vrijdag , april 26 2024

Moord Derk Wiersum: verband met zitting aanslag Telegraaf?

Vanmorgen zou bij de rechtbank aan de Parnassusweg een zitting zijn over de aanslag op De Telegraaf. Heeft de moord op advocaat Derk Wiersum (44) daarmee te maken of is de datum toeval? Het zal geen toeval zijn dat de naam van Ridouan Taghi daar ook wordt genoemd, net als bij de moord op de broer van kroongetuige Nabil.

Bij de rechtbank is uiteraard ook geschokt gereageerd. Onder: tweet van Saskia Belleman, die in de haast en de hectiek de naam van de advocaat als Wiersma schrijft.

Vorig bericht – met onder andere de vraag: wie gaat Nabil nu bijstaan? – staat hier

Check Also

Hendrik Jan Korterink (15 mei 1955 – 6 april 2020)

Vandaag is Hendrik Jan Korterink (1955-2020) overleden. Hij was niet alleen grondlegger van deze site, …

32 comments

  1. Wie gaat? Wie durft nou nog Advocaat te worden van Nabil? Denk dat dit eerder het doel was van deze liqidatie. Geen bescherming, geen advocaat, wordt het toch een lastig verhaal voor Nabil. Die volgens mij net zo vies is als Taghi, dus de vraag is of dat erg is.

    Deze advocaat laat twee jonge kinderen na, las ik, dat is erg. Buitenom dat het sowieso erg is dat er weer een onschuldige dood is.

    • Natuurlijk is dat het doel, wie gaat hem nu nog bijstaan ze zullen wel 2 keer nadenken.

      • Er zal altijd iemand op staan.

        Deze man vocht onder andere voor ter veroordeelde. Dat deed hij waarschijnlijk omdat hij daar in geloofde.

        Dat mensen zullen afhaken absoluut. Maar er zal altijd iemand zijn die zegt iedereen heeft recht op een advocaat. Dus ik doe het. ‘Wereldverbeteraars’, u kent er vast wel een paar.

        Dat is echter de optimistische blik. Als u gelijk heeft is vandaag een groot deel van onze rechtstaat gesloopt. Iedereen heeft recht op een eerlijk proces met bijstand van advocaat. Is(of was, in ieder geval op papier) een groot goed in onze rechtsstaat.

  2. Hoe wil men deze totaal zinloze en laffe moorden stoppen? Wetswijzigingen omtrent kroongetuigen? Eerst een broer en nu een advocaat wat staat ons te wachten in Nederland.
    Officieren, rechters en rechercheurs, zijn die dan hun leven ook niet meer zeker? Tegen dit soort medogenloze waanzin is niemand te beschermen.Is dit het allemaal waard?
    Hoe moet het verder met kroongetuigen in ons strafrechtsysteem, geheime verklaringen totdat de beoogde verdachten achter een deur zitten(?), maar hoeveel handlangers en financiën blijven er dan buiten schot om dit soort walgelijke praktijken te laten uitvoeren.
    Degenen die verantwoordelijk zijn voor de kroongetuigen-regel zou evenals de opdrachtgevers van de moorden zich eens achter de oren moeten krabben en bedenken dat deze visuele cirkel niet te stoppen is, de vervolging maar ook de moorden op onschuldige die dit uitlokt niet.

  3. Nu heb ik een bloedhekel aan overmatig en ongepast geweld van de politie, maar de seconde dat je een advocaat, officier van justitie of rechter vermoordt, vermoord je onze rechtstaat. Dit is een aanval niet op een advocaat maar op ons land.

    Mexicaanse toestanden moeten en zullen voorkomen worden. Van mij mag de politie met elk geweld noodzakelijk deze daders uitschakelen.

  4. Ik ben bang dat het nog wel een tijdje zal gaan duren eer er een nieuwe advocaat zich zal gaan melden. Wat natuurlijk de bedoeling van dit alles moet zijn geweest.

    Moet een advocaat eigenlijk altijd bekend gemaakt worden? Kan er in deze tijd niet een op afstand advocaat gecreëerd worden. Die communiceert via laten we zeggen skype ofzo? Zodat niemand eigenlijk weet wie de advocaat is?

  5. Als die nabil problemen had met mensen dan had hij die moeten oplossen hoe dat hoort, onderling of met een wapen.
    Hij is zelf dat leventje in gegaan dus hij wist de spelregels. Het is echt triest dat er onschuldige mensen dood moeten. Ze zouden dat kroongetuige gedoe moeten afschaffen, dat veroorzaakt pas ellende.

  6. Treurig en medeleven met de nabestaanden. Het wordt steeds erger en toont weer aan dat de grenzen open zetten een slecht idee is met ernstige gevolgen. Het voegt aan ons eigen autochtone tuig een zee van niet-autochtoon tuig toe en laat daarbij vrijelijk wapens binnenstromen. Dit gaat uiteindelijk in de richting van een politiestaat als enige mogelijkheid om de maatschappij schoon te vegen. Helaas!

  7. We wachten nog even op de verklaring van meester Weski waarin ze vast gaat melden of de heer Taghi hier iets mee te maken heeft.

    • @Jo
      Meester Weski is net een plaat of (CD) die blijft hangen; die verkondigt altijd hetzelfde tav Taghi

      Overigens, als ik Weski was zou ik me nu niet echt prettig voelen als men ervan uit gaat dat Taghi achter deze lage liquidatie zit…

    • 15:36
      Inez Weski, advocaat van de voortvluchtige Ridouan Taghi, zegt dat conclusies over een verband tussen de moord op advocaat Derk Wiersum en haar cliënt vooralsnog voorbarig zijn. ,,Ik begrijp de speculaties over de mogelijke achtergronden van de zeer tragische dood van de advocaat, maar kan slechts constateren dat daar niets over bekend is op dit moment. De geschiedenis leert dat soms volstrekt tegengestelde of niet vermoede belangen en partijen een rol blijken te hebben gespeeld in gebeurtenissen.”

  8. Zal er nu nog een advocaat die Nabil B. durven bijstaan?

  9. Ik zou zeggen zet die Nabil gewoon op straat, als hij opgeruimd is hoeven er geen onschuldigen gedood te worden.

  10. Ben Niet met de wet, Niet met politie, niet met justitie. Maar dit soort dingen kunnen echt niet.
    Triest, achterlijk en zwak om zoiets te doen.
    Mijn respect gaat uit naar de nabestaanden en wens ze veel sterkte

  11. Triest voor deze meneer. En al helemaal voor de nabestaanden.
    Misschien maar door blijven gaan met de Marokkanen het handje boven het hoofd blijven houden.!!! Want ja, je ziet het het word alleen maar erger. Vooral rekening blijven houden met hun cultuur want ja onze Nederlandse cultuur is steeds minder belangrijk.
    Gewoon oppakken en berechten . Dat gebeurt bij andere culturen ook. Maar nee de Nederlandse cultuur en andere culturen moeten rekening houden met de Marokkanen. Want ja je mag tegenwoordig geen Marokkaan meer zeggen ,nee hoor het zijn noord Afrikanen. Een Nederlander is en blijft een nederlander. Een Algerijn is en blijft een Algerijn. Een Belg is en blijft een Belg. Maar nee hoor Marokkanen zijn noord Afrikanen. Ze zijn zo speciaal.

    Ik hoop dat de familie en nabestaanden gerechtigheid krijgen.

    • Deze gasten hebben het hier in nl geleerd de echte markkanen die in marokko zijn geboren probeer dat maar eens in marokko je hebt gezien wat er met die negerss is gebeurd binnen 24 uur opgepakt zou zeggen huur een elite .marokaanse polite righting nl maar ja nl trekt geld alleen voor de donate dingen clown wildres beveiligen maar een advocaat die elke dag na ze werk gaat en eerlijk werk en niemand belAchelijk maakt wordt niet beveiligd schande schande schande

  12. Pim pam pet openbaar minister nu aan zet
    R i p advocaat

  13. ik begrijp niet warom de staat alleen maar 100000 Euro uitgelooft heeft. De prijs op 5 miljoen anzetten voor Taghi zoals de VS en Australie dat doen in zulke gevallen en na een paar maanden was het afgelopen. Wiersum zou nog kunnen leven als ze dat onmiddelijk hadden gedaan.

  14. Je hebt hier een rechtsysteem waarbij het o.m. een verlengstuk is geworden van de rechters en waarin het o.m. niet eens meer een poging doet tot waarheidsvinding maar louter alles aanwendt tot veroordeling wel of niet terecht.

    En alles is geoorloofd in een onderzoek ook al wordt de wet met voeten getreden door het OM en er hier geen enkele sanctie meer op staat omdat niet ontvankelijkheid afgeschaft is door de hoge raad.
    Waar je op al dan niet valse verklaringen van horen zeggen veroordeeld kan worden
    Waar je dus voor je rechtszaak al weet wat het vonnis is namelijk levenslang.
    Etc Etc

    En je hebt honderd miljoen en een batterij killertjes en je bent meedogen- en empathieloos.

    Dan knal je er gewoon alles tegen aan de dood of de gladiolen. Iedereen gaat dan gewoon slapen.

    Ben je nu weer wakker HJK?

  15. Door Nabil zijn wij in staat de onderwereld te ontmantelen !
    En weten wij in welke hoek wij het gevaar van de onderwereld
    kunnen verwachten.
    Door Nabil zullen heel veel criminelen voor heel wat jaartjes
    in de bak belanden.
    Natuurlijk is hij toen der tijd heel erg fout geweest, maar hij
    is tot inkeer gekomen en was bereid een hoge prijs ervoor te
    betalen.
    En vergeet vooral niet, dat niet Nabil de wapen opgepakt
    heeft om zijn broer en advocaat Wiersum te vermoorden,
    maar dat een aantal criminele ratten die niet tot inkeer
    zijn gekomen, besloten hebben die 2 te vermoorden.
    Advocaat Wiersum is meer dan een man geweest om
    zich in te zetten voor Nabil, daarom kunnen wij hem
    zeer dankbaar zijn.

    Als je ooit daarboven in de hemel bent gestrand
    en van wegen een zwaar delict in de cel beland
    mag je gerust lekker wrijven in je hand
    want Wiersma die trekt je vast en zeker uit het drijvend zand !

  16. Waar zijn de bewijzen ik zie geen feiten de media lult je gewoon een moord aan.Wie zeg dat Taghi er mee te maken heeft.Nederlandse politie en de rechtstaat zijn niet zo eerlijk als ze lullen …Het zijn grote leugenaars

  17. Voor de mensen die huilen dat hij twee kinderen achtergelaten heeft alsof dat anders is dan een crimineel die doodgeschoten wordt.

    Cor van Hout heeft ook twee kinderen achtergelaten en dat is ook net zo erg.

    Elke persoon die gedood wordt is erg!

    Als je levenslang boven het hoofd hangt dan is er toch geen enkele reden om terughoudend te reageren? Gaat hij nu 2x levenslang krijgen?

    Als ik hem was, zou ik me op openbare aanklagers focussen want dan vertraag je pas een zaak!

    • @Joey

      Quote: Als ik hem was, zou ik me op openbare aanklagers focussen want dan vertraag je pas een zaak!

      – Jee, hoe hersenloos zonder enig empathisch vermogen moet je zijn om dergelijke uitspraken te posten op de meest bekeken (ook door het OM) website.

      • Quote: als IK HEM was….

        Dat is inderdaad een quote van mij wat ik best wil uitleggen met argumenten, maar eerst even verduidelijken voor de hersenloze tussen ons dat er geen gevaar zit in mijn uitspraak.

        1. Aangezien ik hem niet ben…..
        2. Aangezien ik niet tegen levenslang tegen aan kijk…

        hebben openbare aanklagers, kroongetuige, advocaten niets te vrezen van mij.

        @Siem:

        Denk je nou dat openbare aanklagers nooit bedreigt zijn?

        Volgens mij is er zelfs een PGP gesprek tussen Taghi en Rico waarin de mogelijkheid besproken wordt om een openbare aanklager(Dhr K.P) te laten slapen.

        Denk je nou dat Taghi om een advies van mij zit te wachten? Die heeft zijn Nikes aan en wil BLOED zien waarbij iedereen kan incalculeren dat iemand in zo’n positie(levenslange gevangenisstraf) alles zal doen om zijn vrijheid te houden.

        Dus
        de OM weet dat!
        Politie weet dat!
        Rechter weet dat!

        Ik heb empathie met nabestaande van iedere vermoorde persoon…zelfs de crimineel… volgens mij heb ik van hout als voorbeeld gebruikt.

    • Maurits de Vries

      Afgezien van het verder nietszeggende feit dat Cor van Hout niet 2 maar 3 kinderen had, vind ik jouw reactie mensonterend en tevens aanzetten tot nog meer buitensporig geweld jegens volledig onschuldige burgers…

      • ….buitensporig geweld aanzetten bij iemand die al jaren een moord service op na houdt….

        Dhr R.T zal in persoon of in absentia door de rechtbank verantwoordelijk gehouden worden voor vermeende opdrachten om mensen te liquideren en ik kan je verzekeren dat ik niet naast hem sta.

        Zo niet mag het OM mij aanklagen voor al het moorden die Dhr R.T al gepleegd heeft. Dat komt immers doordat ik hem aangezet heb om mensen te vermoorden.

        Volgens mij is er een bericht tussen hem en Rico van een paar jaar terug om een openbare aanklager(K.P) te laten slapen dus wat ik zei, is niet nieuws voor betrokken partijen in de zaken rondom Dhr R.T

        Wat betreft de kinderen, volgens mij telde Cor zelf ook twee kinderen dus wie zijn wij om te zeggen dat hij drie had.

        En eindig ik deze eindeloze discussie met:

        Caesar non supra grammaticos!

  18. Het is bespottelijk dat in Nederland – bewezen ! – moordenaars strafvermindering, geld en een nieuwe identiteit krijgen als ze t OM ‘helpen’ tijdens grote show processen (Ros, La Serpe). Deze Nabil is naar binnen gevlucht omdat hij wist dat ie aan de beurt was nadat door zijn toedoen een beoogd slachtoffer kon vluchten (Imo). Maar in Nederland word je met open armen ontvangen door t OM ( dat had beloofd voor bescherming te zorgen ..). Godsgeklaagd is het! Men moet eens goed in de spiegel kijken daar. Wie heeft hier schuld aan ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *