De man kreeg bij zijn arrestatie een blauw broekje aan
Volledig scherm
De man kreeg bij zijn arrestatie een blauw broekje aan © NH Nieuws

Politie pakt naakte onruststoker op die rondzwaaide met wapen

De Koninklijke Marechaussee heeft vanmiddag in IJmuiden een naakte man gearresteerd. Hij liep rond met een wapen en zorgde voor veel overlast. Het wapen bleek na arrestatie nep te zijn.

  1. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam
  2. AI-app Udio verwijdert aantal liedjes: Nederlandse artiesten krijgen aanbod voor samenwerking
    artiesten bezorgd

    AI-app Udio verwijdert aantal liedjes: Nederland­se artiesten krijgen aanbod voor samenwer­king

    Lucratieve contracten lonken voor Nederlandse artiesten die zien dat hun stem en artistieke werk zonder toestemming wordt overgenomen door Udio. Het bedrijf achter de nieuwe spraakmakende AI-app biedt hen een ‘commerciële samenwerking’ aan als zij bereid zijn hun beschermde werk over te dragen aan de grillen van kunstmatige intelligentie (AI). In de tussentijd gaat Udio onrechtmatige liedjes van het platform halen, laat een woordvoerder aan deze site weten.