RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Man (30) aangehouden voor neersteken drie jongeren in Breda

Hulpverleners staan slachtoffers steekincident bij. Beeld © Perry Roovens / SQ Vision Mediaprodukties

Er is vannacht een 30-jarige man aangehouden voor het neersteken van drie jongeren in Breda. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. De kinderen, van vijftien en zestien jaar, liggen in het ziekenhuis.

De steekpartij vond plaats in een park in Breda, op een plek waar regelmatig jongeren zitten. Uit de verklaringen van zeven jongeren blijkt dat er ruzie was ontstaan tussen een aantal mensen in het park, waarna er een vechtpartij ontstond.

Jongeren probeerden vechtpartij te stoppen

De drie slachtoffers probeerden de vechtende mensen te scheiden van elkaar. Op dat moment trok een man een mes en begon om zich heen te steken. Daarbij raakten de drie jongeren gewond. "Er was veel paniek", zegt de politie.

Eén van de slachtoffers, een jongen, was zodanig gewond dat hij met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam is gebracht. De andere twee gewonden, een jongen en een meisje, zijn naar een ziekenhuis in Breda gebracht.

Er was veel paniek na de steekpartij

00:39

De man rende na de steekpartij weg, maar de politie kreeg veel tips over hem binnen. Vannacht om vier uur kon hij in zijn huis worden aangehouden. In zijn woning is een mes gevonden.