Japan wil radioactief water Fukushima dumpen (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  35 Reacties

  • 13
  • 625x gelezen
Reageer met een Emoji
13

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
1 Aunti

@1 Tuurlijk joh, dumpen van enkele kuub aan wat warmer water in een oceaan van gemiddeld 15 °C zal echt wat bijdragen aan opwarming.

6
2 Scholar002

Wacht maar, straks komt Godzilla wraak nemen. Dan hebben ze spijt.

0
3 Berpke de Poes

@2
Een paar kuub?

"Dagelijks stroomt er zo'n 400 duizend liter radioactief besmet water uit de reactoren vol splijtmateriaal de Grote Oceaan in. Langs de kust van Schotland en in de Ierse Zee zijn concentraties radioactieve vervuiling gemeten die zijn terug te leiden naar de ramp. Dat geldt ook voor de Amerikaanse westkust. En mocht een van de zwaar gehavende reactoren instorten, bijvoorbeeld door een nieuwe aardbeving, dan heeft dat wereldwijd ingrijpende gevolgen."
En daar komt het regenwater nog bij, waar men het nooit over heeft:
"Dat na elke regenbui radioactief water vanuit de bergen de bebouwing in de valleien weer besmet, wordt niet verteld. Dat de wettelijke normen voor de hoeveelheid straling waaraan je mag worden blootgesteld na de kernramp met een factor 20 zijn verruimd, daar hebben de autoriteiten het ook niet over"
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/fukushima-zes-jaar-later-de-ramp-is-nog-lang-niet-voorbij~b3cea44d/

8 jaar lang radioactief water de oceaan in, en niet een beetje maar per dag 400 ton besmet water. En dan komt daar deze misdadige lozing nog bij. Een lozing van miljoenen liters zwaar besmet water. En dat noem jij een paar kuub?

Het is wel degelijk misdadig en ze zoeken maar een andere manier. Japan heeft de rest vd wereld opgezadeld met de gevolgen van een megaramp, Het zal wel weer om geld draaien nou van part komt Japan financieel zwaar in de problemen maar dat hebben ze aan hun eigen te wijten.
Een land met dagelijks aardebevingen behoort geen enkele kerncentrale te hebben. En ze hebben er nogal wat. Aardbevingen, tsunami's, orkanen... in dat soort landen zou het verboden moeten zijn.

2
4 Bleke Betty

Helemaal mee eens

0
5 Joepie

Schandalig, hier zouden die milieufreaks eens aandacht aan moeten besteden.
Dus omdat hun "opslag" vol zit, dumpen ze de rest maar in een grote oceaan?
Denk aan al het leven in deze oceaan dat vernietigd wordt,. Te triest voor woorden.
En is het niet direct, dan krijgt de mensheid er óók zeker, later zijn deel van.

0
6 Strongoli

En nog zijn er mensen die kernenergie promoten !

3
7 Doordenker

@7
In landen met aardbevingen en tsunami's zoals in Japan zou het idd verboden moeten worden.

1
8 Bleke Betty

Het gaat om radioactief water dus dan moet het Tritium zijn. Van plutonium en Uranium is dan geen sprake en Tritium is niet giftig. Het wordt ook gebruikt in allerhande alledaagse dingetjes om het licht te laten geven.

1
9 Winterpret

@7 Ja hoor, beter dan die CO2 vervuilers.

@9 Nee, die zitten niet in dit water, enkel stoffen met een korte halfwaardetijd. Maar dumpen is wel ongewenst, beter paar jaar langer opslaan.

0
10 Lievense

halfwaardetijd jodium 131 8 dagen
halfwaardetijd cesium 134 2 jaar
halfwaardetijd cesium 137 30,2 jaar

0
11 Lievense

In die tijd werd al in de media gesproken dat dat water wat ze elke keer op spaarde om te koelen elke keer in het water hadden gedumpt dus zo nieuw is het niet , althans de media van toendestijds vertelde dat al.

maar ja joh zo zie je maar weer , ze vertellen ons maar wat .

0
12 techcenter

@4
Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Er wordt laconiek over gedaan maar niemand telt de kankergevallen die het veroorzaakt. Het zoveelste bewijs dat kernenergie geen optie is.
@11
De isotopen met korte halfwaardetijden zijn het gevaarlijkst.
Tokyo Electric, or Tepco, has collected more than 1 million tonnes of contaminated water from the cooling pipes used to keep fuel cores from melting since the plant was crippled by an earthquake and tsunami in 2011.
Tepco, which also faces opposition from fishermen, admitted last year that the water in its tanks still contained contaminants beside tritium.

6
13 samcash

@9
Nope, ook plutonium, één van de reactoren waarvan de kern gesmolten is bevatte plutonium.

Verder is het zo dat er nog steeds grondwater onder de reactoren doorstroomd, in contact komt met de gesmolten kernen en verderop in de pacific naar boven komt.
Dagelijks 400.000 tot 600.000 liter.
En in tegenstelling tot men eerst dacht, verdeeld dat zich niet maar gaat als een compacte stroom richting de VS.
Daar aangekomen gaat een klein gedeelte naar het noorden (dat zal uiteindelijk ook in de Atlantische oceaan komen) de rest naar het zuiden om vervolgens af te buigen naar australië en dan weer terug naar Japan.
De verwachting is dat men de komende honderd jaar geen technieken heeft om die gesmolten kernen in te kapselen.

Het was toen ook al vooruit te zien dat ze op een gegeven moment ook dat vervuild water wilden dumpen.

1
14 Proemevla

https://www.reuters.com/article/us-japan-fukushima-water/japan-will-have-to-dump-radioactive-fukushima-water-into-pacific-minister-says-idUSKCN1VV0CC
“The government must commit to the only environmentally acceptable option for managing this water crisis which is long term storage and processing to remove radioactivity, including tritium,” Shaun Burnie, senior nuclear specialist with Greenpeace Germany, said in an email.
De regering moet zich houden aan de enige acceptabele optie om deze water crisis te beheersen. Dat is langdurige opslag en het verwijderen van alle radioactieve materialen inclusief tritium.

4
15 samcash

Reactor 3 was een mox reactor:

Unlike the other five reactor units, reactor 3 ran on mixed core, containing both uranium fuel and mixed uranium and plutonium oxide, or MOX fuel (with the core comprising ~6% MOX fuel[38]), during a loss of cooling accident in a subcritical reactor MOX fuel will not behave differently from UOX fuel. The key difference between plutonium-239 and uranium-235 is that plutonium emits fewer delayed neutrons than uranium when it undergoes fission.[39]

1
16 Proemevla

Miljoenen liters lijkt veel maar stelt niets voor. Een kubieke kilometer oceaanwater is een miljard liter. Binnen de kortste tijd is dat radioactieve water zodanig verdund dat de straling niet meer meetbaar is boven de achtergrondstraling van radioactieve elementen die van nature in zeewater voorkomen.

3
17 de gezonde roker

Het is niet toevallig dat er een 'hot spot' is in de pacific.

2
18 Proemevla

@17
Het wordt niet verdund, het gaat ook niet om de straling maar om 'inname' van radio actieve deeltjes en de cumulatieve effecten daarvan.

2
19 Proemevla

@19 Het wordt wel verdund. Dat is basis natuurkunde. Een kubieke kilometer oceaanwater bevat van nature alleen al 3 kilo uranium naast talloze andere radioactieve elementen.

1
20 de gezonde roker

@13 De halfwaardetijd heeft geen enkele invloed op gevaarlijkheid,

Het geeft aan hoe snel een radioactieve stof vervalt tot iets onschuldigs. Daaruit kan je zelfs concluderen dat een stof met een korte halfwaardetijd juist een stuk veiliger is.

Omdat de halfwaardetijd erg laag is zal er ook weinig worden opgebouwd.

@18 Heeft u daar, naast die knutsel sites van u, extra informatie over ?

3
21 Lievense

@20
Nope, het wordt niet verdund maar gaat als één stroom richting de VS.
En het zijn niet alleen die radio actieve stoffen maar ook vele verbindingen van de stoffen met zeewater.

Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat twee jaar na de ramp de zeebodem voor de kust van Californië voor 100% bedekt was met afgestorven 'materiaal'.
Twee jaar is de tijd dat deze stroom nodig heeft om van Japan tot Californië te komen.
Het blijft binnen die golfstroom.

1
22 Proemevla

@21
Nooit gehoord van de pacific blob arrogante kwast?

1
23 Proemevla

Fukushima, zoveel tegenstrijdige berichten, het is een ramp van wereldformaat dat is mij wel duidelijk.

0
24 Nerva

@21 Een lange halfwaardetijd betekent minder straling. Een korte meer. Het is namelijk bij radioactief verval dat straling vrijkomt. Isotopen met een extreem lange halfwaardetijd geven dus nauwelijks straling af.

0
25 de gezonde roker

@22 Alle metalen - waaronder radioactieve elementen - in water zijn verbindingen. Anders kunnen ze niet oplossen maar zinken ze naar de bodem.

0
26 de gezonde roker

@26 Die verbindingen worden zouten genoemd.

0
27 de gezonde roker

@27
Klopt en waar het om gaat is dat dit veelal unieke verbindingen zijn, heel veel, waarvan men geen idee heeft wat ze eigenlijk voor eigenschappen hebben.
Ik had er wel wat wetenschappelijk onderzoek van maar nu uiteraard niet meer.

Het boeit geen hond wat daar al jaren aan de gang is.

0
28 Proemevla

@22 "Nope, het wordt niet verdund maar gaat als één stroom richting de VS."

Die stroom die Amerika bereikt is duizenden kilometers breed en kilometers diep. Het lekwater uit Fukushima is dus wel degelijk gigantische verdund. https://www.nbcnews.com/sciencemain/fukushimas-radioactive-ocean-plume-due-reach-us-waters-2014-8C11050755

0
29 de gezonde roker

@28 De chemische verbinding heeft geen enkele invloed op de radioactiviteit.

0
30 de gezonde roker

@22 Het grootste deel van de cesium-137 blijft hangen in de Noordelijke Pacific - een gebied dat langzaam met de klok meedraait: “Great Pacific Garbage Patch”.

0
31 de gezonde roker

@21 Natuurlijk is daar extra informatie over.
het NOAA houd het in de gaten dus zoek even op:
"noaa radioactive seawater impact map" op een zoekmachine.

0
32 alphamale

@20
'Een kubieke kilometer oceaanwater bevat van nature alleen al 3 kilo uranium naast talloze andere radioactieve elementen.'
Allemaal stabiele isotopen met heel lange halfwaardetijden. Uranium-238 heeft een halveringstijd van 4,47 miljard jaar. Kortlevende isotopen, zoals die van Fukushima, zijn juist erg gevaarlijk voor levende wezens.

4
33 samcash

@23 Persoonlijk spelen is een bewijs van onvermogen, ga zo door.

0
34 Lievense

@28 Men weet precies over welke stoffen het gaat en de de specificaties zijn ook gekend.

0
35 Lievense

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

6 minuten geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Desi Fuck Hard2018 Ki BfHorny BfMia Khalifaxx VideoCory Chase ForcedLauren Cohan PornAva Adams Full VideosCreampiecoupleBrezarsFunny Sexy VideoHclips ComXxx BobbsXx Hd Sex VideoFreeomovir.comNami PornhubSexy Adult VideoJogo De PornografiaSuck BoobsSasha Grey NakedXxxhinde VedeoHot Big Boobs BhabiAi Porn Image GeneratorSybian OrgsmHindi Nude SexTiktok De PornôBlonde FacesittingBlack FuckngSleeping Sister Brother XxxX Hd Indian VideosA Girl Showing Her BoobsPorn OramaDani RiversMisscxxtLouisa Khovanski LeaksDesnuda PornosMilf CarOasi Das New VideoIndia SexeSexchat BotPornô Real BrasilRenata Ri NudeScarlett Johansson PronRandi Sex FilmMassageporn MoviesXhausterX Video 18Big Latina Booty XxxIndian Wife Friend SexHomade Porn MoviesAll P O R N ComicsAnupama Parameswaran NudeTabu Sex PhotoTitties TeaseSex Sex Video SongXnxx Chinese Mom And SonItalian PornmoviesTs Escorts SacBella Thorne Onlyfans LeakedBedpage ChicagoRiley Reid CompilationYoga XnxnDoraemon XxxPinky ChinoyReeses Pieces XxxMila Monet OnlyfansFree Pornos DaddyBollywood Actress Naked PhotoSexual Position ScissorHomemade Wife PornEauty PornHot Girl Xx VideoShaved PenisMuslim Xxx HotPorn Gay Bel AmiIndian Village Sex Video ComKatie Cummings Weight GainNina Hartley VintageReddit Dirty TalkAsian BondaheLisa Ann Porn VideosXnxx CompilationFree Porn All BlackGirlfrirnd GalleriesOld Sex HdMavis Cosplay PornKannada Sexy TalkCollege Dorm SexAria Lee EscortWww.spankbang.fomNewbienudMonster FuckerLisa Welch NudeSexu PornThe New Assistant Vanna Bardot And Millie MorganHentai FotosStriping XvideoConnie Nielsen NakedSexyredd LeakedArmy Porn1080p Pron VideosAll Black On Black PornMy Pervay FamilyForeplay SexKathleen Beller NudeXx KahaniAnka PornMasterbation Hidden CamJustina Valentine NudeTarnsangelsNude Small TitiesLara Croft SexyUp Skirt Pics PornFutanari AnimrMadison EscortBoob Squeeze PornKhalifa Sex Video HdMilf LiveSetp Mom XxxNufe MomTeens Leaked TwitterAudrey Hepburn NudeSpit In Mouth PlanetsuzyCasiddy KleinWife With Huge TitsNeiva MaraCnc Roleplay PornSexlivestreamMyjentaigalleryPorno Studio TycoonAsahina Aya NudeScuby Doo PornHallie Berry NudeTs On Ts PornCreampie RedditKatywithabootyHottest Asian PornHot Sexy TubeJawabi RaiBrazzers ForcedMuslim Girls Sex Video HdHentai Cum In MouthLatinamilf.comAnimesex PicVdio BokepBokepkoreaNude EivesAllysin ChaynesAletta Ocean XnxxTamil Aravani Sex VideoPublic Toilet Porn