door Havermout in Buitenland  ·  32 Reacties

  • 0
  • 508x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Trump wordt weer bedankt met zijn zoeken van oorlog met Iran.
En met zijn geslijm met Saoedi-Arabië.

22
1 WijzeDwaas

** gebruiker verwijderd **

Helemaal mee eens, Wijze.

2 verwijderd9139144

* Verwijderd door de redactie *

3 Beta

Jemig zeg ! Daar gaat het vooruitzicht van "goedkoper" tanken weer !!
Is het niet hier en daar een oorlog, orkaan, brand op een booreiland etc. komt nu ook het roet int eten gooiende fenomeen drones de hoek om vliegen ........ pfffft

1
4 Tante Annie

Olaf Koens heeft het nieuws niet helemaal gevolgd. De aanslagen waren gepleegd door Jemen met drones, niet door Iran.

3
5 beastyboy

@1 Natuurlijk, laten we Trump de schuld geven want dat slijmen met Saudi Arabie dat doen wij toch niet : https://www.ad.nl/politiek/kritiek-op-ontmoeting-maxima-met-saudische-kroonprins~a13a883d/

1
6 Ruud100

@5 U weet toch wel door wie die Houthies bewapend worden.

7
7 no mail today

Sta je dan met je miljarden gekoste apparatuur aan de nieuwste straaljagers en ander geavanceerd spul, leggen ze het land plat met een paar droontjes, en dan weten ze nog niet eens precies waar ze vandaan kwamen.

0
8 doxbar

@6
Ja ! Bizar hè. Hoe wereldwijd zo veel door elkaar heen aan het kronkelen is. Zó erg dat menigeen, door natuurlijk eerst eigen belangen op de eerste plaats te zetten, zelf niet meer door (willen) hebben waar ze in het verlengde aan het 'meewerken' zijn ! Welke gevolgen het 'meewerken', ondanks zo (ahum) lieflijk en piesvol bedoeld, vaak heeft.

0
9 Tante Annie

De oorlog in Jemen zou al lang beëindigd zijn als SA en de VS zich er niet mee bemoeid hadden. Er wordt daar door SA oorlog gevoerd met honger.
Zoals het er nu voor staat kan het altijd nog escaleren naar een oorlog over heel de regio en zelfs heel de wereld.

'Jemen ontstond op 22 mei 1990 toen Noord- en Zuid-Jemen met elkaar werden verenigd. Door diverse interne conflicten, terrorisme, grote verschillen tussen het zuiden en het noorden en corruptie heeft het land in vergelijking met andere landen in de Arabische Wereld economisch weinig kunnen profiteren van de olievoorraden. '

6
10 samcash

@1 Obama en Hillary waren al net zulke grote slijmerds als Trump. Wat dat betreft lijkt het weinig uit te maken wie er in het Witte Huis zit.

En veder zoeken de Saoediers en de Iraniers het maar uit; het zijn allebei achterlijke islamofascistische k@tlanden.

3
11 greenmango

Grote profiteur van deze oorlog is de UK. Naast de levering van wapens leveren zij ook actief ondersteuning. > UK ‘complicit’ in humanitarian disaster through $7.6bn arms sales to Saudi https://www.middleeastmonitor.com/20190822-uk-complicit-in-humanitarian-disaster-through-7-6bn-arms-sales-to-saudi/

1
12 Keerzijde

We moeten af van de Saudis. ..ze brengen extremisme in alle moslim landen en Europa en zoeken oorlog met Iran met hun vriend in the US

0
13 Gazelle

@1 , dat was onderdeel van de afspraak jaren 70 met Nixon. Amerika zou olie kopen van Saoedi, mits in dollars, en in ruil militaire steun.

1
14 caso

Ik denk dat noch Iran noch Jemen achter de aanval zit.

0
15 groenengeel

Misschien zit Iran er wel achter maar oorlog met Iran lijkt mij geen goed idee.

1
16 meneer van het nieuws

[ Wie precies, is lastig te zeggen. De Houthi-rebellen in Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist. Zij zijn machtig in Jemen en zijn al jaren verwikkeld in een oorlog met Saoedi-Arabië. Maar de Amerikanen wijzen in de richting van Iran. "Linksom of rechtsom heeft Iran ermee te maken", stelt Koens. "De vraag is hoe direct. De Houthi's worden gesteund door Iran. Maar het zou ook kunnen dat de aanval vanuit Iran zelf is begonnen. Een derde optie is Irak. Maar dan wijst de VS naar de Iraanse milities die daar actief zijn." ]

Kortom, het moet en zal de schuld van Iran zijn, zelfs al zit iemand anders erachter? En het maar gek vinden dat men steeds minder geneigd is om de VS zomaar te geloven...

1
17 Neobullseye

@15 Zat jij er soms achter groenengeel?

0
18 greenmango

@14 De Amerikanen hebben de oliecrisis opgelost door SA wapens en militaire steun te beloven.
Wij, West Europa, door te beloven de verspreiding van de islam in Europa niet in de weg te zitten.

2
19 Conradijntje

@6

Wie heeft het verdrag mat Iran opgezegd?

1
20 WijzeDwaas

Is onderhandelingstaktiek van Iran. "Kijk eens wat wij kunnen, Amerika ? Ik zou maar gauw weer komen praten".

0
21 Berpke de Poes

@16 Er komt geen oorlog. Trump is een zakenman, een oorlog levert niets op.

3
22 Berpke de Poes

@22
Nou.... Daar zou ik toch maar niet al te zeker van zijn.
Trump doet zijn uiterste best om van alles in de schoenen van Iran te schuiven. En omdat zijn populariteit tanende is zou een oorlog hem héél goed uitkomen.

De man is zodanig gestoord dat hij er best een oorlogje voor over heeft om aan de macht te blijven.

2
23 Janzzen

@21 Als je al op een dergelijke manier wil redeneren zou ik het dan eerder als een waarschuwing zien. Iets van, "Laat ons met rust, of je zult de gevolgen merken". Iran is niet helemaal achterlijk (in termen van kunnen nadenken, bedoel ik dan; ze zijn wel gek, maar niet dom), en heeft gezien wat er met allerlei andere landen om hun heen gebeurd is.

@22 Ik zou niet zo blind vertrouwen op Trump's zakelijk instinct als ik jou was. Ten eerste al omdat Trump nou niet echt een heel glansrijke carrière heeft wat dat betreft, en ten tweede omdat dergelijke type's eerst en vooral voor het eigen gewin en de eigen centjes gaan. Als daarvoor de halve wereld in de fik gezet moet worden (een eventuele oorlog met Iran zal niet kleinschalig zijn en ook niet in een weekje voorbij. Iran moge een kutland zijn, maar het zou dwaasheid zijn om ze zo grof te onderschatten), zo zij het.

0
24 Neobullseye

@20 Trump natuurlijk, had ie gelijk? Nederland vroeg de EU sancties op te leggen aan Iran nadat Iran een in Nederland beschermde moslim-terrorist liet vermoorden. Dus hypocriet?

https://www.geenstijl.nl/5145680/nederland-legt-sancties-op-aan-iran-wegens-twee-liquidaties-in-almere-en-den-haag/

https://www.parool.nl/nieuws/in-almere-geliquideerde-ali-achter-beruchtste-aanslag-iran~bcc384f7/

1
25 Ruud100

BAM!

Waren die gasten uit Maaskantje zeker weer!

0
26 COVA

Het is inderdaad lachwekkend dat de Hutu's een dergelijke hoeveelheid geld en materieel zouden hebben, ze zijn een arm woestijnvolk en vrij primitief. En ze zijn sjiitisch, net als Iran. SA is bezig de sjiieten overal te bestrijden, daarom heeft SA die oorlog in Jemen in scene gezet, om een excuus te hebben. En US wil graag Iran aanvallen, die willen dus ook daarvoor een excuus. Iemand, die als bondgenoot wordt beschouwd, die ze dat excuus wil leveren, kan dit dus gedaan hebben, net zo goed. Denk maar aan Irak wat een list en bedrog. En daar zijn veel meer voorbeelden van.

"Wellicht kan Saoedi-Arabië op radar- of satellietbeelden zien waar ze vandaan zijn gekomen."

Waarom US niet? Of willen zij beweren dat zij geen werelddekkende satellieten hebben?

Dat de Hutu's in staat zijn, raketten af te vuren en drones te sturen, is niet verwonderlijk. Er zijn al voorbeelden te over geweest van islamitische groeperingen die dat deden, en die zagen er bepaald niet hoog-opgeleid uit.

2
27 Wendel

"De oliemarkt heeft in ieder geval belang bij stabiliteit", zegt Koens. "Maar de afgelopen maanden zagen we escalatie op escalatie. Er werden olietankers geblokkeerd en drones uit de lucht geschoten. Amerika kan dreigen met sancties en militaire actie. Maar Iran laat op deze manier zien waar ze toe in staat zijn. Eerder konden ze de Perzische Golf blokkeren. En nu blijkt dat ze een hoop schade kunnen aanrichten."

Die Koens is er al helemaal klaar mee, Iran heeft het gedaan. Hoewel daar blijkbaar tot nog toe geen flintertje bewijs of zelfs maar aanwijzing voor is geleverd. Het is duidelijk dat hij WIL dat Iran het gedaan heeft om US stroop om de mond te smeren.

1
28 Wendel

@27 , Hutu's? Ik denk dat je een paar volken door elkaar haalt. Het gaat hier over Houthi-rebellen en die zijn wel in staat om dit uit te voeren.

0
29 Giesje
30 Ruud100

@30

Iran heeft gelijk. Waarom een verdrag met de VS sluiten als die hem zonder reden weer opzeggen?

2
31 WijzeDwaas

@31 daar zou je met de VS over kunnen discusseren, mogelijk krijg je dan zelfs ook gelijk maar Iran wil niet meer praten….

0
32 Ruud100

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
soapbox
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

De jaren 80-90 . Daarna kregen we steeds minder en minder vrijheden....

1 minuut geleden geplaatst door soapbox

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@48 Jouw clubje, inclusief nsb-vlaggen: https://www.youtube.com/watch?v=jC68UI6CZZM ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@49 Jij moet eens kijken wie er BEGINTen dié aan te spreken mafkees, Flikker toch op met je voortdurende geouwehoer, en begin eers...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

icnivad
Pilot voor problemen rondom lachgascilinders

Statiegeld voor inleveren bij de supermarkt? 😁...

5 minuten geleden geplaatst door icnivad

Bob Sleebaan
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

Kabinetten Rutte hebben jaren lang bezuinigd op gezondsheidszorg, onderwijs, belastingdienst en politie.Resultaat is een maatschappij die af...

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@46 "Daar mag jij een voorbeeld aan nemen. . . ." En jij nog vééééééél meer: door niet mensen te ringeloren, mensen niet ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

icnivad
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

@6 welnee, ook die krijgen de coke aan de deur afgeleverd....

9 minuten geleden geplaatst door icnivad

Graaier1000
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

"Schelden? Op de man spelen? Beledigen? → wangedrag.Gemeld!"@14, @19, @22, @28, @31, @35, @38 Wedergeboren,Bent u consequent en meld...

9 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

Dit wordt alleen maar erger. Of je moet ergens wonen tussen de Rijksambtenaren met een salaris van 90k per jaar....

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Feldwebell
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@13 Welke troepen, waar stonden die troepen, en waar gingen die troepen dan heen? Namen en rugnummers graag. Hetzelfde geldt voor de zware bew...

14 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Kakey Cuoco NakedHqporner OmBaddieosnlyBest Pron StarParisknightMassage Porn VBabbysitter BondageYour Priya SexShentaiAdulthookupTelugu Girls Sex VediosLori Greiner HotXxxx BlueChloroformpornPorn Petite EbonyTs Sabrina SuzukiVideoxsXxx JacPorn Video PunishmentStep Sis MasturbateLiterotica Male AudioFree Best Porn TubesSexe PornographieHd Sex OrgGreat Sex VideosHayley Williams AssHillary Scott PornstarLesbain Doctor PornCulasosBreedmeX Hamster.Porn Cuckloadسكس ووعانLinda Carter NakedUp Skirt VideoFreeuse My Busty Step Sis Whenever I WantsRenee Rose IndexxxFamily Guy Gay PornSquirtingslutsLil D Porn StarOrc Rule34Bf Video CallingSexy EbonySex With ActressFor HerpornBig Boobs AlertDog Style PornographyTotally Spies PornChristy Alley BikiniJoshiochiSex Hd OnlineSex JourneyFarm Gril PornComfort Women PornReallifecam ToVideo Pornografico.comSexo Caseiros AmadorEro CurvesWife StripsAlexi Fordفیلم سکسی لزینWww Xnxx Vidio ComBoykisserIndian Web Series Porn MoviesBlaire Lvory PornBig Tits With StraponR CelebsnsfwSpankkng TubePorngoesPriyanka Chopra Xx VideoMalayalam BlowjobUllu Hindi SeriesHidden Desi PornMost Popular Porn StarKerala Tamil Sex VideoBackroom Casting Couch XfreehdAnkha HentaiKatestubeZoe GrisedaleAdria Rae Porn Videos미공개신작 노콘원하는 카섹남Son And Mom Porn MoviesPorn ItalHen Tai PornVidéo Sexe Gratuit FrançaisGloryholes Gay PornJaoanese Big TitsAndrea DipreFull Hard PornLatina Twitter PornRealalitykingsCam ChaturbateArmani Black Fuck Me FutanariXxxs JapanAnimae PussyLacy StarrSleeping Teen PornMucho HentaiPornô QuadrinhoFilme SexoalHamster PirnNxnxx NewSexy And Porn VideosIndian Bhabhi SexPoen DudeTs EscortedPorn With Mom FriendAnna OhuraHot Naked WomeTanushree NudeXxxxsexDownblousrFtvgirlsLa Mejor PornOverwatch Porn ComicsSexocom TravestisMadelaine Petsch NakedYourbihfavParis BanksTight Boobs PressBollywood Actress NipplesSmut PornTelugu Wife NudeMia Khalifa Vs BbcHardcore Lesbin PornYou're Gonna Snap My Back BroBigtits PlayboyFree Porn Games For AndroidJennifer Lynda ActonManyvodsMaya Porn VideoEllie MooreForced Rough PornReal Pornography MoviesSph HandjobCam SecCumjob PornSexy Black Naked WomenSophia XnxxCuddle Team Leader PornDl Thug PornAunty Porn IndianFull Movies BrazzersCelebrities PornGood Free Porn GamesAyesha Erotica Emo BoyXxx VanGoodgirlgrowCinema Hall Mein SexPlayboy Lesbians