Wat Eten We Vandaag: Lobster Rolls
Een kreeft bereiden is makkelijker dan je denkt. Chefs Job en Perry laten je stap voor stap zien hoe dit moet. Nadat we het vlees uit de schaal hebben verwijderd maken we daar een lobster roll van op een briochebroodje.
Hoofdgerecht: schaal- en schelpdieren
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
Kreeft
- 2 kreeften van ca. 750 g
- 1 stengel bleekselderij
- 10 stengels bieslook
- 5 stengels dille
- 1 tl venkelzaad
- peper en zout
- 4 el mayonaise*
- 50 g boter
- 4 brioche broodjes
Salade
- 1 sjalot
- 1 el mayonaise*
- 2 el olijfolie
- sap van ½ citroen
- peper en zout
- 1 kropsla
Optioneel: mayonaise*
- 1 citroen
- 2 eigelen
- zout
- 1 el mosterd
- 300 ml neutrale olie
Benodigdheden
Ijswater, keukenmachine (optioneel)
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM39
Lieve Debby: ‘Ik wil geen seksloos leven, ik ben bang dat ik het ergens anders moet zoeken’
-
consumentenbond
Met deze koffiecupmachine zet je een lekker kopje espresso, en hij komt als beste uit de test
Wat is de beste koffiecupmachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
eigen tuin eerst
Met deze vergeten planten kun je ook zonder tuin tuinieren
Niet iedereen beschikt over een grote tuin. Wil je toch met je groene vingers aan de slag, denk dan eens aan deze vergeten plant die ooit zo populair was en veel geschilderd werd in de 17de eeuw. -
PREMIUMVoor jou getest84
Deze erwtensoep wint onze test: ‘Eindelijk een lekkere dikke soep die peperig smaakt!’
Nu het eindelijk winter is, gaan we ook weer aan de erwtensoep. Dat mag best uit blik zijn, want de nostalgie en de kou maken rauwe erwten zoet. Drie snert-experts proeven blind acht kant-en-klare soepen uit de supermarkt. Eentje springt er met kop en schouders bovenuit. -
PREMIUM
Diëtiste legt uit wat McDonald’s en ander fastfood doet met je lijf: ‘Wraps zijn niet zo gezond als ze lijken’
Een hamburger, frietje of een andere snack is op zijn tijd niet te versmaden. Maar wat doet het met je lichaam als je elke week of misschien zelfs elke dag fastfood eet? Als je dan gaat voor een snelle hap, zijn sommige opties dan nog gezonder dan andere? En kun je de ‘schade’ ongedaan maken door te sporten of de rest van de tijd gezonder te eten? Diëtist Sanne Mouha legt het uit.
-
PREMIUM
Deze inkomsten moet je opgeven bij de belastingaangifte: ‘Risico op boetes’
-
-
-
PREMIUMtoxicoloog
Toxicoloog over alcohol en katers: ‘Vet eten, zoals friet, zorgt ervoor dat de opname van alcohol vertraagt’
Met carnaval vloeit het bier weer rijkelijk. Een paar glazen te veel kunnen je de volgende ochtend een vreselijke kater bezorgen. Toxicoloog Jan Tytgat legt uit waarom we ons na een nacht doorhalen zo beroerd voelen, en of daar nog iets tegen te doen valt. -
Wat Eten We Vandaag: Preitaart met kabeljauw en frisée
Het perfecte gerecht na een lange werkweek: een simpele preitaart met witvis en frisée. Staat in een mum van tijd op tafel en zo kan jij met de voetjes omhoog.
-
PREMIUM
Is dit dé oplossing tegen voedselverspilling in de horeca? ‘100 kilo weggooien is 700 euro in de afvalbak’
Utrecht -
Wat Eten We Vandaag: Pita gyros met fetaspread en sla
Guilty pleasure! Een heerlijke pita gyros met tirokafteri. Tirokafte-wat? Dit is het minder bekende zusje van Tzatziki: een Griekse saus op basis van feta. Een frisse tegenhanger bij de gekruide gyros. -
-
PREMIUMvoor jou getest96
Deze paprikachips komt als beste uit de test: Lays maar net een voldoende