Laatste bbq-weekend: Met deze heerlijke coleslaw maak je vrienden
Koken & etenHet wordt lekker warm komend weekend. Dé kans om de barbecue nog eens te gebruiken. BBQ-chef Marvin Mumu deelt in zijn videoreeks telkens vijf basisrecepten gemaakt van één hoofdingrediënt. In deze laatste aflevering is het de beurt aan coleslaw.
Trek een willekeurige Amerikaan aan zijn jasje en vraag ‘m welke salade je niet mag missen bij een barbecue. Het antwoord zal steevast ‘coleslaw’ zijn. En gelijk hebben ze. Het is een frisse tegenhanger bij gegrild vlees of vis. Met deze 5 variaties maak je tijdens - misschien wel het laatste - mooie zomerweekend vast en zeker vrienden.
Klassieke coleslaw
De coleslawbasis is telkens hetzelfde: fijngesneden witte kool, wortel, suiker, azijn en wat zout. Even husselen en klaar. Voor een klassieke coleslaw voeg je hier wat mosterd en flink wat mayonaise aan toe. ,,Nog wat peper en een snufje zout en dan is-ie klaar”, verkondigt de chef.
Coleslaw met limoen-mayodressing
Benodigheden? De coleslawbasis, een ruime hoeveelheid mayonaise en limoen. ,,En voor de lekker doe ik er ook nog wat rasp bij”, tipt Mumu. Even husselen en garneren met een paar plakjes limoen. Dit kan op tafel.
Tropische coleslaw
Om de coleslaw een tropische twist te geven gaan we aan de slag met ananas en mango. Snijd de ananas in stukken, leg deze op de grill en laat karamelliseren. Ondertussen schaaf je met een dunschiller plakjes mango. Deze vormen samen met wat limoensap en limoenrasp de dressing.
Haal de ananas van de grill en snijd deze in kleine blokjes. Voeg nu de ingrediënten samen in een bak en meng alles goed. Tip van de chef: ,,Als je wilt controleren of de ananas rijp is, trek dan een blaadje los uit de ananas. Gaat dit makkelijk? Dan is hij klaar voor gebruik.”
Romige avocado-coleslaw
De mayonaise ruilen we bij dit recept in voor avocado's. Prak de eetrijpe avocado fijn en voeg hier yoghurt en een klein beetje azijn aan toe. Meng dit met de coleslaw en serveer met fijngehakte peterselie. Serveertip: voeg maïskorrels toe om het geheel een Zuid-Amerikaans tintje te geven.
Aziatische coleslaw
Drie theelepels pindasaus, zoete ketjap en limoensap vormen de dressing. Hier voeg je de coleslawbasis, dungesneden rode kool en plakjes radijs aan toe. Chef Mumu topt het geheel af met rucola en sesamzaadjes.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKeuringsdienst van waarde
Teun van de Keuken: ‘Mijn dochters zeggen: zeur niet zo, je eet zelf dit-of-dat, waar heb je het over’
-
Smullen maar! Hier eet je het allerlekkerste broodje van Nederland 😋
Hij dacht ‘laten we eens meedoen’ en sleepte prompt de hoofdprijs in de wacht. Chef Sjoerd Mampaeij van Broodje Midas uit Woerden is maandagmiddag gehuldigd als winnaar van het NK Lekkerste Broodje.Berkel en Rodenrijs, Woerden -
Perfect bij de BBQ: vijf heerlijke varianten op traditionele mayonaise
Zin om te barbecueën? BBQ-chef Marvin Mumu deelt in deze videoreeks telkens vijf basisrecepten gemaakt van één hoofdingrediënt. In deze vierde aflevering is het de beurt aan mayonaise. -
Consumentenbond
104 koelkasten met vriezer getest, dit is de beste
Een slimme keuze in de keuken kan je leven verduurzamen en jouw dagelijkse kosten verminderen. Maar hoe kies je de juiste koelvriescombinatie uit het overweldigende aantal opties? Dit zijn de beste modellen volgens de test van de Consumentenbond. -
PREMIUMProefpanel
Getest: tompoucen uit de supermarkt, deze moet je niét eten: ‘Het deeg is taai en de vulling lijkt op vla’
Zaterdag is het Koningsdag. Dan gaan we weer massaal aan de tompouce. Nu (vaak) bedekt met oranje glazuur, en die straks weer roze of geel is. Maar het gaat niet om de bovenkant, zo blijkt. ,,Het is het bladerdeeg en de gele room waar het om draait.’’
-
Vegan barbecue? Probeer dan deze auberginerecepten
-
-
-
Schoonmaaktip
Lenteschoonmaak voor je tuinset: dit sopje gebruik je het beste om weervlekken uit je kussens te krijgen
Vanaf Koningsdag wordt het weer warmer en dat betekent dat we weer op ons terras gaan zitten. Tijd om die kussens uit de opslag te halen en vlekvrij op de tuinset te leggen. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp weet als geen ander hoe je algen-, weer en vetvlekken uit tuinkussens en markiezen kunt krijgen. -
Consumentenbond
67 koffiecupmachines getest en dit zijn de beste: ‘De cappuccino mag er zijn’
Gemak dient de koffiedrinker: met een koffiecupmachine is het heerlijke zwarte goud slechts één druk op de knop van je verwijderd. Maar welk model biedt het meeste comfort voor de beste prijs? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
PREMIUM
Spitskool, rode kool of savooiekool: Ga met deze recepten voor minder vlees en meer groenten
-
PREMIUMsuikertaks
Appelsientje en Dubbelfriss stoppen nu een druppeltje melk in jouw drankje: ‘Belastingontwijking’
Om de suikertaks te ontwijken stoppen drankproducenten minieme hoeveelheden melk in hun drankjes. Eerst werd al duidelijk dat dat met Appelsientje gebeurde, maar ook Dubbelfriss en Coolbest zijn aan de beurt. Belastingontwijking, zeggen experts. Maar ook: de eigen schuld van de Nederlandse overheid. ,,Dit is een uitwas van hoe het hele systeem in elkaar is gedraaid.’’ -
-
PREMIUM8 vragen17
Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?