DE WERELD NU

Marokkanenprobleem – man spreekt er waarheid over

Marokkanenprobleem. bizar bericht

Over het Marokkanenprobleem bestaan weinig misverstanden, maar van de mechanismen die het aansturen begrijpen mensen te weinig.

Soms is informatie zó overvloedig en duidelijk beschikbaar, dat je er eigenlijk niets aan hoeft toe te voegen. Sterk vergelijkbaar met deze brief aan de gemeenteraad van Amsterdam over het naderende einde van de rechtstaat.

Premoderne eercultuur
Gisteravond sprak ik een jongedame op een netwerkborrel. Ze liet mij geschokt haar telefoon zien, met een bericht over een 71-jarige man die is neergestoken. In haar ogen was verbazing en shock te zien. Ik haalde mijn schouders op en zei, je kunt niet een woestijncultuur importeren en dan verwachten dat dit niet gebeurt. Dit is nu dagelijkse kost. Wel een eye-opener, ook voor mensen die nu nog vitaal en gelukkig zijn en nergens bang voor: zo kun je eindigen in dit land als je straks oud en kwetsbaar bent.

Enfin, lees het bericht (link hier) van de geredpillde man. Lang verhaal kort: de politie weet van de hang-Marokkanen maar doet niets. Omdat de man een sterk postuur heeft en met zelfvertrouwen overkomt, gaat de Marokkaan voor hem aan de kant. Zo gaat dat in een strijderscultuur: je moet altijd overkomen met kracht, zwakte wordt direct afgestraft. Vandaar dat het cultuurmarxisme onze ondergang inluidt.

Het zoontje van de geredpillde man wordt op school gepest, ze noemen hem “Kaaskop”. Het gezin voelt zich een minderheid in eigen land. Het zal weinig mensen verbazen als dat zoontje later bij Erkenbrand of Identitair Verzet of zo terechtkomt. Als je overal ziet hoe andere etnische groepen hun identiteit opeisen binnen de publieke ruimte, kun je niet verwachten dat de blanke oorspronkelijke inwoner dit ook niet gaat doen. Is geen kwestie van goedkeuren of niet, is een kwestie van onvermijdelijkheid; van overeind blijven binnen een situatie waar intimidatie op straat door andere groepen die wél saamhorig zijn, dagelijkse kost is. Die je gewoon neersteken, pardon, doodsteken, als je met de ogen knippert.

Nogmaals en ten overvloede: ik spreek hier dus niet in termen van ‘goedkeuren’, maar in termen van een botsing tussen onvermijdelijke grootheden met als inzet de menselijke drang tot groepsvorming.

Identiteitspolitiek
Kunnen we wel roepen met z’n allen dat we die ‘identiteitspolitiek’ niet moeten willen, maar het is daarvoor te laat: the die is cast. We leven in een tijdperk dat we eigenlijk niet meer kunnen praten over ‘integreren’. Vooruit, ergens in een monoblank dorp in de Achterhoek waar drie Marokkanen wonen, één Surinamer en een Afghaan. Daar kunnen we nog praten over integratie. Maar in sommige stadsblokken is er geen oorspronkelijke Europeaan meer te vinden. Daar heeft het geen zin meer om met een programma aan te komen over ‘integratie’.

Daar kun je alleen nog kiezen tussen de politieke lijn ‘er openlijk voor uitkomen dat je mensen wil wegsturen’, of de lijn ‘we kijken de andere kant op omdat we handhaven niet praktisch uitvoerbaar, en wegsturen niet juridisch haalbaar achten’.

Vergeet ook niet dat de ‘parelkettinkjes’ deze rauwe kost niet kunnen verteren: ze slaan al groen uit bij de gedachte als ‘nazi’ aangemerkt te worden…

Dit uiteraard niet ten nadele van alle goede Marokkanen. Maar ja. Had hierover eergisteren nog een gesprek met een VVD’er in Brussel. Ik vertelde dat iemand in mijn familie ooit is gekopschopt door een allochtoon (geen Marokkaan), omdat hij een meisje een drankje aanbood dat bij hun groep hoorde. Uiteraard was er vroeger ook geweld in de tijd van de verzuiling, bijvoorbeeld tussen katholieke en socialistische jongeren. Maar omdat iedereen toch wortels had in de Germaanse cultuur, was er een soort consensus dat als iemand eenmaal op de grond ligt, dat je dan stopt met aanvallen.

Natuurtoestand
In de Arabische cultuur is dit anders; als je verschillende vechtculturen in één land samenbrengt, weet niemand waar hij/zij aan toe is, wat leidt tot escalerend geweld waarbij iedereen zichzelf uiteindelijk moet bewapenen. Precies dus de ‘state of nature’ oftewel natuurtoestand die Thomas Hobbes beschreef in de Leviathan. Daarom was die brief aan de Amsterdamse raad ook zo geniaal.

MarokkanenprobleemEnfin, genoeg allochtonen betalen belasting en doen goed werk in Europa. Daar waren de VVD’er en ikzelf het over eens. Maar, als zo’n jongen wordt gekopschopt voor zo’n shoarmazaak, zelfs al betaalt de eigenaar keurig zijn afdrachten, en de politie komt verhaal halen. Zou de eigenaar van dat tentje dan de geweldpleger aanwijzen? Daar had de VVD’er ook geen antwoord op… Uiteindelijk hebben we hier te maken met eerculturen waarin solidariteit extreem belangrijk is. Voor elkaar opstaan en elkaar niet verraden

Lees de brief hier rechts (klik op de afbeelding om het leesbare formaat te zien).


  1. Redpilled is een uitdrukking die afkomstig is uit de film The Matrix: “This is your last chance. After this there is no turning back. You take the blue pill: the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill: you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit hole goes.” – Morpheus, The Matrix
    ‘Red pill’ has become a popular phrase among cyberculture and signifies a free-thinking attitude, and a waking up from a “normal” life of sloth and ignorance. Red pills prefer the truth, no matter how gritty and painful it may be.

Help mij tegen de stroom te roeien! Steun mijn werk tegen de gure wind van de politieke correctheid! Incidentele donaties zijn prachtig, maar maak dit werk toekomstbestendig via BackMe!

Op 27 september houdt Sid een lezing in St.Niklaas. Tickets bestellen kan hier.

Marokkanenprobleem

Meer van Sid Lukkassen op Veren of Lood vindt u hier.

7 reacties

  1. BegrensEuropa! schreef:

    De keuze volgens dit stuk is dus tussen “terugsturen”, “wegkijken” en “zich bewapenen”. Geen van drieen is ideaal. Terugsturen is rechtsstatelijk moeilijk. Wegkijken leidt tot oorlog van allen tegen allen. Je zou haast denken dat Marokkanen Leviathan van Hobbes gelezen hebben: “door geweld toe te passen kunnen mensen zich verrijken zonder zelf arbeid te hoeven verrichten.” Zich bewapenen is ook lastig, omdat Marokkanen al een voorsprong lijken te hebben genomen in de geweldspiraal. Ik zie nog een vierde optie: terbeschikkingstelling zonder het gebruikelijke in de watten leggen en niet noodzakelijkerwijs gepaard gaand met behandeling. Het heeft als voordeel dat het op de schaal van haalbaarheid duidelijk bovenaan staat. Daarmee is het nog niet enorm haalbaar, maar dat is een kwestie van tijd. Marokkanen doen de rest. Gelijktijdig zou ik willen pleiten voor een rem op de ongebreidelde immigratie, zodat integratie voor zover mogelijk nog enigszins kan plaats vinden. En voor een open maatschappelijke houding ten aanzien van de aard van de islam, waarbij het iedereen, ook cultuurmoslims, vrij moet staan om de islam op fundamentele gronden ten diepste af te wijzen. Ik zie gaarne en met enige spoed de noodzakelijke wijzigingen in het maatschappelijk discours en het rechtsstelsel tegemoet, internationale verdragen inbegrepen (bijv. opt-out EU regels).

  2. Niets is wat het lijkt schreef:

    Er is maar 1 keuze: straffen met familie-uitzetting. Zonder mitsen en maren.
    Het enige waar deze cultuur nl. respect voor heeft is de familie-eer.
    Kondig aan dat per datum x iedere allochtone crimineel na snelrecht met zijn of haar gehele familie tot persona non grata verklaard en uitgezet gaat worden, en bezittingen geconfisqueerd.
    We zullen daarvoor uit het EHRM, uit de VN en uiteindelijk ws. ook uit de EU moeten.
    Het is helaas noodzakelijk als we Nederland willen behouden in een leefbare staat.
    We moeten ook zeker per direct ophouden met de islam als een religie te beschouwen.
    Het is een overheersingsideologie en dat wordt dagelijks in onze openbare ruimte door henzelf bewezen.
    Als er nu geen spijkers met koppen worden geslagen, leven we binnenkort in een door een soort Mexicaanse doodseskaders geregeerd land.
    Uiteraard moet de grens potdicht. Eerst eens ’n paar jaar de overvloedige binnenlandse problemen tackelen, pas op de plaats.

  3. Cool Pete schreef:

    Heel goed artikel.

    Wie zich niet verdedigt, is de vrijheid niet waard.

  4. Johan P schreef:

    @BegrensEuropa
    Die vierde optie die u aandraagt is geen optie.
    Die terbeschikking stelling zal namelijk met geweld moeten worden afgedwongen, of dacht u werkelijk dat dergelijke kansenpareltjes zich wat laten zeggen? Ik heb er zelf helaas ervaring mee. De kosten van de inzet zijn de opbrengsten niet waard. En al zou men hen willen dwingen, dan komt men vanzelf in de situatie dat er van die kant met geweld wordt geantwoord.
    Er is maar een oplossing en dat is gedwongen repatriering.

    Stap 1 – erkennen dat de integratie is mislukt EN dat islam op geen enkele manier in het westen thuishoort
    vanwege fundamentele verschillen in waarden en opvattingen

    Stap 2 – grenzen dicht voor alle niet westerse immigranten, tenzij het niet-moslims zijn die worden vervolgd in moslim landen. Ook per direct stoppen met alle ontwikkelingshulp, kinderbijslag en uitkeringen naar dergelijke landen.

    Stap 3 – Sluiten van alle moskeeen, direct gevolgd door grondige inspecties (waarbij een enorme hoeveelheid wapens zal worden gevonden, moskeeen zijn traditioneel ook wapenopslagplaatsen), alvorens ze worden gesloopt. Geen andere bestemming geven, maar slopen als duidelijk signaal.
    Alle islamitische scholen ook per direct dicht.

    Stap 4 – Alle criminelen met dubbele nationaliteit per direct Nederlandse nationaliteit afnemen, tot ongewenste vreemdeling verklaren en uitzetten. Hieronder dienen ook alle illegalen te worden verstaan evenals diegenen zonder papieren. Als land van herkomst niet duidelijk is in grote aantallen voor de kust van een willekeurig Afrikaans land dumpen in kleine bootjes.

    Stap 5 – Begin met vrijwillige herpatriering.
    Aanbod dat de staat woningen van moslims opkoopt tegen 125% van de marktwaarde, op voorwaarde dat men vetrekt naar een ander land. In het tweede jaar wordt het 115%, in het derde jaar 107%, 4e jaar 100% en daarna nog slechts 85%.
    In ieder van die jaren ook meer repressieve maatregelen nemen tegen islamitische uitingen en gebruiken. Jaar 1, verbieden van onverdoofd slachten en gezichtsbedekkende kleding. Jaar 2 verbod op openbare uitingen van islamitische feestdagen. Jaar 3 verbod op openbare uitingen van alle islamitische uitingen en gedragingen.
    Niet naleven aanmerken als een opzettelijke staatsondermijnende en democratie-ondermijnende actie en als reden aanmerken om te worden gedeporteerd.
    Vanaf het begin duidelijk maken dat na 5 jaar geen enkele islamiet meer welkom is.

  5. Grapjas schreef:

    Het is simpel. DIT land is ONS land.
    En wij gaan het snel terugnemen.
    Van zowel de NSB-politiek, als de linksmens en hun huisimmigrantjes.

  6. Grapjas schreef:

    EN de rol van de media wordt ook meegenomen hoor. NPO, NOS, de hele landverraderskliek. Verantwoording zal komen.

  7. BegrensEuropa! schreef:

    @Johan P 19 september 2019 om 00:09 U kiest voor “terugsturen”. Ik zie in uw voorstel bruikbare elementen. Erkenning is een sleutelwoord. Erkenning van mislukking integratie, erkenning van de uiterst problematische aard van de islam, erkenning van de onhoudbaarheid van onbeteugelde massamigratie, erkenning van de uiterst kwalijke rol van veel moskeeen, erkenning van de ontoelaatbaarheid van islamitische scholen, erkenning van het uit de hand lopen van de criminaliteit onder moslims, erkenning dat veel islamitische uitingen haaks staan op de westerse vrijheden (slachten, hoofd en gelaatbedekking, de betekenis van de islamitische feesten zelf), erkenning dat veel moslims democratie afwijzen op religieuze gronden, erkenning dat linkse en middenpartijen die erkenning problematisch vinden of afwijzen, dus erkenning dat er geen draagvlak is en voorlopig ook niet komt voor uw programma van repatriering. Het marokkanenprobleem waar Lukkassen het over heeft is een probleem van crimineel en straatgeweld. Dat moet definitief de kop in gedrukt worden. Met slappe strafjes komen we er niet van af. Dus is terbeschikkingstelling de enige optie. Daar zou een meerderheid voor te vinden moeten zijn. Al is het maar om dat de politiek van links en midden dan al die andere vormen van erkenning kan omzeilen.