door verwijderd322399 in Binnenland  ·  94 Reacties

  • 32
  • 1022x gelezen
Reageer met een Emoji
5
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@45
Nee, niet alleen. Daarom moet je kinderen ook algemeen religieus onderwijs geven. Dat zet ze tot nadenken.
@48
Als een politieke partij de meerderheid heeft dan kan wetten maken en daarbij de eerste en 2e kamer buiten werking stellen. Dat is een.
Een kleine christelijke partij kan in een coalitie gaan zitten met andere partijen maar daar voorwaarden aan stellen. Zoals het verbod op stamcelonderzoek, abortus provocatus en verbod op les in de evolutietheorie. Het verder promoveren van religieus onderwijs wat tot een 2-deling in de samenleving leidt. Toestaan van halal slachten en toestaan van besnijdenis.
Zelfs een kleine politieke partij op confessionele grondslag, die zitting neemt in een kabinet, kan behoorlijk wat schade toebrengen aan de samenleving en de voortschrijdende wetenschap en beschaving tegenhouden door religieuze normen en waarden op te leggen aan deze samenleving.

6
51 samcash

Zo gaat het steeds. Om uitwassen van islam te bestrijden moeten steeds systeemaanpassingen worden gepleegd die of niet kunnen of niet werken of zware consequenties hebben voor groepen die er geen schuld aan hebben.

Ze hebben ons bij de ballen, die salafisten/islamisten/moslims. En dat weten ze.

4
52 Arthur2000

Hoezo "op basis van religie" ?????

Het gaat hier over de ISLAM !!!

DE ISLAM !!!

Durf het beest in de ogen te kijken !!!!!

4
53 PeKa

Inderdaad. Schaf al het religieus onderwijs af. Echt we lopen in Nederland op bepaalde vlakken zo op achter en/of hebben achterlijk beleid op bepaalde zaken

2
54 Hefan430

@17 Laten we eerst beginnen met de basisscholen.
Als deze al religie vrij zouden zijn kunnen ze op latere leeftijd nog altijd zelf bepalen of ze bij een vervolgstudie bepaalde klassen godsleer willen volgen.

Tot die leeftijd worden alle kinderen iig niet geïndoctrineerd en zullen met name kinderen met een islamitische achtergrond beter integreren.

2
55 Snuggles

@2 Is het gebleken uit democratische verkiezingen of uit maar een onderzoek van die uiterst betrouwbare Maurice de Hond.
Van mij mogen ook alle religieuze scholen plaats maken voor openbare scholen. Maar een regering is natuurlijk niet serieus te nemen als ze af zouden gaan op de uitslag van een onderzoeksbureau. Hoe vaak zit zo'n bureau er wel niet naast?

0
56 A Passenger

@53 Niet uitsluitend islam , het hoogste percentage wil geen scholen op islamitische grondslag maar is er ook een redelijk hoog percentage die ook geen scholen wil op een andere religieuze grondslag zoals christendom, jodendom , hindoeïsme etc.

0
57 21st Century Guy

@57 Wegkijken van het eigenlijke probleem.

3
58 PeKa

** gebruiker verwijderd **

@49
U heeft een punt maar zijn ideologieën en religie niet naast elkaar te zetten al het om eenheid en volksmennerij gaat beiden strijden heerschappij na .

59 verwijderd682241

Dit verhaal kunnen we over 10 jaar onverkort herhalen waarbij uit de praktijk zal blijken dat er niets is veranderd. Opzouten met die religieuze scholen. Niet maar van deze tijd. Religie ligt aan de basis van vele oorlogen en conflicten.

2
60 Dalon

Voor de basisschool van mijn zoon heb ik 4 jaar gelden gekozen voor een openbare school vrij van religie, dacht ik.
Echter 3 jaar gelden zag ik voor het eerste een juf met hoofddoek voor de klas staan en kort daarna werd een rondmail verstuurd dat men begint om elke schooljaar een culturele feest te vieren beginnend met Ramadan en Suikerfeest, het schooljaar daarop kreeg ik rondmail dat Suikerfeest zo een succes was dat men dit weer ging vieren, dit schooljaar zit Suikerfeest standaard opgenomen in rooster en bijvoorbeeld paasontbijt is helemaal geschrapt. Volgens mij bestaan er meer culturen dan alleen maar Ramadan en Suikerfeest?
Altijd fijn als je zoon van school komt en vraagt waarom dragen sommige vrouwen hoofddoek, wie is profeet mohammed, wat is ramadan. WTF, voor mij mogen er basisscholen komen die helemaal vrij zijn van elke geloof dan ook. Is niet discriminerend bedoelt maar mijn kinderen zullen zelf kunnen bepalen of zij een geloof willen aannemen en niet. Op deze manier lijkt het echt zo opdringerig en daar heb ik zo een hekel.

1
61 fricare

* Verwijderd door de redactie *

62 Strafpleiter

@55 "Laten we eerst beginnen met de basisscholen.
Als deze al religie vrij zouden zijn kunnen ze op latere leeftijd nog altijd zelf bepalen of ze bij een vervolgstudie bepaalde klassen godsleer willen volgen.
Tot die leeftijd worden alle kinderen iig niet geïndoctrineerd en zullen met name kinderen met een islamitische achtergrond beter integreren."

De hier ten toon gestelde naïviteit is stuitend.

0
63 RobP

@61 "voor mij mogen er basisscholen komen die helemaal vrij zijn van elke geloof dan ook."
Een openbare basisschool is in principe vrij van religie. De basisschool waar je zoon naar toe gaat, zit dan ook behoorlijk naast de pot te pissen.

1
64 RobP

@62 Vervolgens worden haat-opmerkingen richting de jongen met spek uitgesproken door Islamitische kinderen die als tweede natuur afkeer hebben van varkensvlees.Kies jij daarvoor??

1
65 Dalon

* Verwijderd door de redactie *

66 Alt-Wrong

* Verwijderd door de redactie *

67 Strafpleiter

@51 Ja, dat begrijp ik allemaal, maar dat kan ook als je politieke partijen met een religieus uitgangspunt verbiedt en de individuele gelovigen een andere partij oprichten, zonder die religieuze grondslag, maar toevallig wel met allemaal orthodox gelovigen in het bestuur en op de kieslijsten. In het beginselprogramma van DENK staat geen letter over islam (meen ik), toch wordt de partij door velen als een islam-partij beschouwd, en mijns inziens niet zonder reden.

Feit is nu eenmaal dat er mensen zijn die op deze partijen stemmen. Dat betekent dat ze de door u aangehaalde standpunten delen, of het er tenminste onvoldoende mee oneens zijn om het een reden te vinden niet op die partij te stemmen. Het lijkt mij geen goed idee om bij voorbaat bepaalde standpunten niet in de politiek toe te laten.

0
68 Smiling

Voor een strafpleiter een vreemde benadering voor een dergelijk dilemma. Beetje jammer.

0
69 Dalon

@66 Op een openbare school worden geen religies gegeven.

0
70 RobP

@61 nederland is niet aan het islamiseren maar er is wel een begin gemaakt. Waarom wordt aan ramadan en suikerfeest wel aandacht besteed maar aan Pasen niet?
Waarschijnlijk omdat veel leraren links zijn en links is met name hypocriet.

3
71 A Passenger

* Verwijderd door de redactie *

72 Strafpleiter

@72 Dat klinkt al veel beter.

0
73 Dalon

zul je toch eerst de grondwet gewijzigd moeten krijgen als je geen scholen op religieuze grondslag (feitelijk iedere levensbeschouwelijke visie) meer wil.. Ik denk niet dat het erdoor gaat komen.

2
74 TedjeR

@5
Dat doen die zandbak gelovers dus ook haat tegen het westen propageren op een salafistische weekeind school in de moskee
Heeft het nederlandse onderwijs niets over te zeggen

@17
Nee dank je
Zoons hebben eerst op een openbare school gezeten met 6 moslims in de klas
Mocht niets van gezegd worden maar deden wat hun thuis geleerd/verteld werd
Leraar hield zijn mond (waarschijnlijk een knuffelaar)
Heb ze na twee jaar naar een christelijke school gestuurd
Was dat moslim knuffelen zat van die openbare school

@24
Kun je doen maar geval moslimwil op standaard school blijft
Heb vaak genoeg gezien dat deze gewoon doen wat ze thuis verteld worden en een leraar voor de klas moet gewoon zn smoel houden
Heb mijn zoons niet voor niets van een openbare naar een christelijke school gestuurd
Daar zitten die terroristjes in het algemeen niet

@55
Dat worden ze thuis wel en dat nemen ze mee naar school en dat wordt gewoon op een openbare school geaccepteerd en zeker de islamitische kinderen

@61
Kunnen we doen maar dat houdt dan wel in dat er helemaal niks meer gevioerd kan worden op school
Geen sinterklaas , kerst en of paasfeest/ontbijt geen karnaval enz enz
Heeft allemaal gewoon met geloof te maken dus moet ook verdwijnen

@64
Dat zeiden wij dus ook op de school van onze zoons nee wij waren aan het discrimmineren
Wordt hier op school sinterklaas , kerst , pasen ,carnaval en suikerfeest gevierd
Zijn naar mijn mening allemaal religieuze feesten en die zou je dus op de scholen allemaal moeten schrappen volgens u

@70 maar wel gevierd

5
75 eoghanfeehily

@63 Stuitend, absoluut niet.
Geen enkele regering zal het voor elkaar krijgen alle godsdienstlessen te verbieden op scholen.
Iets met artikel 6 in onze grondwet.

Maar ik denk dat het op basisscholen nog wel te regelen is.

0
76 Snuggles

@44
Het is ook rechts die enige aanpak tegenhoudt zeker .. Baudet, Wilders ... racisten, want ze willen het probleem aanpakken.

4
77 sparta

** gebruiker verwijderd **

@25 alle gelovigen maken minder dan de helft uit van de totale bevolking. De tijd dat Nederland een gristelijk land was ligt gelukkig achter ons. Wen er maar aan , er zijn meer normale mensen dan relidebielen in Nederland. En dat achterlijke wetje die relidebielerij een hand boven het hoofd houdt gaat sneuvelen.

78 verwijderd322399

@66 Stuitend omdat je er van uit gaat dat dan kinderen niet meer geïndoctrineerd worden en mn islamitische kinderen beter integreren.
Islamitische ouders die nu voor een islamitische basisschool (zijn die er?) kiezen, zorgen er ook voor dat hun kinderen naar de moskee gaan en koran lessen volgen.

1
79 RobP

@74

die grondwet stelt geen kut voor en moet nodig ge-upgrade worden want de grondwet is in ons nadeel.

1
80 ongelovenloos

@75 "Altijd fijn als je zoon van school komt en vraagt waarom dragen sommige vrouwen hoofddoek, wie is profeet mohammed, wat is ramadan."
Dat is geen suikerfeest vieren maar lijkt meer op onderricht.

2
81 RobP

@81 , als het onderricht was geweest, hadden ze de antwoorden op die vragen al geweten.

0
82 Giesje

@82 da's ook alweer zo.

0
83 RobP

@75 Daarom zei ik ook school moet vrij zijn van dogma inclusief linkse islamknuffellaars dogma.
Maar inderdaad christelijk scholen zijn beter dan linkse islamknuffellaars scholen.

0
84 Handalf

@78
Dat ga jij niet meemaken ...

2
85 sparta

@85 Ik denk het toch wel.

0
86 Violier

@85
Een normaal denkend ( ofwel nuchter) mens zou het wel prefereren..
Dat ie het niet of nooit gaat meemaken is des te frustrerender.
Het remt de vooruitgang op vele vlakken.

0
87 Sjaak Trekhaak

@86
Hoe?
De invloed en machten zijn groot.
God Bless You..

2
88 Sjaak Trekhaak

@87
Dat doet het niet .. Daar is geen bewijs voor. Het merendeel heeft ook geen last van katholieke scholen. Vaak zijn de mensen die klagen zelf meer een storende factor met de eisen die ze in de samenleving neerleggen. Ik denk niet dat de christelijke communie zo snel zal verdwijnen en dus zullen er scholen blijven bestaan binnen deze gemeenschappen die een basis van religie hebben. In hoeverre dat zal zijn zal ook wel meevallen. De wijze waarop dat met de salafistsische scholen gaat is absoluut niet te vergelijken met christelijke.

2
89 sparta

@89
Niet zo met deze stelling eens.., zou ik irl avonden aan kunnen besteden.
Dit dan even in het kort want voor nu ga ik nog ff gauw plat question

"Ook bestaat er sinds eeuwen een spanningsveld tussen religies en de natuurwetenschappen, vooral op het gebied van het ontstaan, de werking en ontwikkeling van het heelal, de Aarde en het leven waarbij vaak blijkt dat de resultaten van wetenschappelijk onderzoek op deze terreinen in strijd is met de heilige geschriften die over deze zaken handelen. Onder anderen Galileo Galilei en Johannes Kepler hebben dit aan den lijve ondervonden.

Religies stellen zich regelmatig intolerant op naar bepaalde groepen mensen, zoals gelovigen die hun religie willen verlaten ('afvalligen'), andersdenkenden en homoseksuelen. Intolerantie ten opzichte van andersdenkenden heeft in de 19e eeuw en de eerste helft van de 20e eeuw in Nederland geleid tot verzuiling van de maatschappelijke geledingen. Fundamentalisme kan soms zelfs leiden tot geweld, zoals bij de cartoonrellen in 2005 of de vele aanslagen door Al Qaida en IS. In de geschiedenis van de mensheid zijn vele godsdienstoorlogen uitgevochten. Daarnaast nemen sommige religieuze gezagsdragers het standpunt in, dat ze geen verantwoording schuldig zijn aan wereldse autoriteiten, zoals islamitische fundamentalisten die de Shariawetgeving boven de overheid en de rechtspraak in westerse landen stellen."

0
90 Sjaak Trekhaak
91 Sjaak Trekhaak

@90
Da's een mooi verhaal en ik ken de overtuigingen van toen, maar ik heb het over het heden. Bovendien hebben we ook nu te maken met overtuigingen die bij later inzien niet zo uitkomen als men gedacht heeft.
En de stelling dat religie moet verdwijnen is intolerant naar deze groepen .. Dat klopt dus niet met wat jij zegt over intolerantie. Die is niet eenzijdig van de religieuzen.
Dan heb je het over de islam met hun religieuze geweld. Ik heb het over de inheemse katholieke christelijke gemeenschappen. Er is een reden dat we door de eeuwen heen dat islamitische geloof geweerd hebben. Ook toen zag men al dat deze religie niet paste. Het is geen uitvinding die we nu doen, het is eerder stommiteit die we toepassen. Daar waar we in een balans met elkaar leefden wordt nu door de atheïstische beweging aangevallen omdat het sallafisme niet past. Juist daar laat men de intolerantie zien.

2
92 sparta

Ja, laten we de schoolstrijd nog een keer overdoen, zucht.

6
93 Hendrianus

@92
'' Ik heb het over de inheemse katholieke christelijke gemeenschappen. "
Dat zijn de ergste.

4
94 samcash

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bram brabant
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Maar terug naar Oekraïne op vakantie gaan kunnen die deserteurs wel.😡...

3 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Strongoli
Offtopic

@2685 en @2687Jeetje, dat is wèl erg lang. Dat kan toch niet? Of zou dat ook weer één van de "pesterijtjes" zijn richting één bepaald per...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bob Sleebaan
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Slappeling die vd Burg. Ook dienstplichtige Eriteers geeft hij onderdak. Rutte vindt het allemaal best en laat hem zijn gang gaan. 🤔...

16 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

elsemiek
Offtopic

@2685 Idioterie een maand al , wat zou je hier moeten doen om je account verwijderd te krijgen ?dreigen met een bom ?Ze zijn t bovendien ver...

19 minuten geleden geplaatst door elsemiek

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@11 het is een probleem van de winkel, niet de normaalgedragende klant - nu moet de normaalgedragende klant het bekopen met een potentiele schen...

21 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
Offtopic

@2684 Ik was op kraamvisite , laat thuis , smorgens vroeg de deur al uit , dus was blij dat ik zat heerlijk joh met een malibu 😛...

24 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Snorrie
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@9De baas van de Nato is niet ondergeschikt aan een mp...

26 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8En dat zal in ieder pand met beveiligingscamera's hetzelfde zijn.Zodra het maar vermeld wordt voordat je het pand binnen ga.Als je dan...

28 minuten geleden geplaatst door Snorrie

maarten1234
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

modaal+ moet dus minder uitgeven... slecht voor de economie ;)...

36 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Lul niet zo hypocriet, jullie moesten elkaar op NJN al niet , jij denkt dat ik uit een ei kom of zo ?Er wordt nu tegen jouw gescholden en ...

36 minuten geleden geplaatst door elsemiek

NK. App
Hd Hot TubeKnojo X Kanojo X KanojoQueen Rogue BbcBk Bricks PornNekopara PornStreamer NudesVideos De Sexo TravestisBoquete AnimesHard PornosuSex Hd MeinJordi El Nino New VideosPorn VioladasHot Nude TeeManila ExposeTitattackBbw PormAgentredgirlPorn WebmsJacquie Et Michel Video GratuitesGaychatavenueSarah Mcdaniel NudeXxx Vidio 18Lesbian Foot SexNikki CharmIno And Naruto PornTeenager Feet PornAunty PornMary NabokovaNia IrwanXnxx18+Indian Cheating Wife Sexعکس کس وکونSnap Cheat PornHentai.orgFela OureShaved VagAubery BlackGay Porn PrisonBigasssssSkylarmeoxoWet Puusy PicsCarmen De Luz SexGentle FemdSondra Locke NudeJavtube MassageBra Panty SexSexzxDanni LynnePukkuBoyfrienddickBlonde StripperJulia Nicholson NudeTharuniNorth Korea Sexy VideoMovie Porn MobileTammy Lynn Sytch NudeEbony SexdollSali Xxx VideoHindi XxxvdGirls With Big DicksAntarvasna Sex VideoNew Sex Video DownloadBengali X PhotoAlyssa Nicole PallettMaria Nagai AnalFuck Me EyesSexo Con Mi NoviaDesi Gay XnxxBishoujomom EromeJapanese Cousin SexCelebrity Porn Star Look A LikesWww Dreammovies ComMaitland WardTeen Nipple SlipRakhi Gillหนัง XXnx MarathiXxx India HdSex Video GanaGaon Ki Desi ChudaiPornhub AwardsXxx Website ComLilidliisAnime Porn UncenSavita Bhabhi Hd VideoMarvel PornhubSex Sexy VedioSex Video With HindiOlder Woman Fun.comAnime Comic PornKenomoSky Bri RedditBollywood Porn StarJapani Mum Son Sex VideoPorn BhuJav OnlineEscort Sites RedditFree Porns PicsAnn Margert NudeHot Choti GolpoPornporSwimming Pool Xxx VideosWhat Is DatyAndhra Open Recording DanceSearch For PornstarsSexy Hindi Video BpDesi SexciChines PronSexy Chut GirlPorn Yoga ClassWelcome Home PornAnna Faith PornDirty RoletteMissax Full PornWkifeet XAnni SexJapan Young SexLand Ki MalishRebecca Moore XxxJapanese Wifr PornBlackmail SexpornAmyreid PornBangla PorneAfrican American PornPorn ChstMia Kalifa XxxxRashmika Mandanna AssVermeil HentaiLayla Jenner IafdRosa HentaiCambodian PornXxx Indian Real SexSexo PornografoFree Henatai PornBbws PornsVídeo De Pornografia BrasileiroElle Brook NudeFsdss-652Diives PornBollywood Star SexHentai MovieEmily Norman XxxFree Lesbion Porn VideosEmily Ratajkowski NakddGaysex Old ManNaughty America Full MovieMega Porn TubeAmazing Indian PornSugarinstantFoxxy Ts