U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 3
De eerste gemeente van ons land dat te maken heeft met de invoering van 5G heeft ernstige bezwaren geuit bij Wiebes. Daarnaast gebeuren er zaken op het grondgebied van de gemeente die 's nachts uitgevoerd worden en waarvan de gemeente evenmin op de hoogte is. In Maastricht laat de telecom ...

4 maanden geleden door delangemars

REAGEER MET EEN EMOJI
3
2
2
LEES MEER OVER

De Lange Mars

Hoewel er op De Lange Mars soms ook min of meer normale artikelen staan, is het een clickbait site waar ook antisemitische leugens staan over illuminati en joodse satanisten die de wereld zouden sturen, vaccinatie hoaxes en andere gevaarlijke onzin.

1 Opa    
4 maanden geleden door Opa
2
Meld

Elke magnetron verwarmd uw voedsel en doet dit met de frequentie tussen 2200 en 2800MHz
Iedere werknemer volgens de NEN voorschriften werkzaam is met zend apparatuur tussen 2000 en 5000MHz die zijn op de hoogte dat gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid (ogen en gezicht). Omdat het gevaarlijk is, moet de zend apparatuur uitgezet worden en wordt er vaak 's nachts gewerkt.

Hebben we 5G nodig voor een beter beeld en beter geluid?
Nee totaal niet onredelijke en valse verkoop argumenten, want boven de leeftijd van 30 jaar wordt de mens doof en gaat de mens slechter zien.
Marketing verkoop klets praatjes.


2 opabert    
4 maanden geleden door opabert
4
Meld

"Het voornaamste bezwaar van de gemeente is dat zij buiten spel staat bij het zogenaamde uitrollen van het 5G netwerk. Ook dat zij zullen moeten accepteren dat telecom bedrijven openbare gebouwen, maar ook lantaarnpalen en verkeerslichten uitrusten met ‘small cells’ die het signaal ontvangen en doorgeven."

Hoe kan dat, dat de gemeente daar niets over te zeggen heeft? Ik heb ook al gemerkt dat de woningbedrijven hun gang kunnen gaan over de gemeente heen met de inwoners van de gemeente. Dus de staat heeft geen zorgPLICHT, en de gemeente geen zorgMACHT? Waar staat dat in de wet?

3 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
4
Meld

"Maastricht vindt eveneens dat vooraf moet vaststaan dat 5G en Small Cell Antennes geen gevaar zijn voor de volksgezondheid."

Men heeft bewust geen proeven gedaan om te kijken hoe het voor mens, dier en plant uitpakt, las ik laatst ergens, in US-media. Terwijl het sterke overeenkomsten heeft met militaire wapens voor crowd control die mensen pijn en schade doen.

4 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
5
Meld

@2
Dat zijn UHF frequenties van 1.24 μeV - 12.4 μeV en daar gaat de NEN norm niet over die gaan over de range van 8 keV tot 10 MeV.

5 kwatta    
4 maanden geleden door kwatta
1
Meld

@2
Je moet je hoofd ook niet in de magnetron stoppen!

6 PuurHagelslag    
4 maanden geleden door PuurHagelslag
2
Meld

Kortom, er is geen noemenswaardig onderzoek gedaan naar eventuele schadelijke gevolgen, zeker geen lange termijn onderzoek en iedereen moet maar geloven dat het geen kwaad kan.

8 Proemevla    
4 maanden geleden door Proemevla
10
Meld

@7
Heel leuk!

9 PuurHagelslag    
4 maanden geleden door PuurHagelslag
1
Meld

Ga vooral zo door! Mijn aandelen in aluminiumfolie stijgen al lekker!

10 RichardR    
4 maanden geleden door RichardR
1
Meld

@5
Je kunt simpel uitrekenen bij welke golflengte straling moleculen (en dus ook DNA) kan beschadigen en dus als gevaarlijk kan worden beschouwd:
De bindingsenergie van de atomen in organische moleculen is iets van 4 eV, dus die energie moet een foton *minimaal* hebben om schade te kunnen aanrichten.

En 4 eV aan energie komt dus grofweg overeen met UV-B; alles wat daar onder zit, is bijna per definitie onschadelijk (naja, behalve in voldoende hoge intensiteit om verhitting te veroorzaken, zoals het veld in een magnetron, maar dat geeft alleen schade door verhitting en geen moleculaire DNA-schade).

11 RichardR    
4 maanden geleden door RichardR
0
Meld

Als die frequentie zo slecht voor de mens zou zijn, hoe kan het dan dat we hier in het noorden nergens last van hebben terwijl we hier al decennialang in die frequentie zitten?

12 Rare Rakker    
4 maanden geleden door Rare Rakker
2
Meld

@12 : Als iedereen ontkent dat er een link is met bepaalde klachten, weet men niet beter of het levert geen klachten op. Dat kan ook.

13 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
5
Meld

@13 Nou welke klachten hebben wij hier in het noorden die terug te brengen zijn richting die frequentie.......

14 Rare Rakker    
4 maanden geleden door Rare Rakker
1
Meld

@13
Er is al veel onderzoek gedaan naar dergelijke klachten, en steevast bleek dat 'straling' er niets mee van doen had -- ook als mensen bij hoog en bij laag volhielden dat hun klachten alleen optraden bij blootstelling, en dat ze zeker wisten dat dit de oorzaak was.
Zie bijvoorbeeld dit bekende voorbeeld: https://mybroadband.co.za/news/wireless/11099-massive-revelation-in-iburst-tower-battle.html
Samengevat: bewoners van een appartementengebouw recht tegenover een nieuwe zendmast kregen al snel allerlei gezondheidsklachten, die naar hun zeggen ophielden wanneer ze op een andere locatie waren. Meerdere weken na de eerste klachtenbrief en de eis dat de zendmast weg moest, kwam eindelijk een vertegenwoordiger van de provider tekst en uitleg geven. Het bleek dat men de zendmast al meteen na de eerste klachten weer had uitgeschakeld en dat deze ook al weken uit stond -- maar dat de bewoners in die periode desondanks meldden dat ze last hadden van de 'straling'.

Heeft dus niets met ontkennen te maken, en alles met ontkrachten.

15 RichardR    
4 maanden geleden door RichardR
0
Meld

Trouwens ook wel grappig om even de ontvangen klachten te lezen die de paniekzaaiers van 'Maastricht Stralingsinfo' hebben verzameld. Wat blijkt? Vrijwel alle verzamelde meldingen komen uit straten die compleet aan de andere kant van de stad liggen.

En deze is ronduit hilarisch:
"Vrijdag een app voor op mijn mobiel gedownload. Afgelopen weekend diverse metingen verricht. Dit weekend de stralingsnorm ca 4 keer met meer dan 1000 keer de wettelijke stralingsnorm overschreden gedurende 5 a 10 minuten."
Euh, er zijn in Nederland nog helemaal geen mobieltjes die 5G-signalen kunnen ontvangen -- en het kunnen ontvangen van deze signalen is toch echt het eerste vereiste voordat je eraan kunt meten... Deze klager heeft zich dus laten foppen met een nep-app, dan wel kletst hij gewoon uit zijn nek.

16 RichardR    
4 maanden geleden door RichardR
0
Meld

@13
"Als iedereen ontkent dat er een link is met bepaalde klachten, weet men niet beter of het levert geen klachten op. Dat kan ook. "

Je mag je best beroepen op het feit dat anderen iets ontkennen. Maar dat begint bij hard te maken dat er iets te ontkennen valt question

Maar er is geen enkel bewijs geleverd voor de schadelijkheid van dit soort radiogolven, afgezien van opwarming van weefsel.

Wat moet er ontkend worden? Zelfs een correlatie is niet vast te stellen, dan is er al helemaal geen oorzakelijke link.

17 Gekste Henkie    
4 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

"Het doet mij denken aan de Nazi’s, die deden dit ook zo.”

Erger dan de nazi's; die experimenteerden niet met '5G'.

18 Vilseledd    
4 maanden geleden door Vilseledd
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
'Aan afspraken strafbaarstelling illegal...
Dat zegt ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers...

18 uur geleden door Hadito

Rusland haalt uit naar Nederland: 'Zijn...
Moskou haalt vandaag hard uit naar Nederland...

1 dag geleden door RTL Nieuws

Fake news verspreidt zich tot 70 keer sneller...
Onderzoekers aan het MIT hebben een rapport g...

6 uur geleden door carpenter

Ilhan Omar wordt onderzocht op mogelijke frau...
Het onderzoek wordt verricht door de FBI, ICE...

1 dag geleden door Proemevla

Anti-vaxxer deelt foto met Jodenster: ’...
’Vruchtbaarheidscoach’ en antivaxxer Eva van...

17 uur geleden door Telegraaf


ADVERTENTIE


Laatste reacties
PFL
Steun voor klimaatactivist Lars (12) na ophef...
Elk kind mag een mening hebben. Maar die meni...

minder dan een minuut geleden door PFL

LGK
Rusland haalt uit naar Nederland: 'Zijn julli...
@213U post voornamelijk leugens...

minder dan een minuut geleden door LGK

Jmartin
Nog vier jaar Trump, hoe erg kan het zijn? Mi...
@38 ik ben inderdaad nieuw....

minder dan een minuut geleden door Jmartin

Mac Benac
Goedkope bedriegers met dure slow juicers...
@10 Is Mies het zusje van Wim ?Achter jou...

minder dan een minuut geleden door Mac Benac

mo
Rob de Nijs laat leven niet verpesten door ...
@3. Ja hoor zo is dat, er is namelijk niets m...

1 minuut geleden door mo

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig