Gevonden: oervader van uw cellen (volkskrant.nl)


De mens is gemaakt van opgevoerde moddermicroben. Dat concludeert microbioloog Thijs Ettema na de vondst van een geheimzinnige microbenfamilie waar... ...

door Tjeempie in Wetenschap  ·  76 Reacties

  • 9
  • 740x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 Tja, jij bent toch echt zelf degene die religie vs. evolutie te berde brengt .... (hoewel er al wel wat geneuzel over goden gepasseerd is). Ik kan nog niet zo goed inschatten hoe interessant deze vondst nu precies is. Het was al duidelijk dat de eukaryoten uit de ene of de andere tak moesten komen, dus ik zie de 'doorbraak' nog niet (ik geef toe dat ik het stuk in Nature en de commentaren zou moeten lezen voordat ik dit echt hard kan stellen).

0
51 Attercopus

@ 50.Het lijkt me niet zo moeilijk. De evolutietheorie is een wetenschappelijk feit. Het bestaan van een god ( religie ) heeft geen enkele wetenschappelijke basis, het is een geloof. Of dat nou kabouters, elven dan wel trollen of goden zijn , maakt niet uit. Het is gebaseerd op niets.... Einde discussie evolutie vs religie, toch..?
Daarnaast stel ik dat wetenschap en geloof elkaar wel uitsluiten.Het is stuitend om te zien hoe religieuzen steeds weer tegen de wetenschap willen aanschurken in de hoop dat er iets wetenschappelijks afstraalt op hun beweringen.
Als je je door bijv. de wonderen : de maagdelijke geboorte, veranderen van water in wijn , het zomaar vermenigvuldigen van brood en vis, opwekken van doden enz. enz., de natuurlijke inrichting van de ons omringende wereld ontkent, is er geen plaats voor religie in de wetenschap.
Wetenschap en religie gaan niet samen. Nooit.

0
52 Magister Nivardus

@52 : wat is er zo bijzonder aan het opwekken/opstaan van doden. Zou niet graag een euro betalen voor elke kist die aan de binnenkant bekrast is. Zeker in die tijd.

2
53 Lobbus

@52 Een theorie is nooit een feit, en religie en wetenschap gaan prima samen zolang ze beiden binnen hun hok blijven. Maar goed, misschien beter om een beetje on topic te blijven ... daarom even een link naar een verhelderend Nature-commentaar over dit onderzoek: http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature21113.html

2
54 Attercopus

@54 . Bevindingen , gevonden via de wetenschappelijke methode ,zijn de enige aanknopingspunten die we hebben om de ons omringende wereld te verklaren. Doordat ooit eens een wetenschappelijke theorie , die van de zwaartekracht ( Newton ) werd aangepast ( dus niet verworpen! ) door Einstein zitten sommige wetenschapsfilosofen met een posttraumautisch wetenschapssyndroom, zal ik maar zeggen. Popper was daar een van.
Natuurlijk is elke wetenschappelijke theorie onderhevig aan twijfel. En daar mogen dus aanvallen op,worden uitgevoerd. Hoe meer hoe liever. Op de ET zijn duizenden aanvallen uitgevoerd en ze zijn allemaal gevloerd. Hoe meer gevloerde aanvallen, des te sterker de theorie wordt. Het geneuzel van een Popper is dus al opgenomen in de definitie van een wetenschappelije theorie.

Als religie en wetenschap binnen hun eigen magisterium blijven is dat prima maar dat illustreert meteen dat ze niet samengaan. Religie zal nooit het magisterium van de wetenschap binnenkomen, hoe vaak religieuzen dat ook proberen.

0
55 Magister Nivardus

@54 . Dat wil dus zeggen dat een wetenschappelijke theorie wel degelijk een feit is totdat het tegendeel wordt bewezen. De omtrek van de aarde is bekend.Wetenschappelijk feit. Kom maar met een meting die wat anders zegt.

0
56 Magister Nivardus

@55 hoe sterk een theorie ook is, het wordt nooit een feit. De ET is zo sterk dat het wel verleidelijk is om het woord 'feit' te gebruiken, maar het blijft onjuist.

Wat dat laatste betreft: het hangt er een beetje vanaf wanneer je het 'samengaan' noemt. Je kunt wetenschappelijk onderzoek naar religie doen (psychologisch, historisch, etc.), en een religieus persoon kan prima wetenschapper zijn. Jij denkt waarschijnlijk bij 'samengaan' meer aan wat de creationisten doen, en dat is wat mij betreft een voorbeeld van de ellende die ontstaat wanneer religie en wetenschap niet in hun eigen hok gehouden worden. Ik heb ook ernstige twijfels als wetenschappers zich tegen religie aan gaan bemoeien trouwens ...

2
57 Attercopus

@56 een theorie is nooit een feit. Het zijn twee begrippen die anders gedefinieerd zijn en anders gebruikt worden. En als je dan om een 'meting' vraagt om dat te ondersteunen ben ik je al helemaal kwijt.

0
58 Attercopus

@56 De omtrek van de Aarde is dan ook geen theorie. Misschien dat een quote van Gould verhelderend werkt: "facts and theories are different things, not rungs in a hierarchy of increasing certainty. Facts are the world′s data. Theories are structures of ideas that explain and interpret facts."

0
59 Attercopus

@57 . Dat zeg ik dus. Het is een feit totdat het tegendeel is bewezen.
Onderzoek naar religie is zinloos.. Ja, je kunt onderzoek doen naar de hiistorie van de kerkvaders enz. maar het onderzoek naar het bestaan van een god strandt omdat god altijd naar zichzelf verwijst en zich daardoor onttrekt aan wetenschappelijk onderzoek. Wie schiep god dan..............

0
60 Magister Nivardus

Daarnaast : de omtrek van de aarde is wel degelijk een feit. Wetenschaplijk vastgesteld en daarmee ook een wetenschapelijke feit. Wellicht is Gould nou niet precies het juiste voorbeeld om wetenschappelijke theorieen toe te lichten ( hoe hoog ik deze wetenschapper ook acht). Dat dan weer wel.

0
61 Magister Nivardus

@51 Idd.maar het zou niet de eerste maal zijn dat een mijner draadje gesloten werd vanwege bijna aan waanzin grenzende opvattingen die de hele zaak richting waarloos niveau trekken.
Nothing personal overigens...ik lees uw reacties graag.

Onderstaande link (iets uitgebreidere) Nature-artikel inzake Asgard archaea illuminate the origin of eukaryotic cellular complexity.

http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/full/nature21031.html

0
62 Tjeempie

@59 Jammer dat je me na de vraag om metingen al kwijt bent. Dat bevestigt mijn vermoeden dat je geen echte wetenschaper bent of in ieder geval de opleiding daartoe hebt gehad.

0
63 Magister Nivardus

Citaatje (Uit een oud geschrift )

" Adam (de mens) is uit de Aardse klei gevormd
waarna hem het Leven werd ingeblazen")

2
64 m+m = Z

#52 Magister Nivardus
Maagdelijke geboorte is wetenschappelijk wel mogelijk ...maar dan is het dus geen wonder...maar gewoon een techniek.
Opwekken van doden kan ook, gebeurt dagelijks in ziekenhuizen ..reanimatie..stroomstoten toepassen.
Lopen over (bevroren) water kan ook (stond niet in je lijstje dat weet ik) ..

Veel van de "wonderen" in de bijbel zijn tegenwoordig gewoon mogelijk.

0
65 Big Tony

@60 "Dat zeg ik dus. Het is een feit totdat het tegendeel is bewezen. "

Wat is een feit? Nogmaals, een theorie is geen feit, het zijn twee verschillende dingen.

@61 inderdaad het is een feit, en geen theorie. In @56 doe je voorkomen alsof het een theorie is. Gould kan het prachtig formuleren en hij heeft het hier ook bij het rechte eind. Maar pak er rustig een willekeurig woordenboek bij.

@63 Ah, op de persoon spelen, altijd leuk. Ach, als je het verschil niet weet, en niet wilt inzien, tussen een feit en een theorie heb ik ook geen hoge pet op van jou.

1
66 Attercopus

@62 zeker, heel veel draadjes over biologie hebben zomaar de neiging om te escaleren in die richting. Maar het helpt niet om daar, haast preventief, tegen te waarschuwen question. Verder is het blijkbaar een onderwerp dat de gemoederen nog steeds bezighoudt, meer dan wetenschapsnieuws zelf.

0
67 Attercopus

Evolutie is gewoon aperte onzin.
Uit een hond kan je verschillende rassen kweken: het blijft een hond. Klein groot wolhaar lang kort haar grote en kleine ogen en oren. Het BLIJFT een hond.
Uit een konijn kan je verschillende rassen kweken: het blijft een konijn. Klein groot wolhaar lang kort haar grote en kleine ogen en oren. Het BLIJFT een konijn.
Uit een muis kan je verschillende rassen kweken: het blijft een muis. Klein groot wolhaar lang kort haar grote en kleine ogen en oren. Het BLIJFT een muis.
Uit een schaap kan je verschillende rassen kweken: het blijft een schaap. Klein groot wolhaar lang kort haar grote en kleine ogen en oren. Het BLIJFT een schaap.
Uit een rund kan je verschillende rassen kweken: het blijft een rund. Klein groot wolhaar lang kort haar grote en kleine ogen en oren. Het BLIJFT een rund.

Er is nog nooit een vogel uit een muis gekweekt. Er is nog nooit een hond uit een kat gekweekt. Er is nog nooit een gorilla uit een chimpansee gekweekt.
Alle dieren zijn geweldige variaties en verschijningsvormen van expressie van Gods gedachte.

Charles Darwin zal snel op de mesthoop van de geschiedenis verdwijnen. Waar hij hoort.

3
68 Arthur2000

@68 Jij begrijpt er dus geen flikker van. Het blijft een hond. Ja hoor. Wat jij wil. Misschien moet je je eens gaan inlezen voordat je dit soort aperte onzin neerpent.
Even jouw lijn volgende: Uit een primaat kunnen verschillende 'rassen' 'kweken', langharige primaten, kortharige primaten, bijna-geen-haar-primaten. Het verschil dus tussen een Bonobo, Gorilla en een mens. Het blijven primaten.

En wat is dat telkens met dat gelul over Darwin? De beste man had een ingeving, een idee, die overigens niet klopte, maar wel de aanleiding was voor de huidige biologische wetenschap. Dankzij dat idee van Darwin, die zo dapper was een andere reden te verzinnen dan de dooddoener 'God heeft het gedaan', hebben we nu medicijnen, weten we veel meer over het menselijk lichaam, etc. etc.
Als je evolutie echt onzin vindt, neem dan aub nooit medicijnen etc meer. Want die dingen bestaan juist dankzij de evolutietheorie.

2
69 Ch0k3r

@62 Zie je nou wat je gedaan hebt, je hebt de trol wakker gemaakt! question question

@69 Het basisidee van Darwin voor wat betreft evolutie staat nog steeds als een huis. Hij had wat andere ideeen die niet klopten (zoals een hypothese over hoe overerving in zijn werk gaat).

0
70 Attercopus

@70 Dat bedoelde ik ook. Arthur2000 heeft wel vaker laten merken dat hij denkt dat dat 'The Origin of Species' zowat 100% accuraat is volgens de 'volgers van de ET'.

Maar het is begrijpelijk dat iemand die de Bijbel zo letterlijk volgt, geen idee heeft dat ideeen na verloop van tijd kunnen veranderen.

0
71 Ch0k3r

@67 Voor velen onder ons verschaffen (met name relieuze) dogma's bijna kinderlijke zekerheid en bewijs; herkomst, evolutie kortom een houvast in en mbt het leven.

Echter wetenschappelijke bewijsvoering, theses of zelfs maar spelen überhaupt spelen met de gedachten ...andere dan religieuze mogelijkheden rammelen blijkbaar dusdanig aan deze zekerheden dat men kennelijk vindt hun zekerheid te moeten verdedigen terwijl het enige dat in feite gevraagd wordt opvattingen eens in een iets ander daglicht te gaan zien, niet het direct hoeft aan te nemen... alleen dat zich brengt religieuze poppen al serieus aan het dansen.

De vraag waarom de mens in de 7-daagse instant scheppingstheorie dan talenten, hersenen en mogelijkheden om deze te ontwikkelen heeft meegekregen blijft vanuit div. religieuze kringen vooralsnog onbeantwoord .....

0
72 Tjeempie

@71 Ach, als ik post @68 laat vooral zien dat hij niet helemaal niet weet wat ET inhoudt. Zodra je een vogel uit een muis kan kweken ligt de ET finaal op haar gat question.

@72 De meeste religieuzen (ten minste in dit land) lijken er niet veel moeite mee te hebben om hun geloof met wetenschap te rijmen (of beter: om ze in hun eigen hok te laten). Je hebt altijd uitzonderingen (en in de VS zijn die meer de regel). Darwin heeft een uiterst gevoelige snaar geraakt, en hij wist dat zelf ook maar al te goed (daarom heeft hij waarschijnlijk zo lang gewacht voordat hij zijn grote idee publiek gemaakt heeft).

0
73 Attercopus

Hoe zoiets ingewikkelds als een oog kan ''evolueren'''.
Hoe zoiets ingewikkelds als een vleugel kan ''evolueren''.

Oh de amoebe is te klein dat evolueert ze toch tot een driecellig amoebe die lichtgevoelige cellen ''tovert'' als pre-oog. En nog een hoorhaartje want het oor moet ook komen.

2
74 Arthur2000

Hoe zoiets ingewikkelds als een oog kan ''evolueren'''.
Hoe zoiets ingewikkelds als een vleugel kan ''evolueren''.

Oh de amoebe is te klein dat evolueert ze toch tot een driecellig amoebe die lichtgevoelige cellen ''tovert'' als pre-oog. En nog een hoorhaartje want het oor moet ook komen.

2
75 Arthur2000

@74 als je het Engels beheerst, begin hier eens:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_the_eye
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Origin_of_avian_flight (Als je het over vogelvleugels hebt)

Een amoebe is te klein voor wat?

0
76 Attercopus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@12 "Lul" Schelden? Op de man spelen? Beledigen? → wangedrag.Gemeld! ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

Wie zulke types nu nog aanziet, voor een te "vertrouwen bankmedewerker", is niet meer van deze tijd en wel erg goedgelovig....

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@11 Die keppeltjes kermis is voor koningsdag bedacht. Dat niet Joodse mensen daar dan mee voor lul gaan lopen. ...

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Strongoli
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

Alles wat met een vrije democratie te maken heeft.Het is alleen jammer, dat daar de laatste jaren, de klad begint in te komen.Veel dingen wo...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Zie Hier
Veertien lichamen uit zee gehaald door Tunesische kustwacht

Allemaal dieren liefhebbers!...

7 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
'Met een spoorweg door 't plantsoen verliest Utrecht zijn fatsoen'

Niet zeuren gaat om het klimaat!...

8 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@10 "Stil of luidruchtig, je hoort op zo'n avond niet te demonstreren." Dan dus ook GEEN Oranje keppeltjes. Dus direct oppakk...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Zie Hier
VVD-leider Dilan Yesilgöz verzon zelf wilde verhalen over asielzoekers - Joop - BNNVARA

Ach daar zijn we weer even een rondje huichelen en opruien!Je hoeft nooit te vragen waar het vandaan komt!...

10 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
'Anti-wokepartij' groeit op VU: 'Studenten zijn er klaar mee!'

@11 Laat direct de bekrompenheid van de persoon zien! 👍...

12 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Actress Porn MoviesFree Pornography DownloadGay Porn Double PenXnxx Porn VideoMaa Beta Ka BfReeshmaMilfs On A BoatMommy Asmr PornInd NudeLatina Playboy/gif/ 4chanTootxPorncomic.Sally Fields NudeJean Simmons NudeHaachama HentaiPorn BlondeeAlexandra Daddario NideNaked PunishmentBollywood Actors XxxCoco Vandi VacationTop Porn StarrWww Perfectgirls NetMrdeepfakrSexual Stories EroticVideshi Sexy BfMoviesweedKatyfitgirlMy Sexy JasmineTinnaangelLesbianporn FilmsStreet Fighter PornBig Butt Hd PornMe Vale VrgIndian Torture Sex VideosHotmoviesEbony Mom.and Son PornCute Latina PornLatina NudFee Amateur PornMilitary Gay PornKourtney Love SexmexGay Black Men Having SexWitcher Sex ScenesInterracial Breeding PornPorn Free DownloadableKolkata Local BfSani Leon Sexy ImagePantynectarPornstars DancingBokep AmrikSolo Guy PornMake Porn MoviesKerala New Sex VideosFursuitpornSankaku ChanHentaijogosLeo Luckett Gay PornstarMahwa PornBleck.com PornEbony Lessbian PornXnxx LadyboyWww Tsmil Sex ComSex Hindi Hot VideoAdult FfLareg Porn TubeEfukdPornos De MadurasWww Telugu Xnxx ComSex Village SexBhabhi Devar Ki Sex VideoHot Lesbian SeductionSax Move HdPorn Music VediosPorn Indo ViralBigger Nude WomenFull Hd Porns MoviesX Video.comBig Booty .comMarnie HentaiXx Video MalayalamAss Fucking PornSayonee MeaningHow To Make My Wife SquirtAndhra PukuBlacked Full Length VideosBbc Blacked ComMy Pervy FamiyGayporn ToonsBondi Beach NudeJmdateIndian Porn SitiesNude Average WomenSpidergwen SexyMami Ko ChodaKat Dennings SexXxx PornburstEl Video Del DaboBeedxxxAya SazanamiCumming On Sleeping WifePorni VintageReddit Streaming SitesMeme PornosTexasthighs NudeTmblr CuckoldInfluencergowildSite De PornBaixar Video PornografiaKaren PornhubPubg XxxTamil Porn Sex VideoPrincess Jasmine Costume AdultXvideosonlyfanKendra Lust Porn PicsAltyazılı PornoladThief PornDesioutdoorsexJapanese Sex MmsCyberpunk Rebecca PornHentai Game VideosThe Italian Teacher Valentina NappiSxyprn LesbianFutanani PornIndian Bbw NudePotnktubePron PositionLana Rhoades LatestAloha PornographyPourn Video ComGirlfriend GalleriesGreat Tits TeensMelhores Filmes PornográficosAunt Cass VacationAnibulterBig Tit JapsNri NudeXnxx Hindi IndianXhamster First TimeClara EllisPlayboy LesbianJap Father In Law PornRiley Reed RedditGreak PornPornografias VidiosSophie Mudd BoobsChezh Glory HoleDeni Xxx VideoTamanna Sex Photos ComYoutubers Nudes Leaked