Het Britse parlement is sinds dinsdagnacht geschorst.
Volledig scherm
Het Britse parlement is sinds dinsdagnacht geschorst. © AFP

Oppositie eist dat Johnson parlement terugroept na uitspraak Schotse rechtbank

De beslissing van de Britse premier Boris Johnson om het parlement vijf weken lang op te schorten, is onwettig. Dat oordeelt de Schotse Court of Session, vergelijkbaar met het hof van beroep bij ons. De definitieve beslissing volgt volgende week, wanneer het Hooggerechtshof zich uitspreekt. De oppositie wil niettemin dat het parlement nu al opnieuw samenkomt.

22 reacties

  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Opzettelijk het land in chaos en crisis storten is ook strafbaar. Ze kunnen Boris opsluiten voor dit, hij stuurt opzettelijk aan op rotzooi.
  • Danny De Ruelle

    5 jaar geleden
    Beste forumers, als men je mening vraagt moet je deze geven, wie niet gaat stemmen legt zich neer bij de meerderheid, de reden dat de Britten uit de unie willen is dezelfde als hier in EU ze zijn de instroom van leeggangers kotsbeu, Het Wir shaffen das van Merkel en de besluitloosheid en arrogantie van Macron is een doorn in het oog van de meeste Burgers, zelfs een blinde ziet dit alleen onze correct politieke Elite niet voor allen nog een fijne dag toegewenst
  • luc baken

    5 jaar geleden
    en zoals steeds vergeten onze "democraten" erbij te vertellen dat het brexit kamp dagelijks aangroeit ondanks de leugens die door ALLE politiekers worden verteld . al wie niet gaat stemmen is akkoord met de meerderheid of moet dat soms andersom zijn ?
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Het is gewoon een staatsgreep. Het opschorten van het parlement is bedoeld voor totaal iets anders. Boris Johnson liegt en bedriegt al zijn ganse carriere ook vòòr hij in de politiek zat.
  • dieter devreze

    5 jaar geleden
    @Danny De Ruelle. Je vergeet dat dit referendum raadgevend was. Twee dat er nadien ook door de brexiteers toegeven is dat ze bewust foute argumenten hebben gebruikt. (en dat zelfs de hardste brexiteers hun capitalen veilig in de EU hebben gestald ter bescherming. Blijkbaar is in de EU toch veiliger voor je geld dan in de UK).