Cokie Roberts in 2009: de journaliste overleed gisteren in Washington.
Volledig scherm
Cokie Roberts in 2009: de journaliste overleed gisteren in Washington. © AFP

Trump klaagt zelfs in condoleances over overleden prominente journaliste: “Ze heeft me nooit fijn behandeld”

“Ik heb ze nooit ontmoet. Ze heeft me nooit fijn behandeld. Maar ik zou haar familie het allerbeste willen wensen. Ze was een professional, en ik respecteer professionals.” Met die boodschap reageerde president Donald Trump op het overlijden van de 75-jarige journaliste Cokie Roberts, de “oermoeder” van de Amerikaanse publieke radio. 

21 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Rudolf: "enkel condoleren en verder niks" is nu net wat Trump had moeten doen. Als je niets positiefs kan zeggen over de dode, dan bied je gewoon je condoleances aan aan de familie en zwijg je voor de rest.
  • mister Right

    5 jaar geleden
    Grappig dat iedereen Trump verwijt enkel aan zichzelf te denken, maar dat diezelfde mensen het zelf enkel en alleen over Trump kunnen hebben ipv over de overleden journaliste. Best ironisch....
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    De waarheid is eerder dat Trump haar slecht behandeld heeft. Hij doet aan reflectie met een dood persoon die zich niet kan verweren. Alleen Trump telt voor Trump, Amerika en de Amerikanen zijn bijzaak.
  • mister Right

    5 jaar geleden
    Als Trump enkel zou condoleren en verder niks zou hem verweten worden koud en onpersoonlijk te zijn, moest Trump zeggen haar te bewonderen en te zien als een geweldige vrouw zou men roepen dat Trump liegt en veinst een vriend te zijn terwijl Roberts hem juist haatte. Trump doet het nooit goed voor de vaste anti-Trump clique.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    piet devlieger, tuurlijk en waarom moeten we 'politiek correct' doen door over de overledene te praten. De belangrijkste persoon in de 1e plaats ben jezelf toch? 'IK heb ze nooit ontmoet. Ze heeft ME nooit fijn behandeld. Maar IK zou ...' Hij had beter gezwegen inderdaad, maar dat kan hij ook niet, eerst ZIJN stempel nalaten. ... news FAKE news ME news ...