RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Formule 1

Bijzonder beeld: religieuze leiders zegenen GP-circuit Singapore

Beeld © SingaporeGP

Een opmerkelijk beeld vandaag op het circuit van Singapore: tien religieuze leiders gaven hun zegen aan het circuit, voorafgaand aan de GP die daar binnenkort wordt gereden.

In de sport wordt er vaak over 'heilige grond' gesproken, maar op niet veel plekken is het zo van toepassing als het Marina Bay Circuit van Singapore. Vandaag kwamen leiders van tien verschillende religies samen om hun zegen te geven aan het circuit. Dit is een traditie, sinds de GP in 2008 daar voor het eerst werd gereden. 

Singapore kent een grote veelzijdigheid aan religies. De grootste groep bestaat uit boeddhisten, maar er zijn ook veel christenen, moslims, taoïsten en Hindoeisten. Vanwege die veelzijdigheid besloot de organisatie van de GP in Singapore tien jaar geleden om met deze traditie te beginnen. 

Verstappen

Met de GP van Singapore laat de Formule 1 het Europese gedeelte achter zich. In de straten van de Aziatische stad hoopt Verstappen een betere prestatie neer te zetten dan in het Italiaanse Monza. "Het draaide vandaag om overleven en proberen wat punten te scoren. Daar zijn we in geslaagd", zei hij na de race in Italië. "Ik kijk er nu vooral naar uit om in Singapore weer vooraan te starten."

Bron: RTL Nieuws