U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 2
Het zijn schokkende cijfers: in 2017 is het aantal zelfdodingen onder jongeren verdubbeld. Binnen die leeftijdsgroep is het zelfs doodsoorzaak nummer één. Genoeg reden om daar op deze dag nog eens bij stil te staan. Daarom werd in het Helmertheater in Enschede een symposium gehouden met ...

5 maanden geleden door 120db

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1

Ik heb dit jaar een zelfdoding in mijn kennissen kring gehad.
Ze is van een flat gesprongen.
Het was helaas voor mij niet de eerste keer.
Totaal ken 3 mensen die van een flat zijn gesprongen die kende.

Het was hun keuze maar ik had toch wel graag gezien dat ze hulp hadden gevraagd.
Met goede hulp kan je er zeker uitkomen.

Heb je problemen, ga naar https://www.113.nl/

0900 0113

1 meneer van het nieuws    
5 maanden geleden door meneer van het nieuws
0
Meld

@1
ik ken er ook meerdere. maar heb van een moeder gehoord, dat haar dochter die euthanasie wilde eerst 8 maand tot rust moest komen , volgens de instelling, terwijl ze er al jaren mee liep dus heeft ze er zelf een eind aan gemaakt.
nu heeft ze de rust die ze wendte maar niet op de manier die ze wilde

2 120db    
5 maanden geleden door 120db
0
Meld

Hoezo is het schokkend nieuws? Ik snap dat niet. Elke dag sterven er veel mensen waaronder ook verkeersslachtoffers en men maakt een drama over de 5 zelfdodingen per jaar. Ja voor een machinist en politie agent is het een drama als er weer een slachtoffer is, maar voor het slachtoffer een bewuste keuze. Ik had een neef van 17 jaar die het genoeg vond. Dat was zijn keuze maar een drama voor de ouders. Maar hulp geven om het tegen te gaan bied geen waarde aan hun leven.

Als ik het genoeg vind wil ik niet dat anderen mij overhalen te blijven leven. Ik heb recht op mijn keuze. Als ik dood wil dan wil ik dat. Als ik b.v. werkloos raak en kan de huur b.v. niet meer betalen en word op straat gezet als zwerver dan is het ook over voor mij. Dan is het leven voltooid. Die keuze heb ik al gemaakt. Ik ga niet als zwerver op straat leven. Gelukkig is het niet aan de orde want ik heb werk. Maar als voorbeeld.

3 Zeeuw    
5 maanden geleden door Zeeuw
3
Meld

@3
[Hoezo is het schokkend nieuws? Ik snap dat niet. Elke dag sterven er veel mensen waaronder ook verkeersslachtoffers en men maakt een drama over de 5 zelfdodingen per jaar.]

Er staat anders duidelijk dat het om 5 zelfdodingen PER DAG gaat. Dat zijn dus 1825 personen per jaar.

4 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

Eksteroog, de ideale dag voor jou om eens lief te doen tegen homosexuelen

5 AT Jist    
5 maanden geleden door AT Jist
3
Meld

@3
Aanvulling op @4 met cijfers in een bericht van afgelopen juni: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/24/cbs-zelfdoding-jongeren-na-piek-weer-terug-op-oud-niveau-a3964819

Het aantal zelfdodingen in Nederland is in 2018 met bijna 5 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. 1.829 Nederlanders beëindigden in 2018 zelf hun leven. Dat waren er 88 minder dan in 2017, blijkt dinsdag uit nieuwe cijfers van het CBS. Het is de grootste daling van het zelfdodingscijfer sinds 2007.

(**) Jongeren
Na een piek in 2017 is het aantal zelfmoorden onder Nederlanders jonger dan twintig jaar oud weer terug op het niveau van 2016 en de jaren daarvoor. In 2017 pleegden 81 jongeren zelfmoord, terwijl het aantal zelfmoorden onder jongeren tussen 1971 en 2016 nooit hoger werd dan 58. Vergeleken met 2017 daalde het aantal jongeren dat afgelopen jaar zelfmoord pleegden met bijna 40 procent. 51 tieners pleegden in 2018 zelfmoord. (**)

6 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

https://www.nu.nl/algemeen/5990769/dit-kun-je-doen-als-je-vermoedt-dat-iemand-zelfmoord-overweegt.html

Het is dinsdag Wereld Suïcide Preventiedag. Heb je het vermoeden dat een naaste of iemand in je omgeving misschien suïcidaal is? Het beste dat je kunt doen, is "altijd praten, altijd vragen," zegt emeritus-hoogleraar zelfmoordpreventie Ad Kerkhof.

Denk jij aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat via 113.nl

7 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@4 sorry was per dag op een jaar is dat dan 1825 mensen van de ruim 150.000 doden gemiddeld per jaar volgens www.uitvaart.nl Valt reuze mee 1825 mensen die vrijwillig voor een einde kiezen. 2 op de 150 dus

8 Zeeuw    
5 maanden geleden door Zeeuw
2
Meld

@8
Maar je blijft het probleem dus gewoon bagatelliseren alsof het niks is. Bij de zelfdodingen onder jongeren zijn bijvoorbeeld ook kinderen van pas 10 of 11 jaar oud en dan kan er toch moeilijk gesproken worden van vrijwillig en weloverwogen voor een einde kiezen nietwaar?

9 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@9 nee bij kinderen van 10 of 11 jaar is het niet weloverwogen. Vaak komt dat door pesten. Ik zelf had een Neefje van 17 jaar en die heeft het wel oververwogen. Hij heeft er een jaar over nagedacht en heeft zich toen voor de trein gegooid. Maar dan ben je al bijna volwassen en kan je de keuze maken. Volgens ons werd hij niet gepest op schoon. Wel een "streng"christelijke familie met verplichte cathegisatie die hij niet wilde.

10 Zeeuw    
5 maanden geleden door Zeeuw
2
Meld

@10
Nu ben je weer uit de losse pols beweegredenen aan het invullen. Voor de trein springen is niet weloverwogen, maar een wanhoopsdaad. Het lijkt er sterk op dat je niet eens weet waar de 17-jarige over nadacht of niet en waarom precies. Achteraf invullen om een en ander goed te (blijven) praten zo lijkt het, maar welke keuze zou de jongen gemaakt hebben als hij VOORAF adequate hulp had gekregen?

Dat is de reden waarom ervaringsdeskundigen Denise Nijland (22) uit Enschede een voorlichtingsdocumentaire maakte over haar problematiek en die van een aantal leeftijdsgenoten. Denise :"Nu gaat het heel goed. Ik heb me in lange tijd niet zo goed gevoeld, eigenlijk. Ik ben met mijn hoofd weer in de wolken", besluit ze."

11 Wilmama    
5 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Vliegmaatschappij beboet omdat ze moslims van...
De Amerikaanse vliegmaatschappij Delta Air Li...

15 uur geleden door Crezee

Obama waarschuwde in 2016: Trump is een &lsqu...
Tijdens de campagne van 2016 zei Barack Obama...

15 uur geleden door Crezee

Clinton: alles uit de kast om Trump te versla...
"Ik denk dat we gewoon moeten winnen, we kunn...

7 uur geleden door Schildpad

Christelijke leiders bidden voor Trump.
Christian Leaders Pray Over Trump During Laun...

17 uur geleden door DONKEY R

Slimme meter geweigerd door 15.000 Limburgse...
De slimme meter is door 15.000 Limburgse huis...

18 uur geleden door Jij Wel Dan


ADVERTENTIE


Laatste reacties
uahoera
Boek Bolton bevestigt hulp aan Oekraine direc...
Dat juist Bolton opening van zaken geeft, kan...

1 minuut geleden door uahoera

grv
De terugslag tegen Meghan en Stormzy toont aa...
O jee, de blanken krijgen weer de schuld. ...

4 minuten geleden door grv

LGK
Boek Bolton bevestigt hulp aan Oekraine direc...
Dus een 'oer' republikein zegt wat anders dan...

9 minuten geleden door LGK

smurf
Boek Bolton bevestigt hulp aan Oekraine direc...
@19 Probeer eens te slapen, dan doe ik dat oo...

15 minuten geleden door smurf

LGK
Er is GEEN klimaat crisis en hij komt ook nie...
"die concluderen dat het allemaal wel meevalt...

17 minuten geleden door LGK

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig