U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 0
Een kreeft bereiden is makkelijker dan je denkt. Chefs Job en Perry laten je stap voor stap zien hoe dit moet. Nadat we het vlees uit de schaal hebben verwijderd maken we daar een lobster roll van op een briochebroodje.  ...

7 dagen geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
2
2
1

Je pakt een levende kreeft en flikkert hem in kokend water.
Welke dierenbeul verzint zoiets?

1 Positivo    
7 dagen geleden door Positivo
4
Meld

@1

Ik bijvoorbeeld, als oud-chefkok / docent consumptieve technieken.
En het is geen kwestie van verzinnen, maar heeft te maken met kooktechnieken.

2 optimist    
7 dagen geleden door optimist
5
Meld

@2 Voor mij een reden om die beesten niet te eten.

3 Positivo    
7 dagen geleden door Positivo
2
Meld

Zielig voor die beestjes....in kokend water gooien hoe verzin je het!!!!!

4 Beta    
7 dagen geleden door Beta
1
Meld

@3

Dat mag, een ieder is dar vrij in.

5 optimist    
7 dagen geleden door optimist
3
Meld

@4

Hoe zou je kreeften dan wel kunnen koken? Eerst doden heeft geen zin, dan loopt het kostbare vocht er uit.
Voor een gegrilde kreeft steek je eerst een mes door hun kop >> hersenen en dan pas snijd je de kreeft doormidden, zoals ook wordt getoond in het filmpje.

Allemaal niet erg vrolijk, maar zo gaat dit nu eenmaal.

6 optimist    
7 dagen geleden door optimist
4
Meld

@5 Gelukkig wel.

7 Positivo    
7 dagen geleden door Positivo
2
Meld

Vreemd, je geeft fatsoenlijk antwoord en je krijgt minnetjes?
Ook het koksvak wordt blijkbaar afgeschoten, ik neem aan dat de minners allen vegetariërs zijn, overigens niets mis mee, wij eten ook driemaal per week vegetarisch. [ niet met nepvlees, want dat is pas vreemd! ]

Fijne dag verder.

8 optimist    
7 dagen geleden door optimist
2
Meld

Mensen doen vreemde dingen voor een klein loontje.

9 Beta    
7 dagen geleden door Beta
1
Meld

@6 Nou, zo gaat het nou eenmaal is een beetje een dooddoener.
Als iets nou eenmaal zo gaat is niet altijd een teken dat het juist is.

10 Positivo    
7 dagen geleden door Positivo
2
Meld

@10

Je eerste zin; vind ik niet; zo gaat het inderdaad en ja er worden wel dieren gedood, levend op je bord is ook zo wat!
En wat is juist of onjuist, slagers en koks gaan hier anders mee om.

Bent u vegetariër of veganist?

Zelf heb ik wel eens moeite om de verse preitjes uit m'n moestuin te trekken, die hebben misschien ook wel even pijn?

11 optimist    
7 dagen geleden door optimist
4
Meld

@11 Dus jij hebt nooit twijfels bij wat je doet, want het hoort zo.

Het maakt je leven wel een stuk eenvoudiger.

12 Positivo    
7 dagen geleden door Positivo
1
Meld

@11

Tuurlijk heb ik regelmatig twijfels en inderdaad ik ben niet zo van de moraal; 'het hoort zo'. In die zin ben ik niet een Calvinistisch Nederlander.

Maar goed, doe mij een voorstel hoe je met kreeft zou omgaan m.b.t. een bereiding.

13 optimist    
7 dagen geleden door optimist
1
Meld

@3 Om precies deze reden never nooit geen kreeft voor mij. Ik probeer sowiezo minder vlees en visgerechten te eten.

14 greenmango    
7 dagen geleden door greenmango
1
Meld

@11 is voor @12

15 optimist    
7 dagen geleden door optimist
1
Meld

@8 Je mag dan wel fatsoenlijk antwoord geven, het antwoord is niet fatsoenlijk.

Wat jij zegt is dat het doodmartelen van een kreeft (dieren) moet kunnen omdat het zogenaamd lekkerder smaakt (dat vocht waar je het over had). Zou je een levende koe ook in kokend water doen als dit lekkerder zou smaken?

Een onmens ben je als je het mij vraagt, niets meer en niets minder. Dierenleed boeit je niet zolang je er zelf maar profijt van hebt.

16 Bluth    
7 dagen geleden door Bluth
1
Meld

@16

Dank u namens honderdduizenden koks en chefs.

Wat u van mij vindt interesseert mij geen ene biet, om in het vak te blijven.

Maar goed ook aan u de vraag; kom met een goede suggestie, mocht die er zijn dan zou dit reeds veel eerder zijn toegepast.
Graag een reactie.

17 optimist    
7 dagen geleden door optimist
2
Meld

@17 Waarom zou ik met een goede suggestie moeten komen? Jij laat dieren lijden voor je eigen gewin. Ik heb een oplossing, maak de kreeft gewoon dood voordat je het kookt.

Ik stel je nogmaals de vraag. Zou je een koe ook levend koken als dit lekkerder zou zijn?

18 Bluth    
7 dagen geleden door Bluth
0
Meld

@17

Hoe zou jij een kreeft doodmaken, voordat hij wordt gekookt? Met een injectie?
Het was niet voor mijn eigen gewin, het was voor gasten, weet je wel, die komen naar een restaurant om te dineren.

Nee, een koe zou ik niet koken, om de dood eenvoudige reden dat dit niet nodig is, die krijgt een verdoving en een pin door z'n kop geschoten.

19 optimist    
7 dagen geleden door optimist
1
Meld

@19 is voor @18

Gaat lekker zo.question

20 optimist    
7 dagen geleden door optimist
0
Meld

Op 10 januari nam de Zwitserse regering een nieuwe dierenbeschermingswet aan. Daarin staat onder meer dat „gewervelde dieren en kreeften slechts onder verdoving gedood mogen worden. Is verdoving niet mogelijk, dan moet al het mogelijke ondernomen worden om pijn, lijden en angst tot een minimum te beperken”. Het bijbehorende persbericht interpreteert dit zo: „Het in de gastronomie gebruikelijke onderdompelen van onverdoofde kreeften in kokend water is daarmee niet langer toegestaan.” Dit impliceert dat kreeften pijn kunnen lijden als ze levend worden gekookt.

21 Beta    
7 dagen geleden door Beta
0
Meld

De persvoorlichter van het Bundesamt mailt dat de wet een reactie is op twee zaken. Ten eerste „nieuwe wetenschappelijke studies” die aantonen dat kreeften pijn kunnen voelen. Ze noemt die studies niet specifiek; in plaats daarvan verwijst ze naar overzichtsartikelen over het „humaan” doden van kreeften op websites van twee internationale dierenwelzijnorganisaties. Ten tweede baseert de wet zich op „de heersende zorgen omtrent dierenwelzijn”. Kreeften spartelen nog een minuut of twee in de pan. Sommige laten daarbij een schril, fluitend geluid horen. Angstkreten? Nee, het fluiten heeft te maken met hete lucht die ontsnapt van onder het pantser. Maar wat vóelen kreeften dan?

22 Beta    
7 dagen geleden door Beta
0
Meld

Dát kreeften dingen kunnen voelen, staat vast. Ze hebben zicht, reuk en tastzin, waarmee ze hun voedsel en vijanden waarnemen. Die zintuigen zijn zeer gevoelig en gespecialiseerd. Maar kreeften hebben geen hersenen zoals wij. Ze hebben een ladder van zenuwen in hun lichaam, met in elk segment twee zenuwknopen, en talloze zenuwuitlopers. In de kop, rond de slokdarm, zit een centrale zenuwknoop, maar die is niet te vergelijken met onze complexe hersenen. Een kreeft heeft bijvoorbeeld geen amygdala, hippocampus of frontale cortex – drie hersendelen die bij ons nodig zijn voor de beleving van pijn en emoties.

23 Beta    
7 dagen geleden door Beta
0
Meld

@20 Met een mes door de "schedel". Dat het voor de gasten is, is voor je eigen gewin.

Dat is de vraag ontwijken. Okay, doe ik het anders. Stel, een stuk rundvlees zou lekkerder smaken wanneer je eerst levend vilt en vervolgens in het vlees te snijden terwijl (zolang) de koe nog leeft. Zou jij dit dan doen? Als je consequent bent wel. Als je hypocriet bent niet.

24 Bluth    
7 dagen geleden door Bluth
1
Meld

@24

U spoort echt niet met uw impertinente vragen en de meest belachelijk vreemde vergelijkingen.

25 optimist    
7 dagen geleden door optimist
0
Meld

@25 Ik stel je simpelweg een hypothetische vraag.

Jij kookt de kreeft levend omdat dit "lekkerder" is. Ik leg je voor dat, als je consequent bent, je dit ook zou moeten doen als een koe levend koker lekkerder vlees op zou leveren. Als je dit niet zou doen, dan ben je hypocriet.

Het feit blijft staan dat jij een dier mishandeld en laat lijden voor je eigen gewin, en dat maakt je dus objectief genomen een onmens.

26 Bluth    
7 dagen geleden door Bluth
0
Meld

@26

Op uw vraag had ik reeds eerder antwoord gegeven.

Verder verblijf ik met de hartelijke groet van het gehele koksgilde.

@24

Vaktechnisch gezien is uw vraag totaal niet aan de orde, uw wenst uitsluitend uw gelijk te krijgen, dat mag.

27 optimist    
6 dagen geleden door optimist
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Alleen roetveegpieten bij landelijke intocht...
Bij de landelijke intocht van Sinterklaas in...

1 dag geleden door AD

Vijf misvattingen over wetenschap op het gebi...
De 5 grootste olie/gas bedrijven spenderen el...

1 dag geleden door eh

Pieten in Dordrecht blijven zwart tijdens int...
Het is een jarenlange traditie en we zien gee...

11 uur geleden door Reconquista

LIEGENDE FEMKE HALSEMA MOET AFTREDEN
– DE JENSEN SHOW #11

1 dag geleden door korrieporrie

Geert Wilders valt Mark Rutte keihard aa...
Wilders klonk op sommige momenten net als de...

4 uur geleden door iSlam FM!


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Wild Rover
Ook Nederland is schuldig aan de ‘holocaust...
Ze zijn hier uitheems....

minder dan een minuut geleden door Wild Rover

korrieporrie
Niet alleen autocratieën willen hun burgers ...
Niet beperkt tot dat groepje helaas maar hier...

1 minuut geleden door korrieporrie

Rapunzel
Gewonde bij schietpartij Amsterdam, daders ge...
@3 Dat kan er na de inquisitie, 1e en 2e were...

1 minuut geleden door Rapunzel

Realisme graag!
Wat is de impact van de afvalcrisis in Amster...
Ach niets aan de hand, ze zijn daar gewoon ee...

1 minuut geleden door Realisme graag!

Lievense
Brief DOJ openbaart Jerry Nadler's 'impeachme...
Alles ......

1 minuut geleden door Lievense

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig