door Inter in Politiek  ·  72 Reacties

  • 38
  • 779x gelezen
Reageer met een Emoji
9
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 Oke een scheiding der machten dan die volledig met elkaar mee werken en dus geen scheiding is maar volledige samenwerking met elkaar. Het OM levert personeel aan de regering en kabinet die dan contact zoeken met het OM een soort spionnen dus.

3
51 Zeeuw

@51
Niet zo overdrijven.
Omdat het in dit geval niet goed is verlopen wil niet zeggen dat alles mis gaat.

1
52 Janzzen

@46

Die voorstellen zie ik niet als bemoeienis.
Dat mag de politiek doen.
Zolang ze zich niet met de werkwijze van het OM en de hoge raad bemoeid.
Een voorstel mag wel maar hoeft niet overgenomen te worden.

Maar als voorbeeld: de hoge raad heeft bepaald dat er niets meer gebouwd mag worden als de natuur hierbij geschaad word dus mag er 0.0 stikstof bij vrij komen dus geen beton en asfalt meer. Dan mag de politiek daar zich niet onderuit werken b.v. uitspraak is uitspraak. Punt.

3
53 Zeeuw

"Wilders: ‘Dit heeft zonder overdrijven potentie om kabinet te laten vallen, 100 procent’ "

In het ergste geval krijgen we een situatie waar Rutte "voor 100% achter Grapperhaus staat", en dan weten we ondertussen hoe de afloop voor Grapperhaus er uit gaat zien en hoe Rutte vervolgens blijft zitten.

2
54 Tussenderegels

@52 niet alles maar wel veel. Het bonnetje van teeve oud OM medewerker.

2
55 Zeeuw

@55
2 gevallen op de meer dan 25000 per jaar.


(En ja, dat was schandalig.... Maar daar is hij dan ook om af moeten treden.)

1
56 Janzzen

@54
Tot zover dus de 100% van Wilders.....

Niet dus.

1
57 Janzzen

@57 Rutte is de "designated survivor" in mijn ogen. Maakt niet uit wat er gebeurt, deze aal blijft plakken.

2
58 Tussenderegels

“Dit heeft zonder overdrijven de potentie dat het kabinet hierop valt. 100 procent. Dit raakt de kern van onze rechtsstaat.”


Nee Wilders ... een politicus die oproept om "minder minder" van een groep met een bepaalde afkomst ... dát raakt de kern van onze rechtsstaat.

Niet zoals altijd de rollen gaan omdraaien. Kruip eens één keertje uit je Calimero-slachtofferrol en gedraag je als een volwassen vent. En zo niet, kies dan voor een andere baan. Al 15 jaar lang kost je ons bakken met geld en je presteert helemaal niks.

1
59 Kopkaas

@45 4 meer dan jij dan

6
60 GEENSTIJL

@7
Ik hoef verder niets uit te leggen het is een feit dat het aantal moslims onder Wilders hard is toegenomen hij hielp niet.

2
61 Gekste Henkie

Zou mooi zijn als die kliek in Den Haag valt.

2
62 Bram brabant

De regering gaat vermoedelijk niet vallen. Dan zouden de partijen namelijk een bekentenis afleggen de Scheiding der Machten , het staatsrecht en de rechtsstaat opzij geschoven te hebben.
Behalve een slag voor hun geloofwaardigheid op korte termijn zou het ook betekenen dat individuen strafrechtelijk moeten worden vervolgd . We spreken dan over individuele politici, ambtenaren van Justitie en leden van het OM. Geen der betrokkenen wil die vernedering, die zij wel anderen toedelen, zelf ondergaan . En zij verkeren in de positie zichzelf straffeloosheid te verlenen.
Daarnaast zouden voormalige hogere functionarissen van het OM moeten aangeklaagd worden door lagere.

Beter is dus: doen alsof er niets gebeurd is, afwachten , totdat de kwestie weer uit het nieuws is en hoogstens extra wantrouwen in het geheugen van burgers achterlaat.

Ondertussen hebben de WOB-verzoeken en gerechtelijke procedures die RTLNieuws heeft aangespannen aan het licht gebracht dat Minister van Justitie Opstelten in samenspraak met Procureur-Generaal Bolhaar,- lees de Uitvoerende Macht en een onderdeel van de Rechterlijke Macht/Magistratuur --, gezamenlijk een politiek proces hebben opgezet tegen een Volksvertegenwoordiger, dus een Lid van de Wetgevende Macht.
Alle drie de poten van de Trias Politica zijn dus betrokken.
Het is simpel. Er zijn staatsrechtelijk 2 mogelijkheden.
Of de Minister van Justitie geeft het OM een aanwijzing tot vervolging . Dan is de Minister verder politiek verantwoordelijk en verantwoording verschuldigd aan de 2e Kamer. Zeker indien het een proces tegen een Kamerlid betreft. De ambtenaren in dienst van de Minister voeren de regie.
De Kamer moet te allen tijde tegen een politiek proces en inperking van haar toekomstige positie waken. Vervolging van Kamerleden mag immers geen machtsinstrument van de Uitvoerende Macht, de regering , tegen de Kamer worden.

Enige andere mogelijkheid: het OM vervolgt zelf . In dat geval dient het strikt onafhankelijk te opereren. Zonder ministeriele aanwijzing had Bolhaar nooit enige inmenging van ambtenaren van Justitie en de Minister in de waarheidsvinding door het OM mogen accepteren. Te meer daar het bewaken van de staatsrechtelijke positie van het Parlement nu bij hem lag.
Tegelijkertijd had de Minister , eveneens omwille van de zuiverheid van de staatsrechtelijke verhoudingen, nooit enige bemoeienis van zijn ambtenaren met de zaak mogen dulden.
De werkelijkheid is dat Opstelten en Bolhaar gemene zaak maakten om te vervolgen. Zonder ministeriële aanwijzing. Bolhaar stond toe dat het OM niet onafhankelijk opereerde, maar dat ambtenaren van Justitie zogenaamde suggesties met de kracht van instructies namens Opstelten gaven aan zijn Officieren. De ambtenaren eisten dat zij mochten meelezen met de requisitoir van het OM. Het woord meelezen staat tussen aanhalingstekens. Het is een woord met passieve lading. De ironische aanhalingstekens geven dus aan dat de ambtenaren van Justitie actief voorschreven.
Zij spreken in de documenten die RTLNieuws afdwong , ook van hun rapporten aan de Minister via de Directeur Generaal van het Departement. Het was Chefsache. De Minister bemoeide zich actief met de zaak. Al verwijzen zij er ook naar dat de schijn moest worden opgehouden dat Opstelten zich verre hield van de zaak.
Conclusie: vrijheid blijheid voor iedereen, omdat niemand zich aan de regels hield.
De strijd die RTLNieuws moest leveren om documenten in handen te krijgen , via WOB-procedures en rechtszaken spreekt boekdelen. Het Ministerie dat het meest transparante van alle zou moeten wezen , in een zaak die volkomen transparant zou moeten zijn, wilde alles in de nevelen houden.

De politici hebben zich op een troon gehesen. Zij achten zich boven recht, staatsrecht, democratie en hun taken van ambtswege verheven. Het driepotige krukje van de Trias Politica is hun veel te min en te laag.

3
63 duurendaal

mijn zegen heeft die ...

2
64 Madman351

Ach gossie. Wilders. . .

Hij moet er inmiddels zelfs bijvertellen dat ie niet overdrijft. Echt niet hoor!

Ik voorspel dat Wilders ook dit keer geen gelijk heeft. Ketelmuziek, stuurman aan de wal. Grote woorden . . . Maar verder?

Niets.

.

4
65 hippodepippo

Mooie afleiding dit. Nieuwe plannen Europese Unie , hoor je niks over. Verdachte MH-17 naar Rusland, hoor je niks over. _ Pensioen omlaag- hoor je niks over ect ect ..

4
66 Tyler

@6 "....Het is er alleen niet van gekomen.
Er zijn meer moskeeën, meer moslims en meer halalvlees overal...."

Heb jij wel eens van 'cordon sanitair' gehoord...?! De laffe slinkse en bezwerende intrige om een ander, die veel beter is, buiten te sluiten en liefst te verbannen....!??

Rita Verdonk is het ook overkomen: had véél meer voorkeursstemmen dan Rutte maar werd botweg uit de VVD-fractie gegooid...!! -ze paste niet in de Brusselse globalistische agenda....

3
67 CoolMemories

@62 "...Zou mooi zijn als die kliek in Den Haag valt....."

Brussel gaat daar over want anders was Rutte al lang gevallen (bijv: het krankzinnige jarenlang steunen van jihadisten in Syrië met 60 miljoen euro). Zolang Rutte als puppet van Brussel en paard van Troje nog niet overbodig is geworden, blijft hij......

2
68 CoolMemories

@67

"Heb jij wel eens van 'cordon sanitair' gehoord...?! De laffe slinkse en bezwerende intrige om een ander, die veel beter is, buiten te sluiten en liefst te verbannen....!??"

Tuurlijk ... het is altijd de schuld van een ander nietwaar? Hou toch eens op met janken ...

0
69 Kopkaas

@65 klopt, lege agenda en totaal geen visie of beleid. alleen maar gejammer en gezeur over anderen. als het op regeren aankomt weten ze niet hoe snel ze de jas moeten pakken.

0
70 oculus amet

Wilders heeft weer last van wanen...

maar dromen mag, hoor.

1
71 TedjeR

Liever vandaag dan morgen zie ik dit kabinet vallen. Wat een zooitje maken zij ervan. Huizenmarkt ingestort, pensioenen die verdampen, a-sociaal leenstelsel voor studenten, klimaatakkoord waardoor burgers op kosten worden gejaagd, maar Schiphol mag gewoon verder groeien en de Grand Prix van Zandvoort wordt geherintroduceerd.

0
72 SergioLeone

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Ik zie bij woke en anti woke de nodige geborneerdheid wat je ook bij sommige religionisten ziet , een absolutistische insteek, wat als goed besc...

1 minuut geleden geplaatst door 21st Century Guy

Biscanna
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@122 Tokkie, je kotst over je eigen bruine laarzen....

3 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Hendrianus
Hoe kan ik de islam zien als een vredelievend geloof?

@45"Is er nog een resolutie in 1948 gekomen die israel beschermt tegen de volledige vernietiging?"Big brother VS staat garant met miljarden ...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Tot welk bedrag mag je in Nederland contant betalen (en hoeveel mag je in huis hebben)?

@23 valt dat in dezelfde catergorie van 'maar ik heb niks te verbergen' dus dan is alles geoorloofd?...

8 minuten geleden geplaatst door maarten1234

FrisseBries
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

Ik wens al die rechtsextremisten hier het allerslechtste toe....

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Hendrianus
Hoe kan ik de islam zien als een vredelievend geloof?

@45 Een privilege is wanneer je een voordeel hebt dat anderen ontberen. Bedient worden door een verschillende organisatie is dat in principe nie...

11 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Weetal
MIVD: Nederland door Oekraïneoorlog nog aantrekkelijker cyber- en spionagedoelwit voor Rusland

Omgekeerd zal het ook wel zo zijn....

14 minuten geleden geplaatst door Weetal

baba jaga
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

@121 Jij bent de tokkie deal with it.Ik ben niet extreem recht dat denk jij graag omdat ik het niet met je eens bent.BEwijs eens dat ik extr...

17 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Rio Grande
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@10 "Als ze aan de woke kant actief zijn, dan..."Hoezo 'als'? Woke is continu uit op allesomvattende macht. Waarom denk je dat ze andere m...

17 minuten geleden geplaatst door Rio Grande

Bop
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@34 Ik heb het gelezen en ik zie dat jij een nieuw woordje hebt geleerd. Maar dat neemt nog steeds niet weg dat jij asielzoekers en moslims als ...

20 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Bombay Open SexNaked SimmingFuq.vomNikd IndianCherokee D AzzMilfbjSydney Sweeney NakeXvidoeqAna De Armas PornImagen PornosChubbypornsGinger Gonzaga NudeXnxx TicherGirlsgonehypnotizedAdult AndroidSmall Penis PornKajal Raghwani XxxCat Sex MovieBusyy BuffyEmmas PornFilms Pornos XVideo Bokep CinaOlivia Munn FeetMature EscorysDivorce Can Be Rewarding Vanna BardotHindi Girl Porn VideoPron In TamilBen10 3d PornLesbo Nipple SuckingEbony Big Boobs StripteaseAnal AnimTennen Koi-iro AlcoholPornhub PovHottest Porn VideodHentai AdkamiPorno SexuelGay Videos ScatSerena Williams Nuda334430 HentaiKonna Ni Yasashiku Sareta NoPerfect Titts PicturesAngelrawwwPorn Pics CartoonMeg Nutt LeakedDoggstyle AnalAir Hostess FuckIndian Desi XxxxNew Defloration VideosSex Photos Of Sunny LeoneDreianova NudeHot Women With Big Boobs NakedM PerfectgirlsBig Titted EbonyNew Hindi Sex HdFast Time SexyPervmom PornOld Vs Young Sex VideosCreamy SquirtNude SwingersActress Nude In MoviesLesbian Teem PornDog PronBf SixeIndian Dirty Sex VideosRealitykingCollege NudesWww Malayalam Sex VideosXxx Beautiful AuntyMisha Montana PornBest Anal CompilationPorn En CasaBillie Eilish SexyNyl HentaiBest Hardcore PornGay Love XxxThreesomesex PositionsAunty X Video ComTanetsuke Oji-san To Ntr Hitozuma SexPerfect Tity PicsHot Boudi XvideoNude Beach ViyeurEbomy PornVideos CumshotsXnxx New Hd VideosLayla Jenner NudeFace SitSteezytour NudeSunny Leone Hd Xxx VideosAunty Navel LickingStepmom Porn SleepingPornografia Dormidas2 Broke-ass Girls Freya Von Doom And Jill TaylorHottesr PornstarGonewild RedditSoyagam Hot VideosScarlett Alexis PovBrenda Song NudCumming Up With The Evidence 2PussysquirtMeetmesexyPorn Hd BoobsMarathi Girl NudeMarathi Zavazavi VideoIndian Actress Hot SexDes MmsHd Sex XvideosBengali Sex Video Free DownloadActor ShakeelaXxx Video Com Mp3Russian Nude ModelsVr Porn 360Hentia GameFilms X En FrançaisWife FacefuckStefbabyg LeakDoggy Position PornKatya Rodriguez PornTelugu Movies PornBig Asscumسکس التاKaty JaynePorn Photos GrannyBhai Ka LundCaught Mom Masterbatingسکس یواشکیUtah PornVideo One PornGym XxxHuge Tits XxxDesi Saree StripShemaledickNude FrBackpage AtlantaMia KhRailey ReidHoney Singh Volume 1Japan KandaXnxx Mom Son Big BoobsJennifer Exxotic PornGuko.tu午夜a VHomeless XxxHypno MistressBest Black Porn SiteWife Shared PornShower Women NakedXxx Hindi TalkingXxx BhaNagaland XvideoDesi Bhabhi Devar Sex Video