Translate

zaterdag 14 september 2019

Kantoorhonden steeds populairder in Nederland leuk hoor, maar wat als je allergisch bent voor honden?



De kantoorhond is populair in Nederland en wij zijn fan. Een viervoeter zorgt voor minder stress, een fijne werksfeer en is een ijsbreker of gespreksonderwerp in gesprekken. Het bedrijf Blixen in Breda en Nestle in Amstelveen zweren erbij.

Voor mensen die naar binnen gekeerd zijn en sociale contacten maken moeilijk vinden, zijn honden de perfecte hulp. De medewerkers bij Nestle zien dat een hond ontstresst. Als je het lastig hebt op werk of stress ervaart, kun je het dier aaien. Het zorgt hoe dan ook voor een goede sfeer.

Rottweiler op de werkvloer?

Toch moet je je ook niet vergissen en met je roedel wolfshonden of Rottweilers op de proppen komen. Niet alle honden zijn namelijk geschikt als "kantoorhond". Kies liever voor een ras als een labrador. Eentje die niet waaks is, extreem gehecht aan zijn baas en om kan gaan met anderen.

Mascotte


Naast alle gezondheids-benefits, doet het natuurlijk ook wat voor het imago van een bedrijf. Maak van je kantoorhond een mascotte en mensen zullen sneller "even" langswippen voor een gezellig bezoek. Dat uiteraard weer tot mooie dingen kan leiden...
Door een hond op kantoor blijven mensen in beweging. De vrolijke stapper even uitlaten, of het pakken van een snack. Het helpt dus óók nog bij het gezond houden van werknemers.
Alles bij elkaar geteld, zeggen wij: ren naar je baas en zegt het voort. 

BRON: Hart van Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten