De meerderjarige verkrachter A.S., die in feite de meeloper was, werd al wel veroordeeld: hij zit een straf van 5 jaar uit.
Volledig scherm
De meerderjarige verkrachter A.S., die in feite de meeloper was, werd al wel veroordeeld: hij zit een straf van 5 jaar uit. © rv

Minderjarige verkrachter mag niet meer uit handen worden gegeven, stiefvader slachtoffer verbolgen: “Je zou voor minder het recht in eigen handen nemen”

De jeugdrechter mag een Afghaanse jongeman niet uit handen geven voor de verkrachting van een meisje uit Rijkevorsel, nu tweeënhalf jaar geleden. De procureur wilde de jongen, die nu 19 jaar is, uit handen geven zodat hij als volwassene kon worden berecht. Het nieuwe decreet op jeugdcriminaliteit dat sinds 1 september van kracht is, steekt daar ultiem een stokje voor.

91 reacties

  • Rudi Mertens

    5 jaar geleden
    1 Ding is 100 % zeker , mocht 1 van mijn kinderen het slachtoffer zijn van zo'n daden en de rechter kan niets doen door een slechte wet , dan doe ik het zelf .
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Van kracht op 1 september? M.a.w. heeft deze regering de wetgeving voor jonge criminelen niet strenger gemaakt maar voor hen meer bescherming. Danku mr Geens. Of hebt u er weeral niets mee te maken?
  • Coenen Pieter

    5 jaar geleden
    Is wel een Vlaamse wet. Koen Geens was fedraal minister. Jeugdrecht is een bevoegdhzis van het Vlaamse Gewest
  • Patrick Van Verdegem

    5 jaar geleden
    Nog nooit is er een meer onbekwame minister van justitie gewwest als koen geens (bewust zonder hoofdletter). Zo te zien, krijgt die man niets geregeld dat op iets trekt en met justitie gaat het steeds meer en meer bergaf. Het enige waar ze daar in uitblinken is in het vellen van politieke vonnissen!
  • Marc Boeckx

    5 jaar geleden
    Het gaat van kwaad naar erger in dit land. Zware criminaliteit komt meer en meer voor bij gasten onder de 18 jaar. En wat doen onze politici ... juist ze gaan nog wat beschermingsmaatregelen stemmen zodat deze etters met alles wegkomen.