U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Media
  • 5
Ach kijk, als we daar de Theoloog des Leugenlands niet hebben.. Het grootste nadeel van vrome moslims is dat je er geen redelijk, intelligent gesprek mee kunt voeren. Ze kunnen namelijk niet redeneren en niet argumenteren, want dat hebben ze uitbesteed aan hun profeet: als de islam één d ...

8 dagen geleden door Moskowfiets

REAGEER MET EEN EMOJI
6
LEES MEER OVER

Ah gos….GS zal ook nog even haar poot oplichten….

1 WijzeDwaas    
8 dagen geleden door WijzeDwaas
21
Meld

Uiteraard, salafisme zou nooit en nergens een poot aan de grond mogen krijgen.

2 Scholar002    
8 dagen geleden door Scholar002
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

3 Keesklets    
8 dagen geleden door Keesklets

* Verwijderd door de redactie *

4 AT Jist    
8 dagen geleden door AT Jist

Die bekeerde moslims (Arnoud van D.) zijn wel het grootste gevaar zoals je ook weer kan lezen. Vraag me wel af of die gek draagvlak heeft onder de moslims

5 Hefan430    
8 dagen geleden door Hefan430
1
Meld

@5 "Die bekeerde moslims (Arnoud van D.) zijn wel het grootste gevaar zoals je ook weer kan lezen. Vraag me wel af of die gek draagvlak heeft onder de moslims"

Ik denk dat elke zichzelf Moslim noemende persoon een potetiele salafist is, en daarmee een gevaar.

Ik snap dat er zat Moslims zijn die eigenlijk weinig hebben met Islam, en voornamelijk gewoon hun leven willen leiden. Het probleem is alleen dat de wijken waar Moslims wonen steeds meer in handen vallen van salafisten die er de dienst uit maken.

Men kan dan 2 kanten opvallen. Ook is zijn familie en vrienden soms het probleem.

De sociale en religieuze controle onder moslims moet je niet onderschatten. Men houdt elkaar continu in de gaten en spreekt elkaar er ook regelmatig op aan dat men wel op het pad moet blijven.

De druk is soms moeilijk voor te stellen voor niet gelovigen, maar binnen streng religieuze is er vaak veel onderlinge druk vanuit de religie. Dat weten we van de Biblebelt en zijn zwarte kousen gemeentes, maar het komt nog heftiger voor binnen Islam.

Strenge stromingen uit het buitenland krijgen steeds meer de hand in die gemeenschappen en de druk wordt beetje bij beetje opgevoerd.

En Nederland heeft het ze erg makkelijk gemaakt door Moslims massaal bij elkaar te laten wonen. De moslimwijken scheuren steeds meer af van Nederland en worden steeds meer een maatschappij binnen een maatschappij.

Voor Moslims die eigenlijk niet veel met Islam hebben wordt het daardoor steeds moeilijker om zich te distantiëren van de steeds strenger wordende Islam in nederland.

Ze moeten op een gegeven moment een keuze maken. Mee gaan in een geleidelijk steeds strengere Islam, en doorgaan met hun leven. Of zich er van afkeren en alles achter zich laten. Hun vrienden, kennissen, hun leven. En makkelijk is dat niet. Want men ziet je als afvallige, en voor afvalligen is Islam niet mild. Als je geluk hebt wordt je alleen verstoten, wat al heel heftig is.

Vrijheid en gelijkwaardigheid zijn een groot goed. Alleen nederland hangt er veel te spastisch aan vast. Want Nederland is zo bang dat het misschien te horen krijgt dat het niet vrijheid en gelijkwaardig voor iedereen geeft. Dat het zelfs daardoor onvrijheid en ongelijkwaardigheid laat groeien en groeien en groeien.

En dan kom je op ene gegeven moment op een punt dat onvrijheid en ongelijkwaardigheid de baas gaat worden.

Want democratie is prachtig. maar een democratie die zo democratisch is dat het ondemocratische stromingen laat groeien binnen de democratie. Dat is geen democratie, dat is een dictatuur in wording.

als nederland een vrij en democratisch land wil blijven waar iedereen het goed kan hebben. Dan wordt het tijd dat nederland het drastisch anders gaat aanpakken.

Geen religie meer in het gelijkheidsbeginsel daar waar de kern van de religie al in stijd is met het geleikheidsbeginsel.

Religie en ideologie, prima. Maar zodra het gebaseerd is op discriminatie, ongelijkwaardigheid, haat etcetera. Dan moet er een grens getrokken worden.

We zijn al eeuwen bezig om de macht van de kerk af te laten nemen. maar aan de andere kant staan we toe dat de Moskee meer en meer macht krijgt.

Nederland heeft geen grip op Islam. De probleem zijn enkel groter geworden en er is geen enkel signaal dat het probleem kleiner wordt.

Daar waar Moslims kiezen voor salafisme? Daar kun je slechts 1 conclusie trekken waar de salafist en de overheid het eens kunnen zijn. Het past niet in een land als nederland. het past niet in een land waar gelijkwaardigheid en vrijheid als het belangrijkste worden gezien.

De salafist voelt zich er ook niet in thuis. Maar die heeft wellicht het doel om die vrijheid en gelijkwaardigheid omver te werpen in de toekomst.

Pak geloofsschriften en schrap de delen die in overtreding zijn met gelijkwaardigheid en vrijheid en democratie. Elke gelovige die waarde hecht aan de geschrapte delen, die past niet een democratie waar gelijkwaardigheid en vrijheid bovenaan staan.

En om die democratie, vrijheid en gelijkwaardigheid te kunnen behouden moeten we misschien maar iets minder tolerant worden.

Tolerantie is mooi. Maar tolerant zijn naar intolerante religie en ideologie, is een kweekvijver voor een ondemocatische toekomst waar vrijheid en gelijkwaardigheid niet meer bestaan.

6 AT Jist    
8 dagen geleden door AT Jist
0
Meld

@6 Eens.

7 MARCUSAURELIUS    
8 dagen geleden door MARCUSAURELIUS
4
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Geert Wilders valt Mark Rutte keihard aa...
Wilders klonk op sommige momenten net als de...

19 uur geleden door iSlam FM!

Pieten in Dordrecht blijven zwart tijdens int...
Het is een jarenlange traditie en we zien gee...

1 dag geleden door Reconquista

Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten...
Een man is vanochtend doodgeschoten op Imsten...

1 dag geleden door AD

Schokkend. Opnieuw recordweek asielinstroom
De asielinstroom van week 37 bedroeg ongeveer...

19 uur geleden door netcat

Liquidatie raadsman kroongetuige schokt Tweed...
Partijen in de Tweede Kamer zijn geschokt doo...

1 dag geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
30cl
Schokkend. Opnieuw recordweek asielinstroom...
KNETTERGEK zijn we geworden!!!!!...

minder dan een minuut geleden door 30cl

GreyB
EU maant Johnson op te houden met ‘net doen...
En nu dit weer:https://www.theguardian.co...

minder dan een minuut geleden door GreyB

reality
Wettelijke norm voor meer toezicht op bestuur...
@49 En alweer reageer je op me.....heb je een...

1 minuut geleden door reality

30cl
Schokkend. Opnieuw recordweek asielinstroom...
VRESELIJK :(:(:(:( NOG MEER ISLAM:(:(...

1 minuut geleden door 30cl

Anubis
100 jaar klimaatdata verwijderd van Canadees ...
Ik ben het ook niet eens met doorgeslagen kli...

1 minuut geleden door Anubis

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig