Deze pizzabakker heeft nu al reserveringen voor kerst
Trattoria Da Nando in het Brabantse Acht gaat dit weekend pas open. Toch heeft het al veel reserveringen, zelfs voor kerst al.
Het pronkstuk in de nieuwe pizzeria van Fernando Amato is de handgemaakte pizza-oven uit Italië. Opgebouwd uit kleine steentjes en bedekt met mozaïek tegeltjes met de naam van de zaak zwart ingelegd.
De oven van trattoria Da Nando gaat officieel zondag 15 september pas aan. ,,De mensen kunnen niet wachten tot we opengaan", zegt Fernando. ,,Elke dag komen klanten binnenlopen om te kijken hoe ver we zijn. De eerste reserveringen zijn al binnen. Tot in oktober zitten we nagenoeg vol in de weekenden. Er zijn zelfs al boekingen voor de kerst."
In juni heeft de familie Amato, bestaande uit vader Vito, moeder Wilma, zoon Fernando en zijn partner Estée het pand op de Lekstraat aan het Dorpsplein in Acht overgenomen van de vorige eigenaren. Na een maandje tijdelijk gedraaid te hebben met de mogelijkheden die er waren, heeft de familie eerst van een paar weken vakantie genoten en zit na zes weken bijna de verbouwing erop. ,,Het is nog een heel werk geweest. De zaak is anders ingedeeld, er is gas aangelegd voor de oven en de buitenkant is aangepakt."
Fernando is geen onbekende in Eindhoven. Met zijn pizzabus is hij al vijf en een half jaar op diverse plekken te vinden, zoals in Strijp, Meerhoven en Acht. Hij heeft inmiddels een grote klantenkring opgebouwd.
Enthousiast
Zijn klanten in Acht vroegen al langer aan hem waarom hij niet iets in hun dorp ging beginnen. ,,We hebben er goed over nagedacht. Een pand brengt extra kosten met zich mee, maar toen kwam deze leuke locatie beschikbaar en hebben we de stap genomen. De klanten hebben we al en die zijn enorm enthousiast. We weten dat wat we verkopen goed is. Goed eten bereiden is het belangrijkst."
Vito Amato komt uit Lecce, in de hak van Italië. ,,Daar komt het lekkerste Italiaanse eten vandaan", zegt Fernando lachend. ,,We hebben een kleine kaart met niet te veel pasta's, klein maar fijn, met echte gerechten uit het zuiden van Italië. Alles bereiden we vers hier en daarom kan het wat langer duren. We hebben ook wachttijden bij de pizzabus, maar kwaliteit staat voorop."
Fernando ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. ,,Iedereen, de klanten en wij, heeft er zin. We zullen zien hoe het gaat lopen. Als dit loopt en het gaat goed, dan zijn wij dik tevreden."
Het duurt nog 103 dagen, maar hier zie je vast hoe het heurt aan de kersttafel:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Is de airfryer echt veel gezonder dan frituur? Dit zeggen de experts
-
Phishing-alarm, test nu of jouw gegevens circuleren onder criminelen
De recherche heeft 7,3 miljoen e-mailadressen onderschept bij criminelen, die ze gebruikten om mensen digitaal te beroven. Grote kans dat ook jouw e-mailadres hierbij zit. Zeven tips om phishing te herkennen. -
47
Dierenartskosten verschillen enorm per praktijk: 340 euro of 135 euro voor dezelfde behandeling
Dierenartskosten kunnen flink verschillen per praktijk, blijkt uit een steekproef onder dierenartspraktijken. Zo kost een sterilisatie van een poes gemiddeld 172 euro en minimaal 111 euro, maar kan je met een beetje pech een gepeperde rekening van meer dan 240 euro krijgen. -
DE KWESTIE202
Praat mee: Is suikerbelasting op suikervrije dranken wel eerlijk?
In de Kwestie leggen we elke werkdag een vraag over een actueel thema aan onze lezers voor. Reageer hieronder ook op deze kwestie. -
PREMIUM
Alles duurder? Eten in dit restaurant wordt juist goedkoper: ‘Het is een risicootje’
In deze dure tijden nam eigenaar Frank Streefland (38) van De Nieuwe Polderkeuken een gewaagde beslissing: de prijs van een driegangenmenu in zijn fine dining-restaurant ging van 62 naar 49,50 euro. ,,Het is een risicootje, maar ik moet wat teruggeven aan de gast.”Stolwijk
-
Koken en Eten
Nieuwe burger van Burger King: frikandel speciaal in een broodje
-
-
-
PREMIUM
Het misschien wel mooist gelegen restaurant van Nederland staat te koop: ‘Het is zo intensief’
Het Arnhemse restaurant De Steenen Tafel staat te koop. De eigenaren van het restaurant op misschien wel de mooiste plek van Nederland willen ermee stoppen. Janno Cornelissen en Theo Sigmond koken er al jaren met passie. Beiden zijn 55. ,,Als we nog iets anders willen, dan moeten we dat nu doen. Je moet stoppen op het hoogtepunt.”Arnhem -
Schoonmaaktip
Je huis weer ‘lenteproof’: maak deze fout niet met je vitrage
Weg met de winterdip en hallo schone lei: de voorjaarsschoonmaak staat voor de deur. Met deze praktische tips van schoonmaakexpert Marja Middeldorp wordt jouw huis weer spic en span.
-
PREMIUM
Bert van Leeuwen en de acht gouden regels voor een gezellig kerstdiner
-
Koken & eten
Josh begint 'restaurant’ en laat Deliveroo doodleuk zijn opwarmhap bezorgen
Een Britse YouTuber begon een 'restaurant’ in opwarmmaaltijden in zijn eigen keuken om te kijken of hij doodgewone magnetronmaaltijden, die hij bij een supermarkt had gekocht, bezorgd zou kunnen krijgen via Deliveroo. Dat lukte, zonder een enkele check op onder meer hygiëne. -
-
PREMIUM
Omega 3 kan hart- en vaatziekten voorkomen, maar je lichaam maakt het zelf niet aan: in deze voeding zit het