,,Dit is mijn pensioen”, wijst Leo naar zijn woning. ,,Dat huis is van mij. Ik zei altijd al: je moet goed voor jezelf zorgen. Dat hele pensioenstelsel klopt toch niet?!”
Volledig scherm
PREMIUM
,,Dit is mijn pensioen”, wijst Leo naar zijn woning. ,,Dat huis is van mij. Ik zei altijd al: je moet goed voor jezelf zorgen. Dat hele pensioenstelsel klopt toch niet?!” © AD

Hoe kijkt Nederland naar Prinsjesdag? ‘Een tientje per maand is voor ons veel geld’

Met Prinsjesdag strooit het kabinet met miljarden en koopkrachtplaatjes. Maar wat zijn de wensen en zorgen in het land? ‘Er is onzekerheid, dát is de realiteit van Jan Modaal’.

  1. Ouders zijn verboden in deze speeltuin: heb je een schaafwond of bult, dan heb je juist goed gespeeld
    PREMIUM

    Ouders zijn verboden in deze speeltuin: heb je een schaafwond of bult, dan heb je juist goed gespeeld

    Een speeltuin waar ouders verboden zijn. Die hebben we in Nederland nog niet. Zaterdag opent de rommelspeeltuin in Utrecht. Geen glijbanen, klimrekken en wipkippen maar autobanden, oude rolstoelen, boomstammen en een caravan. Bulten en schrammen zijn toegestaan, horen er zelfs bij. Want: dat is voor kinderen pas écht spelen, aldus de makers. ,,Onze speeltuinen zijn veel te saai.”
    Utrecht
  2. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.