De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon in Berlijn vandaag.
Volledig scherm
De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon in Berlijn vandaag. © REUTERS

Schotse eerste minister stoomt zich klaar voor nieuw onafhankelijkheidsreferendum in 2020

De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon warmt zich op voor een nieuw referendum over Schotse onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk, volgend jaar al. Vandaag is ze in Berlijn om een Schots EU-lidmaatschap - ondanks de brexit - te promoten. 

5 reacties

  • leppens victor

    5 jaar geleden
    De Schotten zijn dus bezig om van de EU de miljarden los te peuteren die ze nu jaarlijks van GB ontvangen. Een goeie hint voor Wallonie. mvg.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    UK best nog altijd niet dat de koloniale tijd verleden tijd is... dus eiland moet zich gewoon aansluiten bij Ierland als het bij de EU wil blijven en vooral als het vrede wil. Schotland onafhankelijk en ook bij RU alsook Wales en de banken van de city of London naar Frankfurt en Boris kan dan regeren over de rest
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Na Cameron, Farage, May(minder) is ook Boris ziende blind en liegt het volk voor. Dat “Londen” eruit wil is één zaak maar wat met de rest van dit koloniaal rijk in verval? Hoe moet het verder met Schotland, Wales, N. Ierland? De EU zal een EU zijn van staten en volkeren.
  • christophe beunens

    5 jaar geleden
    Als Boris zijn Brexit erdoor krijgt, en er een chaos ontstaat in het land, dan zal Nicola Sturgeon hoogstwaarschijnlijk het referendum winnen. De schotten zullen, bij chaos, terug willen naar de stabiliteit van vroeger (lees : Nu). Schotland zal dan deel geweest zijn, van het UK, van (na) Elizabeth 1 tot (einde van ) Elizabeth 2...
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Een Brexit is niet goed voor het VK alleen al het N-Ierse probleem hoe ga je dat oplossen zonder dat daar opnieuw geweld uitbreekt ? En dan de Schotten die Tegen gestemd hebben en Bij de EU willen blijven ? Dan zwijg ik nog van de Miljarden die Wales, N-Ierland en Schotland krijgen van de EU gaan de Engelsen dit dan Betalen? De britten hebben al veel uitzonderingen gekregen van de EU maar nog is het niet genoeg ze mocht hun Pond houden en geen schengen ezv ... Je kan niet blijven eisen !!