Raadslid Van Doorn: 'Knuffels ADO alleen voor blanke zieke kindertjes'

Gemeenteraadslid Arnoud van Doorn
Gemeenteraadslid Arnoud van Doorn © ANP
DEN HAAG - Het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn heeft zich zondagavond de woede van Twittergebruikers op de hals gehaald. Na de actie van ADO-supporters om knuffels te doneren aan zieke kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis twitterde de volksvertegenwoordiger: 'Leuk. Maar #ADO en #Feijenoord supporters kennende alleen voor blank zieke kindertjes.'
Van Doorn kreeg snel veel reacties op zijn tweet over de knuffelactie van de ADO-supporters. 'Een griezelige zieke gefrustreerde man', noemde ras-Hagenees Henk Bres het gemeenteraadslid van de islamitische Partij voor de Eenheid in een reactie.
De Haagse volksvertegenwoordiger besefte zelf blijkbaar ook dat hij een grens had overschreden, want maandagmorgen verwijderde hij de bewuste tweet. Dat nam niet weg dat veel mensen op Twitter de bewuste uitspraak hadden gezien en er op hebben gereageerd.

'Haat en verdeeldheid'

Het is niet voor het eerst dat het raadslid in opspraak komt door uitspraken op Twitter. Het CIDI deed vorig jaar al aangifte tegen Van Doorn voor het 'haat en verdeeldheid zaaien in de hofstad'. Twitteraars riepen zondag en maandag dan ook op tot een verbanning van het raadslid van het medium.
We hebben Arnoud van Doorn gebeld voor een reactie, maar hij was maandag niet bereikbaar voor commentaar. Daarna gaf hij via Twitter zijn stagiair de schuld. 'Onze ietwat overijverige stagiair heeft gisteren een #tweet geplaatst over de clubactie', schrijft het raadslid.
 Kijk hier naar de knuffelactie van de ADO-supporters.
Kippenvel bij knuffelregen voor zieke kinderen tijdens Feyenoord - ADO