door Strafpleiter in Politiek  ·  29 Reacties

  • 32
  • 554x gelezen
Reageer met een Emoji
1
21

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Er komt hoe langer hoe meer corruptie boven.
Wat een fijn land is het toch.

1
1 Seconda

Al die hoge amtenaren moet je ontslaan vanwege ambtmisbruik

1
2 rabartels

* Verwijderd door de redactie *

3 Strafpleiter

Snel moet die Augiasstal uitmesten die ze vergoelijkend belasting"diénst" durven te noemen.
Dat vieze zooitje er met kop en kont uitsmijten, en dat hoeft niet op de parterre.

Ik snap niet dat er nog geen één advocaat of "hulpverlener" op het idee is gekomen om ze op te hangen wegens knevelarij.
Dat is een ambtsmisdrijf.

De ambtenaar die in de uitoefening van zijn bediening, als verschuldigd aan hemzelf, aan een ander ambtenaar of aan enige openbare kas, vordert of ontvangt of bij een uitbetaling terughoudt hetgeen hij weet dat niet verschuldigd is, wordt, als schuldig aan knevelarij, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.

In gewoon Nederlands.
Als je geld achterhoudt wat iemand rechtsgeldig toekomt, maak je je als ambtenaar schuldig aan knevelarij.

1
4 in holland

Salaris X integriteit = constant.

0
5 caso

@2 En vervolgen en niet zo'n beetje ook. Vele mensen zijn hierdoor gruwelijk in de finaciele problemen gekomen met alle ellende die er dan nog eens bij komen. Pak ze en de slachtoffers finacieel compeseren en daar boven op een flinke zak geld erboven op. Want als jij je rekeningen niet kunt ebtalen door hun grapjes krijg jij boetes op boetes en die mogen hun ook vergoeden. Ook door hun toedoen hebben vele kinderen en ouders geen mooie vakanties kunnen nemen an andere leuke dingen niet kunnen doen.
Walgelijk. Dit allemaal om de nieuwkomers te kunnen betalen.

3
6 vis

Mensen stem dit draadje omhoog want dit moet iedereen weten en als er heel veel aandacht ervoor komt valt deze bananen kabinet hierom. Rutte mag hiervoor zich zeker verantwoorden.

3
7 vis

Snel weg..

1
8 Voorzittershamer

@4 Dikke plus voor je en een hele dikke plus.

2
9 vis

De mensen moeten niet zullen de stelling van D66 is altijd, dat zijn prive zaken!

2
10 Zie Hier

* Verwijderd door de redactie *

11 Strafpleiter

Onbetrouwbaar en corrupt. MIsschien handelden de amtenaren wel in opdracht.
Die zouden toch geselecteerd moeten zijn op betrouwbaarheid, maar als clusters medewerkers valsheid in geschriften doen (weglakken van vitale info) dan geeft dat wel te denken lijkt me.....

0
12 Lets keep it cool

Sinds Rutte en zijn VVD aan de macht zijn horen we deze corruptie bijna dagelijks en ze komen er steeds maar mee weg.

0
13 SergioLeone

Tja, de "topfiguren" van de 'altijd-weer-aan-de-macht-zijnde-partijen', zijn er nu eenmaal al járen aan gewend dat zij (zogenaamd onafhankelijke) onderzoeken konden manipuleren.

Met als hét trieste hoogtepunt van de afgelopen tijd, de toch wel de zeer vergaande beïnvloeding van ex-minister Opstelten op verschillende hem onwelgevallige uitkomsten van onderzoeken. En tot op de dag van vandaag, worden er onderzoeksresultaten en/of cijfers (vooral van het cannabisrapport) die op zijn "advies" zijn bijgesteld/aangepast gebruikt... alsof er helemaal niets is gebeurd!

0
14 Scorpio

Ik ken een gezin dat 45000 euro moest terugbetalen. Moesten 2000 euro per maand (!) terugbetalen. De belastingdienst kende geen coulance. Hypotheekbank, gemeente, niemand wilde dat gezin helpen. Bij de gemeente kreeg dat Nederlandse gezin van uitgerekend een maatschappelijk werker met een islamitisch achternaam te horen dat de kinderen naar het Leger des Heils konden en de ouders moesten het zelf maar zien te redden. In zo'n "gaaf" land leven wij volgens Rutte.

0
15 SergioLeone

@14 . Dat Opstelten nog vrij rond loopt is voor mij het bewijs dat wij in een bananen republiek wonen. .

0
16 SergioLeone

@14 Inderdaad! En zo lang de VVD nog in staat is om dikke vingers in de (kabinets)pap te houden... zal er op dit gebied hélemaal NIETS veranderen!

0
17 Scorpio

Sorry, bij mijn bovenstaande reactie (17) bedoelde ik @16 in plaats van @14

0
18 Scorpio

@1 En fatsoenlijk dat we onszelf vinden.

1
19 Mac Benac

** gebruiker verwijderd **

@1 : Er is geen enkel departement waar het niet heerst.
Daarmee is de Nederlandse overheid verandert in een Zimbabwaanse toestand.
Hier is het niet minder erg dan in welk land in Afrika dan ook...

20 verwijderd9139144

@20 geen prinsjes dag maar bijltjes dag schoon vegen
een reset nieuwe bezems

0
21 Gratiebarmhart

** gebruiker verwijderd **

@21 : Dat is inderdaad de beste oplossing. Alhoewel de ambtenaren die ervoor gezorgd hebben buiten schot blijven.
Ik stel voor om die met naam en toenaam bekend te maken, zodat ze publiekelijk aan de schandpaal genageld kunnen worden.
Misschien is het je buurman die jou een oor aan heeft genaaid...

22 verwijderd9139144

@2 van mij mogen die en juist die ook vervangen worden door nieuwe bezems die schoon vegen.
strakkere controle en naleving op ze.
mis stap hoe klein ook op stap.
onderste la je bent vervangbaar

1
23 Gratiebarmhart

dit is het 3e ministerie waarvan ik vandaag lees dat 't corrupt is, ten eerste veiligheid en justitie ( maar dat weten we al lang), vervolgens het ministerie van financiën en ook nog het ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (zie: https://www.ad.nl/binnenland/milieuorganisatie-haalt-uit-naar-schiphol-veel-vluchten-zijn-illegaal~a0bc2b1e/ ) En dat alles onder de vleugels van Rutte.

0
24 7Butterfly7

@4 in holland

U verwijst, meen ik, naar wetboek van Strafrecht Art. 366. Knevelarij. Tekst:
De ambtenaar die in de uitoefening van zijn bediening, als verschuldigd aan hemzelf, aan een ander ambtenaar of aan enige openbare kas, vordert of ontvangt of bij een uitbetaling terughoudt hetgeen hij weet dat niet verschuldigd is, wordt, als schuldig aan knevelarij , gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.


Ambtenaren van de Belastingdienst hebben zich vrijwel zeker schuldig gemaakt aan knevelarij in onderhavige zaak.
De ambtenaren op Financiën die onafhankelijk onderzoek hebben gesaboteerd dan wel de uitkomsten vernietigd, zijn medeplichtigen geworden.
Beide categorieen dienen zo snel mogelijk te worden aangeklaagd.

De zaak past naadloos in de reeks van ernstige ambtsvergrijpen en ambtsmisbruik die aan het licht gekomen zijn bij dat andere Departement: Justitie.Zoals het wijzigen of herschrijven van onderzoeksresultaten van het WODC, het verdonkeremanen van zware misdaden gepleegd door asielzoekers/statushouders onder het kopje 'Overig' en het ambtsmisbruik en misbruik van de middelen van staat ( Opstelten, Bolhaar) in de zaak Wilders, - tot en met het terzijde schuiven van de trias politica en het staatsrecht uit motieven van electoraal gewin voor de regeringspartijen.
Het Ministerie van Waterstaat en Infrastructuur maakte zich eveneens schuldig aan fraude: in dit geval fraude met rekenmodellen over geluidscontouren en geluidsoverlast. Motief: openstelling van het het vliegveld Lelystad voor meer vluchten , tegen de regels in.


Terug naar Financien. Nu het belangrijkste punt:
net zoals hun collega''s bij Justitie en Waterstaat en Infrastructuur, zijn de ambtenaren op Financien niet eerlijk, niet eerzaam maar eerloos. Zij zijn evenmin betrouwbaar. Bewijzen van ambtsmisdrijven bij de Belastingdienst en op het Ministerie worden verborgen gehouden en vernietigd.
Het is volkomen duidelijk dat ambtenaren die niet te vertrouwen zijn bij het innen van gemeenschapsgelden , evenmin te vertrouwen zijn bij het beheer ervan of de uitgave.
Hetzelfde geldt voor de bewindslieden op het Ministerie die politiek verantwoordelijk zijn voor de ambtsmisdrijven.
De ontdekte knevelarij was al ernstig genoeg en moest ook politiek Den Haag zwaar worden aangerekend. Het zijn de regeringspartijen en de ambtelijke top geweest die over een lange reeks van jaren een cultuur bij de Belastingdienst hebben geintroduceerd waarbij ambtenaren niet het juiste bedrag van de belastingplichtige moesten innen, maar het hoogst mogelijke bedrag.
Wie dit weigerde werd als zijnde niet loyaal aan de top van Financien en de politiek geintimideerd of ontslagen.
De Belastingdienst opereert dus al jaren niet rechtsstatelijk en niet magistratelijk.

Het vernietigen van onafhankelijk onderzoek , van eigendom van de burgers, omtrent de knevelarij zaak verergert deze eerste zaak tot onduldbare proporties. Snel , Hoekstra en de top van Financien moeten verdwijnen en onderzoek naar hun daden ingesteld.
Onafhankelijk onderzoek. Zonder enige inmenging van een ministerie of politieke partij . Laat de onderzoekers maar direct rapporteren aan bijvoorbeeld de Consumentenbond of een vergelijkbare niet-overheidsinstelling.

0
25 duurendaal

@4
Inderdaad zijn de straffen voor knevelarij veel te laag.
-
@25
U somt een aantal ernstige delicten op. Als er echt onderzoek gedaan zou worden dan zouden er veel meer van dit soort delicten aan de oppervlakte komen drijven.
-
De enige reactie die u vanuit de politiek en ambtenarij zou kunnen krijgen is dat men geschokt is, en vervolgens gaat men gewoon door met deze misdadige praktijken.
U weet net zo goed als ik dat een motie van wantrouwen tegen Snel het in de kamer niet gaat redden. Men dekt elkaar aan alle kanten in net zoals dat is bij de echte criminaliteit.
-
Kortom, hoewel het een bewonderenswaardig onderzoek betreft van Omtzigt en Leijten zal het niet zoveel veranderen aan het zeer hoge gehalte aan corruptie in Nederland.
En dat is blijvend, want in de peilingen staan de huidige politieke regeringspartijen bijna allemaal weer fier aan top. Het volk lust er wel pap van en velen genieten van iemand anders ellende, zoals hier de gedupeerden.
/-
-

0
26 MrCally1

Ik vermoed richtlijnen van Brussel die het Nederlandse gezinnen zo moeilijk mogelijk willen maken ten bate van massa-immigratie, islamisering en omvolking....want daar zijn miljarden voor beschikbaar....

0
27 CoolMemories

Het ontzien van Polen/Bulgaren/Roemenen die met UWV-uitkering in hun thuislanden verblijven wordt ook gestuurd vanuit Brussel als verkapte EU-subsidie aan Oost-europese landen.....alweer ten koste van de werkende autochtone Nederlandse burgers....

0
28 CoolMemories

Ach het was al D33 geworden, kennelijk heeft app Pechtold nog volgers, nu gaat hij het binnenhof slopen.

0
29 Uitede aka Espede

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

14 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

"BBB blijkt er een aparte omgang met de realiteit op na te houden."Zet Joop en Bnn/drama op de plaats van BBB en dan klopt het .Want daar ...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Koop allemaal een elektrische auto zeiden ze is goed voor het milieu zeiden ze.Plaats de oude meter terug die op muntjes ging ....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

Een joodse Nederlander bestaat niet .Een Nederlandse jood wel....

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Natasha Nice Hd PornCuming On BraHindi Cartoon Sex VideoBshindiTamil Village Girls Sex ComFull Length Porn MoivesStep Dad AnalAdultempire/dvdsBest Nsfw TwittersDoujin RedditBokep Indo TerbariRule 34.netDancing Bear ComAnalsex Video FreeHijab SangeGupchup WebseriesDesi Odia SexyBbc Rough FuckSocialmediagirls ForumAmateur Porn UploadPornô IndianoBianca Haase NudeXxx Sax IndanStep Aunty XxxSmall Boobs NakedLily Thai CreampieLeinasexTales Of AndrogenyFreshpronoSexe FilmsTulsi NudeVideospornographyJyothika SexyPantyhosemomGirls XxxJapaniessexBest Young PornXxx Sexy Seen3d FamilysexBlueface And Chrisean PornVerymilfMyffeecamsSexo Anal HdNora Fatehi Xx VideoAmerican Chudai VideoIndian Sex Hot MovieIndian Boob LickingSex Xx DesiAsspussy PicsNina Elle XxxIndia Porn 4kTransgender Nude VideosBondage AnimeSpanish AnalSon Forced With MomJenna Lynn Meowri OnlyfansBrandi SheriJapaneseshemalesKing Of Prussia EscortsXnx 2021Force Stepmom PornKatrina Kaif Sex Videos ComUrsula Corberó NudesIncestflix ComManhwas.mebTgtubrAhri PornSoutpark PornAnanya XnxxBoy Ka Sex VideoCeleberties TitsQueen NualiaWomen Masterbate VideosFriends Mom BjVideo Pornos AfricainesApradravyaIndian Funking VideoHelenascockquestAmateurs France SexePrincess LeiapornDesi Village Bhabhi MmsKirti Sex VideoHentailsFemboy CumshotSkip The Games FlintJism 2Assamese Local BfDever Bhabhi Porn VideoNewindiantubeEnglish Subtitles SexBdsm PirnMia Malkova Full VideosMayiam Bialik NudeBerazzerz MilfAsian Slave PornMiddle Eastern PussyAoki PornPuretabaoo.comPornocom LegendasTik Tok Mulheres PeladasNakedboobsAssworship FemdomIsekai Harem MonogattoriPutotas RicasFree Porn Site In IndiaBrianna Beach MommyDirty AudtionsOakley Middleton OnlyfansBollywood Heroine PornAnime Porn DogBig Black AssxxLuara Linney NudeJasmine James NudePorn Video SidePorn Hub DowloaderCumshots CreampiesKeri WindserHamster PoenJogos Online De SexoPornoverXxn SisterXxx PorrnAaliyahhadidPorn Star DaniHd Tranny PornVídeos Para MasturbarseNauty AllieXxx With YogaSister DeepthroatWww.123movies.comHottest Femboy PornBiceteiroThailand Massage Turned Into SexPunjabi GastiErotica Stories YoungDelhi Bhabhi Sex VideoPorn Hindi Web SeriesBest Sex FilmBusyy BuffyOso LovleyAdultfrendMulheres De Animes PeladasLive Cam GirlsMalicious 1973FellationsChubby GrannypornMeggnutt Onlyfans LeakElizabeth Rabbit NudeGriffin Barrows PornRavengriim Leaked