomsten en bestedingen tezamen kosten de burger 75-85% van z'n bruto salaris. Met de energie transitie erbij gaat eea de 100% naderen.

2
15 Conradijntje

Inflatie gaat niet naar de overheid.
En als je meer dan een ton hebt heb ik niets tegen belasting (misschien als ik een ton zou hebben wel question )
75-85% is wel wat overdreven. En die 100% is echt belachelijk.

2
16 Anubis

@12 . Dus kun je beter goud opslaan. Bij brand verandert dat door het smelten wel van vorm maar het is niet weg en je kunt het altijd weer opnieuw omsmelten. Dus : koop goud.

2
17 PFL

@16 "75-85% is wel wat overdreven. En die 100% is echt belachelijk."
Inkomstenbelasting: 35-45% in totaliteit.
Van wat wat je overhoudt en je koopt er iets voor: 9% BTW op voedsel, 21% voor luxe goederen, 70-85% belasting over gas en licht, brandstof. Verder: waterbelasting, waterschapsbelasting, riooolbelasting BPM (auto), provinciale opcenten (auto), onroerendgoed belasting (huis), zorg, vermogensbelasting (0.6-2.5%), hondenbelasting, toeristenbelasting, zorgpremie, erfbelasting, overdrachtsbelasting (verkoop huis), accijnzen, invoerrechten, assurantiebelasting etc Ik noem hier misschien circa 20 belastingen maar er zijn er 400 soorten belastingen.
Conclusie: de belastingen op je bestedingen zijn van dezelfde orde grootte als de inkomstenbelasting. 75-85% in zijn totaliteit is dus niet overdreven.

@16 "En als je meer dan een ton hebt heb ik niets tegen belasting (misschien als ik een ton zou hebben wel""

Het niet indexeren van het aanvullende pensioen over 20 jaar met 2% inflatie (aan de lage kant) van een aanvullend pensioen van 50 mille kost de gepensioneerde 2.2 ton aan koopkracht. Hebben we het nog niet gehad over het korten. Indien je een redelijk aanvullend pensioen denkt te krijgen moet je minimaal 2.2 ton sparen als oudere om het niet indexeren te compenseren.
Ook de negatieve rente, de vermogensbelasting en de inflatie zijn een flinke aanslag op het spaargeld van de oudere. Maar goed mensen die werkeloos zijn of geen pensioen hebben opgebouwd, geen cent op de bank hebben en straks alleen AOW krijgen vinden dat allemaal gezeur.

0
18 Conradijntje

@18 Als alle belastingen op alle inkomsten en uitgaven maar enkele procenten zijn, kan het samen niet 70-85% zijn. Maar ik ben geen financieel deskundige.

2
19 Anubis

@19 Blijkbaar niet.

Veel mensen denken dat ze het netto salaris vrij kunnnen besteden, dat het 100% privaat geld is maar van die bestedingen gaat ook het merendeel richting overheid zonder dat men dat ziet.

0
20 Conradijntje

@20 Gezien alle uitgaven die ik doe per maand en de levensstijl die ik hierdoor onderhou, denk ik niet dat ik zoveel belasting betaal als u aangeeft.

2
21 Anubis

@21 Hoe oud bent u?
Als u een tv koopt voor 1000 Euro is dat 790 Euro voor de tv leverancier en 210 Euro voor de overheid.
Indien u een rekening krijgt voor gas en licht van 100 Euro per maand is dat orde grootte 20 Euro voor Essent, Nuon etc en 80 Euro voor de overheid. Indien u benzine betaalt 1,80 Euro/liter is dat orde grootte 0,20 Euro voor Esso, Shell etc en 1,60 Euro voor de overheid. Indien u een modaal huis bezit betaalt u al gauw een 500 -1000 Euro per jaar aan onroerend goed belasting.
Koopt u een auto van 20 mille dan zit daar orde grootte 4000 Euro aan BPM voor de staat in.
Gaat u vervolgens auto rijden, benzine, dan betaalt u al gauw een 150-250 Euro per kwartaal aan belasting aan de provincie waarin u woont (provinciale opcenten). Etc ,etc.
Begint het kwartje een beetje te vallen?

2
22 Conradijntje

@22 Het zal allemaal best, ik lig daar eerlijk gezegd niet wakker van. Ik heb het financieel goed.

2
23 Anubis

@23 Geen verstand van geldzaken hebben en het toch financieel goed hebben houdt in dat uw partner de financiën regelt of dat u rijk geboren bent.

2
24 Conradijntje

@24 Of je hebt gewoon een normale baan met midden-inkomen en gaat verstandig om met geld. Ik woon alleen en mijn ouders moesten de eindjes aan elkaar knopen, dus deze analyses kloppen ook niet helemaal. Ik heb altijd alles zelf geregeld, ook hypotheek etc.

Dat ik uw belasting-analyse niet geloof en geen zin heb om dit precies na te rekenen wil niet zeggen dat ik geen verstand van geldzaken heb. Ongeveer 20-25% van mijn bruto inkomen gaat voor een groot deel naar inkomenstenbelasting. De rest is pensioenopbouw en andere premies. Dan blijft ongeveer 70% over.
Van het overgebleven deel gaat 1/3 op aan woonlasten, waarvan een groot deel aflossing hypotheek + rente + verzekeringen. Ik krijg van de belasting hypotheekrente terug (dus verminderd al mijn netto betaling aan de belasting). Dit betekent dat dat over dit deel al geen 85% belasting wordt betaald. Dat is onmogelijk.
Een ander 1/3 deel van mijn inkomen gaat op aan levensonderhoud en verzekeringen, dus producten met 21% BTW en mogelijk een paar procent assurantienbelasting. Dus ook geen 85% belasting.
En een ander 1/3 deel is spaargeld dat op de bank beland of uiteindelijk wordt aangewend voor 'luxe-producten' waarover ik ook 21% BTW betaal.
Dus het klopt gewoon niet wat u zegt. U heeft alleen gelijk over de energierekening en benzine. En de OZB + wegenbelasting zijn inderdaad voor mij 100% belasting maar dit samen is maar een klein deel van mijn inkomen.

We betalen relatief wel veel belasting in NL maar indirect krijg je daar ook iets voor terug. We leven in een land waar alles goed geregeld is vergeleken met andere landen waar minder belasting wordt betaald. Ga maar eens in Oekraine kijken (ben ik redelijk vaak geweest). Ik ben het ook niet altijd eens met hoe belastinggeld wordt uitgegeven maar ik lig er niet wakker van. Ik heb wel andere dingen om me zorgen over te maken.
Je kunt ook gewoon gaan immigreren naar Afrika, daar betalen ze heel weinig belasting.

2
25 Anubis

@25 Niemand betaalt 20-25% inkomstenbelasting. Misschien iemand met een krantenwijkje.
Met een serieuze baan begint de inkomstenbelasting bij 33-35%.
U moet de belasting middelen over uw leven: op een gegeven moment krijgt u een erfenis en betaalt daar 10% belasting over. In een jaar koopt u een auto en betaalt daar 4000 Euro BPM over. Het volgende jaar heeft u die kosten niet. U verkoopt een huis en betaalt overdrachtsbelasting - het volgende jaar heeft u deze kosten niet.
In de laatste fase van uw leven wordt u opgenomen in een verpleeghuis en dan betaalt u 8% van uw vermogen per jaar. Best mogelijk dat het op een moment in uw leven meevalt maar 75-85% belasting op gas & licht en brandstof geeft toch wel aardig de verhouding weer tussen de commercie en de overheid. Meer dan 50% totale belastingen valt niet meer te verkopen en de overheid doet daar ook geen enkele poging meer toe.

0
26 Conradijntje

@26 Ik heb het net nagekeken op mijn loonstrook, de loonheffing is iets meer dan 25% van mijn bruto inkomen

0
27 Anubis

@27 U werkt zwart en betaalt geen premies volksverzekering?

0
28 Conradijntje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Reconquista
Spaanse justitie is van drugshandel verdachte Nederlander Karim B. kwijt

Dus een internationale drugshandelaar en witwasser die in verschillende landen leeft en bij wie tientallen miljoenen zijn gevonden mag zijn proc...

zojuist geplaatst door Reconquista

Wedergeboren
Grote plannen voor waterstof lopen spaak

http://archive.today...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

progressiefliberaal
Kogel door de kerk: Groot-Brittannië gaat asielzoekers deporteren naar Rwanda. Ook interesse in NL voor omstreden plan

Hoelang zou het trouwens duren voordat Rwanda een grote puinhoop is?...

2 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

skapoe
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

HAHAHAHA, wat een hypocriete bende is dat DDR 66.En deze totaal incompetente mevrouw is daar het vleesgeworden voorbeeld van.Wellicht heeft ...

3 minuten geleden geplaatst door skapoe

progressiefliberaal
Kogel door de kerk: Groot-Brittannië gaat asielzoekers deporteren naar Rwanda. Ook interesse in NL voor omstreden plan

@2,Zul je net zien dat de verregaande maatregelen inhouden dat Hugo de Jonge als speciaal gezant van het kabinet van deur tot deur gaat om s...

3 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Marrie1
Femke Halsema over geplande actie XR: ’Blokkade A10 levensgevaarlijk en onverantwoord’

Halsema is zich al publiekelijk aan het indekken, want stel je voor dat zij en haar driehoek nog een keer onder vuur komen te liggen zoals bij...

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

DikkeTor
Stoomtrein in Efteling stopt met stomen om klimaatdoel te halen

#45 Bedenk maar eens**...

4 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Stoomtrein in Efteling stopt met stomen om klimaatdoel te halen

@44 Co2 Tax :P, en als je het niet meer kan betalen dan tja, waar maar eens hoe je 0 emissies kan uitstoten.... XDWe zijn inderdaad ziekelij...

5 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Defcte burger
Wet pakt bingo van bejaarden af: ‘Moeten we dan maar achter de geraniums gaan zitten?’

Opa en oma power * brult GERANIUM en balt vuist .✊🏻...

7 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

VBOH
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@24 Ik ben blij dat ik Parijs nog heb mogen beleven zonder al die ongewenste personen. In een tijd dat er bij de Eiffeltoren nog geen gewapend...

10 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Lesbian Sex TubeAva Addams Double Timing WifeUtopiaguide NyPorono ApkBig DickXnxx GoXev Bellringer PornhubMacrophilia PornPornos MasturbaciónPorn Scooby Doسکس لیزبینPorn Galilea MontijoBbw FacesittigDsvr-1315Ber PornografiaPussy AssSex Move MalayalamBeeg Mom PornBilu Film VidioHome Teen PornItalian Girl SexCumcum PornHairy Pussy TeenFuta FnafGilfs In PornBianca Haase NudeRajasthani X VideosBreast FondlingHot Big Boobs Step MomRoja Sex Videos TeluguHeaven Of PornKris Jenner NudesKalinka FoxGay Hand JobDasi Mms ComSexx Full VideoCelebrity Nip AlipYou_found_missy NudeGenesis Rodriguez NakedAnal HardPissing GirlsHq De PornPorn Tube TumblrBokepindo ComBiggest Clitorus In The WorldJohnny Sins Xx VideoVampire SexAfair SexLela Star CompilationSarah JaySabrina Carpenter NakedUnexpected SexEating CumGay Male Porn BlackBanging A Big Assed BlondeDldss-231Lesbian Seduces PornBus Sex Video ComPorn BarezzNatalie Dormer NudesXxx SrxyKerri Gribble NudeTwitter PronCumdumpGay Hd PornAbbella DangerMaturehandjobHottest HentaiPregnant Hd PornXxx Sexy Yoga VideoJabcomixEscorte Paris 17Latina NuseSexual DominationCum In MomElena Koshka PornBahu And Sasur XxxXxxvideo PoliceAntarvasna Story VideoHeadscissorScarlett Johansson PornographyXnxx StepmomVocation PornDakota Alexandra NudeBig Titted BlowjobsVr VexWife BukkakeTaylor Swift NudaLilithmorningstarApril O Neil PornstarBf Bf Sexy MovieClub PornBig Natural Tits MomBbw CaramelMilf RedittAubery SinclairRose Byrne HotXxxxx Video CIndian Naked Girl PhotoDeepfuck PornMassage Room PornographyStephanie Knight NudeHentait.vHentai Doujin FrSydney May NudeSex With My TeacherGangbang Fucking VideosDbz Comic Porn3gp Porn Free DownloadHitominlaJavmobile ComJabardasti Xxx VideoSherlyn Chopra Nude PicturesSophia Leone PovFree Hetai VideosHijan XxxOry ChaseXxn Video HdWww Indian Gay Site ComLiar Liar HentaiCeline CentinoJapanese Force Porn VideosBengali Sex TubeAmateurhandjob色情网Putas Cerca De MiSexual GifNaked Toy ChicaXxx Sex OnlineIndia Desi Sex ComDesirandisexMy Pervert FamilyHentaidemonJapanese Hard Sex VideoXxxtamil AuntySwinger OrgyAdult FreindNuubile FilmsWyyldesWomen Pictures NudeAsian Huge TittiesShemal BondageShiny Dixit Hot SceneCollege Student Sex ComAss Hole SexSex Kannada SexBhabi Pron VideoFapdlloDesperate AmaturesEmpornium.