De  alFitrahmoskee in Overvecht toen de politie er twee jaar geleden onderzoek deed.
Volledig scherm
De alFitrahmoskee in Overvecht toen de politie er twee jaar geleden onderzoek deed. © ANP

Gemeenteraad wil rapport alFitrah nu openbaar maken na reportages over salafisme

Utrechtse raadsleden willen dat de stad zo snel mogelijk het rapport openbaar maakt van het Verwey-Jonker Instituut naar salafistisch onderwijs bij de alFitrah-moskee in Overvecht. Dit naar aanleiding van de publicaties van NRC en Nieuwsuur deze week over de opmars van streng islamitisch onderwijs in Nederland. 

  1. Weer zelf internetten én praten: artsen UMC plaatsen implantaat bij volledig verlamd persoon
    PREMIUM

    Weer zelf internet­ten én praten: artsen UMC plaatsen implantaat bij volledig verlamd persoon

    Zo’n 170 mensen in Nederland zijn volledig verlamd en kunnen alleen communiceren door middel van hun ogen. Als het aan artsen van het UMC Utrecht ligt, is dit snel verleden tijd. Zij hebben een implantaat in de hersenen ingebracht waardoor de patiënt op termijn zelf kan internetten én praten. ,,We hopen dat deze techniek op de lange termijn ook kan helpen bij mensen met een minder ernstige verlamming.”
    Utrecht
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  3. 1,4 miljoen een goede impuls, maar gemeente Utrecht pleit nu voor structurele investeringen in woningmarkt

    1,4 miljoen een goede impuls, maar gemeente Utrecht pleit nu voor structure­le investerin­gen in woning­markt

    Het Rijk heeft de afgelopen tijd meerdere malen in de woningmarkt geïnvesteerd. In totaal gaat dit landelijk om een bedrag van zo'n 1,4 miljard euro. De gemeente Utrecht vindt de investeringen een goede impuls, maar pleit nu toch voor structurele investeringen: ,,Alleen op die manier kunnen we landelijk en regionaal de stagnerende woningbouw het hoofd bieden” aldus wethouder Eelco Eerenberg
    Utrecht