Beeld ter illustratie, Transavia.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, Transavia. © AFP

Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia weegt passagiers

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia weegt vandaag bij wijze van experiment passagiers. Dat gebeurt op vijf vluchten vanop Eindhoven Airport. "Door een exactere bepaling van het gewicht aan boord kan de brandstofberekening nog nauwkeuriger worden uitgevoerd met als doel minder CO2-uitstoot", laat Eindhoven Airport op Twitter weten.

39 reacties

  • Eric Leysen

    4 jaar geleden
    Een beetje zoals bij de beenhouwer dus....mag het iets meer zijn.
  • Elsie Duppont

    4 jaar geleden
    Grote mensen die meer eten nodig hebben moeten daar ook een groter budget voor voorzien. Dat is geen discriminatie. Zwaarder= meer verbruik=meer betalen.
  • Jean De Grande

    4 jaar geleden
    veltman, als ge zuinigere vliegtuigen wilt zult ge toch onze klimaatbrossers terug op de schoolbanken moeten krijgen. Of gaat gij het effekes oplossen?
  • Mathieu Vandelook

    5 jaar geleden
    Waar trek je dan de grens en wanneer wordt dit discriminatie? Iemand van 2m en 100kg of iemand van 1.5m en 55kg hebben beide een BMI van 25. Voor je lengte (en bijbehorend extra gewicht) kies je namelijk toch niet zelf?
  • Arjen Veltman

    5 jaar geleden
    Belachelijk, dat is om de kosten weer te verhogen, bovendien moet er naar naar de canarische eilanden "extra" kerosine mee, als er niet geland kan worden wegens slecht weer (storm , mist). Laat ze gewoon zuinige vliegtuigen bouwen, dan is deze poespas niet nodig