Sportinstructeur Daniel Wigman helpt een gedetineerde op de juiste manier een fitnessoefening te doen. De sportzaal heeft tralies.
Volledig scherm
Sportinstructeur Daniel Wigman helpt een gedetineerde op de juiste manier een fitnessoefening te doen. De sportzaal heeft tralies. © Jan de Groen

Deze nieuwe fitnesstrainers leren het vak in de gevangenis

Gedetineerden uit de penitentiaire inrichting Krimpen aan den IJssel volgen binnen de gevangenismuren een sportopleiding. Daardoor kunnen ze na hun vrijlating makkelijker een baan vinden.

  1. Jesse (19) begon eigen bedrijfje en sleepte opdracht binnen van 20.000 euro: ‘Ik heb de gunfactor’
    PREMIUM
    10

    Jesse (19) begon eigen bedrijfje en sleepte opdracht binnen van 20.000 euro: ‘Ik heb de gunfactor’

    Veertig uur per week zwoegen voor de baas? Dat is niet vanzelfsprekend voor veel jongeren. Mede door influencers én veranderingen in het onderwijs ziet de Kamer van Koophandel een spectaculaire toename van het aantal jonge ondernemers in de afgelopen tien jaar. ,,Soms zijn ze pas 13 jaar.’’ Maar waakzaamheid blijft geboden. ,,Geld verdienen mag niet de enige drijfveer zijn.’’
    Rotterdam
  2. Voetballer John-Henry leidt bijzonder dubbelleven: ‘Loop er niet mee te koop, maar stop het ook niet weg’
    PREMIUM

    Voetballer Jo­hn-Hen­ry leidt bijzonder dubbelle­ven: ‘Loop er niet mee te koop, maar stop het ook niet weg’

    Op zaterdag schiet hij de ene na de andere bal in het doel, op zondag leidt hij een dienst in een kerk. John-Henry Maasbach (29) is amateurvoetballer én predikant. Twee werelden die mijlenver uit elkaar lijken te liggen. Toch kan hij ze goed combineren, al zal je hem nooit scheldend en agressief op het veld zien staan. ,,Als een jonge speler boven zijn theewater zit, zegt de rest: ‘Ga maar even bij John staan’.”
    Den Haag