DE WERELD NU

Dorpsrel Amsterdam – vlek wordt groter, Halsema in penarie

Dorpsrel Amsterdam

Dorpsrel Amsterdam kreeg dit weekend een nieuwe dimensie door de entree van de narcistische partner van de burgemeester vanuit de coulissen.

Toe nik het nog eens terug las, het verslag van de NOS, viel me op dat er toch wel wat erg saillante details in het verhaal van de burgemeester beginnen op te duiken. Dat het nepwapen geen nepwapen was maar een onklaar gemaakt echt wapen is er zo een. Een revolver – als het dat was – is iets fundamenteel anders dan een soort alarmpistool. Door hierover verwarring te zaaien deed de Amsterdamse burgervader (m/v) precies wat ik eerder al constateerde: ze was vooral bezig met haar eigen positie, die van haar zoon lijkt haar au fond geen bal te kunnen schelen.

Dorpsrel Amsterdam

Welnu, politiek is het nu inderdaad de zaak-Halsema aan het worden.De publicatie van het hele verhaal op de site van de gemeente Amsterdam was al om meerdere redenen dubieus, maar naar u blijkt heeft ze die ook gebruikt om nepnieuws in de wereld te brengen. Het is daarom niet vreemd dat de gemeenteraad er een debat over wil – en zoals ik eerder al stelde: door het verhaal op de site van de gemeente te zetten maakte Halsema er zelf definitief een politieke kwestie van.

Dorpsrel AmsterdamEn dan is er de rol van de partner/echtgenoot/zelfingenomen huisclown Robert Oey. Eigenlijk dacht ik dat ze al gescheiden waren, maar het is kennelijk een groot huis, die burgemeesterswoning in Amsterdam. Nam hij een deel van de schuld op zich, zoals de NOS suggereerde? Integendeel, hij stak zijn eigen loftrompet. De manier waarop Oey leeg liep in NRC was eigenlijk nogal meelijwekkend (maar NRC is niet erger dan de Telegraaf?!?). We lazen over een man met beperkte vermogens wiens ego door het leven en het succes van zijn vrouw  – die duidelijk veel meer kan – pijnlijk was gekwetst, en die haar nu kon laten weten dat de wereld ook een beetje om Robert Oey draait. Toen zij hem in Azië vanaf haar Afrikaanse safari belde om naar Amsterdam te gaan teneinde daar de regie van dorpsrel Amsterdam namens de familie op zich te nemen, gaf hij eenvoudig geen sjoege. En was er trots op. De heer Oey is een bijzonder onprettig soort narcist (onder).

Dorpsrel Amsterdam

Bizar genoeg meldde iemand gisteren dat er aan de Wiki-pagina van Robert Oey werd geknutseld, zodat ik even ging kijken wat hij zou kunnen hebben weggehaald. Dat er aan gewerkt werd klopte, maar dat weghalen bleek een misverstand: het Wiki-logboek meldde juist deze pagina al twee keer eerder was verwijderd omdat de heer Oey die er zelf had opgezet – hetgeen Wiki niet wenst te accepteren. Maar bij deze gelegenheid leek het de heer Oey dus een goed moment om de wereld kond te doen dat de heer Oey ook iemand is? (onder)

Dorpsrel Amsterdam

Nu wil ook de raad van Amsterdam er eens over praten.

Dorpsrel Amsterdam

Een deel van de Amsterdamse gemeenteraad wil dat burgemeester Halsema in de raad tekst en uitleg komt geven over het onklaar gemaakte wapen dat in haar ambtswoning zou hebben gelegen. De partner van Halsema, regisseur Robert Oey, zegt in een gesprek met NRC dat het wapen waarmee hun zoon van 15 in juli werd opgepakt, van hem afkomstig was.
“Tot nu toe vonden we dit een privékwestie, maar als er een, weliswaar onklaar gemaakt, wapen in de ambtswoning ligt, dan moet er verantwoording komen”, zegt VVD-fractievoorzitter Marianne Poot. “Ik heb veel vragen. Wist de burgemeester dit, hoe lang wist ze dit al, lag dit wapen achter slot en grendel? Pas als die zijn beantwoord, wil ik een conclusie trekken en kijken hoe verder.” Ze benadrukt uit te gaan van de “oprechtheid, eerlijkheid en integriteit” van Halsema.

DENK (!) raakte de spijker vol op de kop:

Ook Denk wil weten wat er speelde. “De suggestie is gewekt dat het een soort speelgoedwapen was. Maar nu blijkt dat het een echt wapen was”, zegt fractievoorzitter Mourad Taimounti. “Dan wordt het een heel ander verhaal. Ze kiezen er zelf voor om het publiek te maken door zo’n interview te geven. Nu is het geen privé-aangelegenheid meer. Ik wil tekst en uitleg. Dit is zo’n raar verhaal, waarom die wond weer openkrabben? Ik wil weten waarom.”

Waaruit maar weer eens blijkt dat als je dergelijke wapens als trofee aan de muur hebt hangen, niemand er een punt van maakt – je moet er alleen zorg voor dagen dat je kinderen er niet mee gaan spelen. Dat is alleen een kwestie van opvoeding, zou je zeggen.

Al gaf dat interview met de heer Oey weinig hoop over de manier waarop die verlopen moet zijn.

Langzamerhand ga je je steeds meer afvragen hoe het verder moet met Amsterdam. Dat men er in België schande van spreekt is niet heel belangrijk, maar de strapatsen van het gemeentebestuur worden steeds vreemder. Je zou kunnen concluderen dat er nu al iets teveel GroenLinks in dat gemeentebestuur vertegenwoordigd is. Maar dat hoort niet over de burgemeester te gaan, en die doet er daarom verstandig aan er geen aanleiding toe te geven..


Meer over de dorpsrel Amsterdam die zich ontwikkelde vanuit familieproblemen vindt u hier.

17 reacties

  1. Bennie schreef:

    Het past perfect in het het beeld van GL: Pormes, Nuijens, Duijvendach, Singh Farma en Falsema.

  2. Willie schreef:

    Hoe de zoon aan het wapen kwam is door deze leugen nu uit de lucht.
    Maar even ingaan op deze leugen het lijkt me juist dat je de zoon niet op de hoogte brengt van dit wapen dus dat Halsema het niet wist is onwaarschijnlijk.

  3. Karina schreef:

    Zoals Halsema redeneert is zij onschuldig omdat het een privé kwestie is omdat zij voor ambtswoning huur betaald.
    Zou toch betekenen dat ik ongestraft wapens in huis mag hebben omdat ik ook recht heb op een privé leven?

    Voor de rest vergeet mevrouw dat zij zich heeft opgedrongen zichzelf een voorbeeldfunctie (met daarbij een voorbeeld salaris) toe te eigenen, want de keuze van de burger was zij niet geweest.
    Zij (en daarmee haar gezin) zal zich moeten gedragen.

  4. Willie schreef:

    Wie geloofd er nu nog in dit politieke totale corrupte land dat de er geen fraude is bij de verkiezingen.

  5. Dick Kraaij schreef:

    “Dat men er in België schande van spreekt, is niet heel belangrijk”. Maar doorbraak.be is een Nederlandstalige site, en Pete van Donald kan dat heel goed lezen, door Google translate halen het Engels fatsoeneren voor zijn baas. Een Trumptweetbom over #Amsterdamned, dat Shithole aan de Amstel, is een kwestie van tijd. En nee, dat je daar “pot” of “grass” kan roken tot je erbij neervalt, met zoiets onschuldigs zal hij niet kunnen en willen scoren. De ene naar de andere Amerikaanse staat heeft Nederland inmiddels ingehaald (wat je er ook van vindt).

  6. carthago schreef:

    The Halalsema gangstercouple:This town ain’t big enough for the both of us.

  7. Grapjas schreef:

    WAT? . Een linkse beroepspoliticus die CORRUPT en ONEERLIJK is? WIE-HAD-DAT-GEDACHT.
    Het is niet alsof Halalsema mijn kinderen bij wet wilde dwingen hun toekomst te vergooien door verplicht op kanslozen- euhm- zwarte scholen te moeten gaan zitten- en dan zelf snel haar kinderen daar vanaf haalde, omdat HAAR kinderen ‘geen sociaal experiment’ waren….
    Vieze, glibberige charlatan. Uitstekende ‘linkse’ politicus dus.

  8. BegrensEuropa! schreef:

    Hannibal is clement. Hij spreekt over het verspreiden van nepnieuws, daar vallen ook onschuldige leugens, lichte verdraainingen of versprekingen onder. De vraag hier is natuurlijk: Hoe hard wordt er welbewust gelogen, wordt er een bepaalde juridische grens overschreden, en wordt er gepoogd de boel zo te masseren, ook vanuit politioneel-juridische hoek, om dit te verdoezelen dan wel af te zwakken, die dan natuurlijk niet langer onafhankelijk zijn, wat wel zou moeten. Juist nu. Dat zijn drie vragen, natuurlijk.

  9. Ravian schreef:

    Halsema is van origine een extreem linkse activiste, en die denken nu eenmaal boven de wet te staan.
    Dat is onlangs nog gebleken toen ze weigerde om het wettelijk ingestelde “boerkaverbod” in Amsterdam te handhaven.
    Haar huidige gedrag is dus weinig verrassend, en het bewijst maar weer eens dat mensen met een extreem linkse (GL) achtergrond totaal niet geschikt zijn voor het ambt van burgemeester.
    Burgemeesters hebben namelijk en voorbeeldfunctie, en “schijt hebben aan de Nederlandse wet” is nu niet echt het “voorbeeld” dat je de bevolking wilt stellen.

  10. Willie schreef:

    Het is gewoon een drammerig links wijfje.

  11. D. G. Neree schreef:

    Ik ben blij dat ik niet in dat gezin geboren ben. En geloof me, mijn jeugd was geen makkie.

  12. Ferdinand schreef:

    Waar ik me aan stoor is de oneerlijkheid hiervan .Als er in een clubhuis van een motorclub onklaar gemaakte , decoratieve , wapens aan de muur hangen , is de wereld te klein . Voor pagina nieuws , met dikke vette Letters – Wapens gevonden bij ……

  13. Jaap schreef:

    Een dergelijk wapen mag je in dergelijke staat niet als trofee thuis hebben.
    Volgens mijn heeft hij meer van dergelijke wapens thuis. Als u of ik dat in openbaar zeggen staat politie in no time voor de deur.

  14. Jaan schreef:

    Oey, Oey, zwaar weer oei, oei

  15. Scaramouche schreef:

    De agenten die bang waren dat de zaak in de doofpot zou verdwijnen hebben dus heel terecht aan de bel getrokken. De gewapende inbreker gaat met een andere naam het systeem in, van een mogelijke tweede inbraak gaan geruchten dat deze door een peperdure topadvocaat is afgekocht en daarom niet in het systeem is gekomen, na een maand komt men er achter dat Amsterdam strenger straft en verdwijnt de zaak uit het zicht richting arrondissement Haarlem, de revolver blijkt van de vader te zijn maar deze is daar nog steeds niet over verhoord en er is al evenmin huiszoeking gedaan ondanks dat alles er op wijst dat er nog meer verboden wapens in de ambtswoning hebben gelegen. Het elitaire nomenklaturakindje en zijn ouders hebben daarmee een heel wat soepeler behandeling gekregen dan bijvoorbeeld een Bijlmerbrunootje.

  16. Erik schreef:

    De politie en justitie kunnen en willen de burgers niet meer beveiligen, het sociaal contract dat wij burgers en de overheid hadden, dat burgers ontwapend dienen te zijn is, daarmee eenzijdig opgezegd door de staat.
    Hiermee is iedere grond om een wapenverbod te handhaven, weggevallen.

  17. Henri G. schreef:

    Ik verwacht binnenkort een bericht in de media, dat mevrouw Halsema en de heer Oey in goed onderling overleg, wegens incomptabilités des humeurs, hebben besloten uit elkaar te gaan. Of was dat toch al zo?