AP
Volledig scherm
© AP

Proces terreuraanslagen Christchurch verschoven wegens ramadan

Het proces over de terreuraanslag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland waarbij 51 doden vielen, is wegens de islamitische vastenmaand uitgesteld tot 2 juni volgend jaar, zo heeft de bevoegde rechtbank in de stad Christchurch meegedeeld. 

9 reacties

  • Hugo BAVRE

    5 jaar geleden
    Weer een gemiste kans om te benadrukken dat democratische wetten boven alle godsdiensten staan.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Yvan Lindekens Als de rechtbank met de gevoeligheden van de betrokkenen wil rekening houden dan had ze de zitting laten doorgaan om de dader zo vlug mogelijk te bestraffen.
  • johan van bree

    5 jaar geleden
    Tientallen jaren is er " gevochten" om kerk en wet te scheiden aantal geleden was de pastoor in ieder dorp de baas nu willen sommige daar terug naar toe door terug geloof boven de wet te plaatsen .Kinderen kijken naar sprookjes sommige volwassenen geloven in een of andere godsdienst en ik viseer geen enkele geloof voor sommige die hen weer aangesproken voelen.
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Dat kerk en staat gescheiden zijn betekent niet dat een rechtbank geen rekening kan houden met de gevoeligheden van de betrokkenen. De meerderheid van de slachtoffers waren moslim. Overigens oogstte de Nieuw-Zeelandse aanpak na de schietpartij veel lof en werd de premier, Jacinda Ardern, wereldwijd geprezen om haar ingetogen en respectvolle benadering. Sommigen hier kunnen er iets van leren.
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Je kan toch met een lege maag een proces bijwonen, ik ontbijt ook niet...