Slachtoffer Maxime Pans werd neergeschoten bij een politiecontrole in Luik.
Volledig scherm
Slachtoffer Maxime Pans werd neergeschoten bij een politiecontrole in Luik. © BELGA

Man aangehouden nadat hij op Facebook vertelt hoe blij hij is met neergeschoten agent in Luik

BrusselOp 10 september, een dag na het schietincident in Luik waarbij een politieman zwaargewond raakte, werd de 20-jarige O.E.B. aangehouden. Dat bevestigt het Brussels parket. De man zou via allerhande sociale media laten weten dat hij blij is dat de agent overleden zou zijn. 

10 reacties

  • Jean Wachtelaer

    5 jaar geleden
    Zo'n uitspraak is alles behalve fijnzinnig en volgens mij bijzonder grof. Maar moet mogen: het is de vrijheid van mening. En hoe "de politie" (wie dat ook moge weze) de klacht "wegens laster en eerroof van een gesteld lichaam" hard gaat maken is, mij een raadsel. Dergelijke klachten verlammen de werking van het Gerecht, zekers in tijden van dreigend Islamterrorisme.
  • Suzy Neefs

    5 jaar geleden
    Oei dan kan het wel vlug gaan,raar
  • Jozef Hendrickx

    5 jaar geleden
    Ik keur de man zijn mening af maat er bestaat nog altijd vrijheid van meningsuiting , alhoewel zie maar . Als je je echter wegsteekt achter godsdienstvrijheid mag je blijkbaar de meest waanzinnige praat en bedreigingen aan niet gelovigen uiten zonder dadelijk te worden opgepakt ,anders zat de helft van Borgerhout en Molenbeek nu in de cel .
  • Rik Verhaeghe

    5 jaar geleden
    Ook al heb je het niet voor de politie, het is en blijft een mens die gewoon zijn jo b doet. Dergelijke uitspraken via de sociale media zijn dan ook ongepast. Hopelijk strenge straf! En laat ons hopen dat de agent het overleeft! Sterkte!!!
  • Willy VanErps

    5 jaar geleden
    Blijkbaar kunnen sommige zaken toch heel snel voor de rechtbank komen. Zekers als het hun eigen aanbelangt. Niet dat de uitspraken van die man goed te keuren zijn natuurlijk.