RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

De Jong geniet van rentree bij Ajax

Onder ovationeel applaus van het Amsterdamse publiek keerde Siem de Jong zaterdag terug in het eerste elftal van Ajax. De aanvallende middenvelder mocht invallen in de 83e minuut van het gewonnen thuisduel met sc Heerenveen (4-1).

De meeste fans van Ajax zullen nooit vergeten hoe De Jong op 15 mei 2011 met twee treffers de kampioenswedstrijd tegen FC Twente (3-1) besliste. De broer van Luuk vertrok naar Newcastle United, speelde een seizoen voor PSV en kon mede door blessures bij Ajax nooit meer overtuigen. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Sydney FC. Nu staat hij voor de zware opgave een plek in de selectie van trainer Erik ten Hag te veroveren.

Ajax heeft met Donny van de Beek, Quincy Promes, Dusan Tadic en David Neres veel spelers die achter de centrumspits kunnen voetballen. "Ik ben er een tijdje uit geweest en moet er hard voor werken", zei de 30-jarige De Jong. "Maar het is mooi dat ze me deze invalbeurt gunnen. Misschien kan ik nu al van waarde zijn in de slotfase van een wedstrijd. Dat is me vaker gelukt."

Bron: ANP