Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Financiën stad tijdelijk onder beheer van wethouder Groot Wassink

16 september 2019, 18.30 uur

De portefeuilles van de onlangs opgestapte wethouder Udo Kock (D66) zijn verdeeld onder vier van zijn voormalige collega-wethouders. Rutger Groot Wassink (GroenLinks), Simone Kukenheim (D66), Sharon Dijksma (PvdA) en Marieke van Doorninck (GroenLinks) nemen zijn taken tijdelijk over.

Dit heeft het stadsbestuur zojuist bekend gemaakt. Kock, die vorige week opstapte omdat hij zich niet kon vinden in de beslissing van het college om het in crisis verkerende Afval Energie Bedrijf (AEB) niet te privatiseren, beheerde in totaal vijf portefeuilles. 

Lees ook: Wethouder Kock (D66) stapt op na ruzie over toekomst AEB

Groot Wassink, zelf wethouder van Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering, neemt de portefeuille Financiën de komende weken over. Dijksma (Verkeer en Vervoer, Water en Luchtkwaliteit) is tijdelijk portefeuillehouder van Deelnemingen. Marieke van Doorninck gaat naast haar eigen portefeuilles Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid ook de Zuidas en het Marineterrein beheren. 

Simone Kukenheim (Zorg, Jeugd, Beroepsonderwijs en Sport) neemt twee portefeuilles van Kock over. Zij is, tot de opvolger van Kock is gevonden, ook wethouder Economische Zaken en Lucht- en Zeehaven. 

Lees ook: Halsema: vertrek wethouder Kock verassing voor college