Japan wil radioactief water Fukushima dumpen (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  35 Reacties

  • 13
  • 624x gelezen
Reageer met een Emoji
13

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
1 Aunti

@1 Tuurlijk joh, dumpen van enkele kuub aan wat warmer water in een oceaan van gemiddeld 15 °C zal echt wat bijdragen aan opwarming.

6
2 Scholar002

Wacht maar, straks komt Godzilla wraak nemen. Dan hebben ze spijt.

0
3 Berpke de Poes

@2
Een paar kuub?

"Dagelijks stroomt er zo'n 400 duizend liter radioactief besmet water uit de reactoren vol splijtmateriaal de Grote Oceaan in. Langs de kust van Schotland en in de Ierse Zee zijn concentraties radioactieve vervuiling gemeten die zijn terug te leiden naar de ramp. Dat geldt ook voor de Amerikaanse westkust. En mocht een van de zwaar gehavende reactoren instorten, bijvoorbeeld door een nieuwe aardbeving, dan heeft dat wereldwijd ingrijpende gevolgen."
En daar komt het regenwater nog bij, waar men het nooit over heeft:
"Dat na elke regenbui radioactief water vanuit de bergen de bebouwing in de valleien weer besmet, wordt niet verteld. Dat de wettelijke normen voor de hoeveelheid straling waaraan je mag worden blootgesteld na de kernramp met een factor 20 zijn verruimd, daar hebben de autoriteiten het ook niet over"
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/fukushima-zes-jaar-later-de-ramp-is-nog-lang-niet-voorbij~b3cea44d/

8 jaar lang radioactief water de oceaan in, en niet een beetje maar per dag 400 ton besmet water. En dan komt daar deze misdadige lozing nog bij. Een lozing van miljoenen liters zwaar besmet water. En dat noem jij een paar kuub?

Het is wel degelijk misdadig en ze zoeken maar een andere manier. Japan heeft de rest vd wereld opgezadeld met de gevolgen van een megaramp, Het zal wel weer om geld draaien nou van part komt Japan financieel zwaar in de problemen maar dat hebben ze aan hun eigen te wijten.
Een land met dagelijks aardebevingen behoort geen enkele kerncentrale te hebben. En ze hebben er nogal wat. Aardbevingen, tsunami's, orkanen... in dat soort landen zou het verboden moeten zijn.

2
4 Bleke Betty

Helemaal mee eens

0
5 Joepie

Schandalig, hier zouden die milieufreaks eens aandacht aan moeten besteden.
Dus omdat hun "opslag" vol zit, dumpen ze de rest maar in een grote oceaan?
Denk aan al het leven in deze oceaan dat vernietigd wordt,. Te triest voor woorden.
En is het niet direct, dan krijgt de mensheid er óók zeker, later zijn deel van.

0
6 Strongoli

En nog zijn er mensen die kernenergie promoten !

3
7 Doordenker

@7
In landen met aardbevingen en tsunami's zoals in Japan zou het idd verboden moeten worden.

1
8 Bleke Betty

Het gaat om radioactief water dus dan moet het Tritium zijn. Van plutonium en Uranium is dan geen sprake en Tritium is niet giftig. Het wordt ook gebruikt in allerhande alledaagse dingetjes om het licht te laten geven.

1
9 Winterpret

@7 Ja hoor, beter dan die CO2 vervuilers.

@9 Nee, die zitten niet in dit water, enkel stoffen met een korte halfwaardetijd. Maar dumpen is wel ongewenst, beter paar jaar langer opslaan.

0
10 Lievense

halfwaardetijd jodium 131 8 dagen
halfwaardetijd cesium 134 2 jaar
halfwaardetijd cesium 137 30,2 jaar

0
11 Lievense

In die tijd werd al in de media gesproken dat dat water wat ze elke keer op spaarde om te koelen elke keer in het water hadden gedumpt dus zo nieuw is het niet , althans de media van toendestijds vertelde dat al.

maar ja joh zo zie je maar weer , ze vertellen ons maar wat .

0
12 techcenter

@4
Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Er wordt laconiek over gedaan maar niemand telt de kankergevallen die het veroorzaakt. Het zoveelste bewijs dat kernenergie geen optie is.
@11
De isotopen met korte halfwaardetijden zijn het gevaarlijkst.
Tokyo Electric, or Tepco, has collected more than 1 million tonnes of contaminated water from the cooling pipes used to keep fuel cores from melting since the plant was crippled by an earthquake and tsunami in 2011.
Tepco, which also faces opposition from fishermen, admitted last year that the water in its tanks still contained contaminants beside tritium.

6
13 samcash

@9
Nope, ook plutonium, één van de reactoren waarvan de kern gesmolten is bevatte plutonium.

Verder is het zo dat er nog steeds grondwater onder de reactoren doorstroomd, in contact komt met de gesmolten kernen en verderop in de pacific naar boven komt.
Dagelijks 400.000 tot 600.000 liter.
En in tegenstelling tot men eerst dacht, verdeeld dat zich niet maar gaat als een compacte stroom richting de VS.
Daar aangekomen gaat een klein gedeelte naar het noorden (dat zal uiteindelijk ook in de Atlantische oceaan komen) de rest naar het zuiden om vervolgens af te buigen naar australië en dan weer terug naar Japan.
De verwachting is dat men de komende honderd jaar geen technieken heeft om die gesmolten kernen in te kapselen.

Het was toen ook al vooruit te zien dat ze op een gegeven moment ook dat vervuild water wilden dumpen.

1
14 Proemevla

https://www.reuters.com/article/us-japan-fukushima-water/japan-will-have-to-dump-radioactive-fukushima-water-into-pacific-minister-says-idUSKCN1VV0CC
“The government must commit to the only environmentally acceptable option for managing this water crisis which is long term storage and processing to remove radioactivity, including tritium,” Shaun Burnie, senior nuclear specialist with Greenpeace Germany, said in an email.
De regering moet zich houden aan de enige acceptabele optie om deze water crisis te beheersen. Dat is langdurige opslag en het verwijderen van alle radioactieve materialen inclusief tritium.

4
15 samcash

Reactor 3 was een mox reactor:

Unlike the other five reactor units, reactor 3 ran on mixed core, containing both uranium fuel and mixed uranium and plutonium oxide, or MOX fuel (with the core comprising ~6% MOX fuel[38]), during a loss of cooling accident in a subcritical reactor MOX fuel will not behave differently from UOX fuel. The key difference between plutonium-239 and uranium-235 is that plutonium emits fewer delayed neutrons than uranium when it undergoes fission.[39]

1
16 Proemevla

Miljoenen liters lijkt veel maar stelt niets voor. Een kubieke kilometer oceaanwater is een miljard liter. Binnen de kortste tijd is dat radioactieve water zodanig verdund dat de straling niet meer meetbaar is boven de achtergrondstraling van radioactieve elementen die van nature in zeewater voorkomen.

3
17 de gezonde roker

Het is niet toevallig dat er een 'hot spot' is in de pacific.

2
18 Proemevla

@17
Het wordt niet verdund, het gaat ook niet om de straling maar om 'inname' van radio actieve deeltjes en de cumulatieve effecten daarvan.

2
19 Proemevla

@19 Het wordt wel verdund. Dat is basis natuurkunde. Een kubieke kilometer oceaanwater bevat van nature alleen al 3 kilo uranium naast talloze andere radioactieve elementen.

1
20 de gezonde roker

@13 De halfwaardetijd heeft geen enkele invloed op gevaarlijkheid,

Het geeft aan hoe snel een radioactieve stof vervalt tot iets onschuldigs. Daaruit kan je zelfs concluderen dat een stof met een korte halfwaardetijd juist een stuk veiliger is.

Omdat de halfwaardetijd erg laag is zal er ook weinig worden opgebouwd.

@18 Heeft u daar, naast die knutsel sites van u, extra informatie over ?

3
21 Lievense

@20
Nope, het wordt niet verdund maar gaat als één stroom richting de VS.
En het zijn niet alleen die radio actieve stoffen maar ook vele verbindingen van de stoffen met zeewater.

Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat twee jaar na de ramp de zeebodem voor de kust van Californië voor 100% bedekt was met afgestorven 'materiaal'.
Twee jaar is de tijd dat deze stroom nodig heeft om van Japan tot Californië te komen.
Het blijft binnen die golfstroom.

1
22 Proemevla

@21
Nooit gehoord van de pacific blob arrogante kwast?

1
23 Proemevla

Fukushima, zoveel tegenstrijdige berichten, het is een ramp van wereldformaat dat is mij wel duidelijk.

0
24 Nerva

@21 Een lange halfwaardetijd betekent minder straling. Een korte meer. Het is namelijk bij radioactief verval dat straling vrijkomt. Isotopen met een extreem lange halfwaardetijd geven dus nauwelijks straling af.

0
25 de gezonde roker

@22 Alle metalen - waaronder radioactieve elementen - in water zijn verbindingen. Anders kunnen ze niet oplossen maar zinken ze naar de bodem.

0
26 de gezonde roker

@26 Die verbindingen worden zouten genoemd.

0
27 de gezonde roker

@27
Klopt en waar het om gaat is dat dit veelal unieke verbindingen zijn, heel veel, waarvan men geen idee heeft wat ze eigenlijk voor eigenschappen hebben.
Ik had er wel wat wetenschappelijk onderzoek van maar nu uiteraard niet meer.

Het boeit geen hond wat daar al jaren aan de gang is.

0
28 Proemevla

@22 "Nope, het wordt niet verdund maar gaat als één stroom richting de VS."

Die stroom die Amerika bereikt is duizenden kilometers breed en kilometers diep. Het lekwater uit Fukushima is dus wel degelijk gigantische verdund. https://www.nbcnews.com/sciencemain/fukushimas-radioactive-ocean-plume-due-reach-us-waters-2014-8C11050755

0
29 de gezonde roker

@28 De chemische verbinding heeft geen enkele invloed op de radioactiviteit.

0
30 de gezonde roker

@22 Het grootste deel van de cesium-137 blijft hangen in de Noordelijke Pacific - een gebied dat langzaam met de klok meedraait: “Great Pacific Garbage Patch”.

0
31 de gezonde roker

@21 Natuurlijk is daar extra informatie over.
het NOAA houd het in de gaten dus zoek even op:
"noaa radioactive seawater impact map" op een zoekmachine.

0
32 alphamale

@20
'Een kubieke kilometer oceaanwater bevat van nature alleen al 3 kilo uranium naast talloze andere radioactieve elementen.'
Allemaal stabiele isotopen met heel lange halfwaardetijden. Uranium-238 heeft een halveringstijd van 4,47 miljard jaar. Kortlevende isotopen, zoals die van Fukushima, zijn juist erg gevaarlijk voor levende wezens.

4
33 samcash

@23 Persoonlijk spelen is een bewijs van onvermogen, ga zo door.

0
34 Lievense

@28 Men weet precies over welke stoffen het gaat en de de specificaties zijn ook gekend.

0
35 Lievense

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

2 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

2 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Poetin

Ik denk dat Rutte zich vergist in wie Poetin is....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Aunty PirnWife Sex IndianHypnotic JoiTiny TayaSex In HindiMom BlowsWeb Series Indian SexyStories Hindi PornNaturalboobs PornJordan Jaxx XxxNxxxnStep OshiriBig Nerdy TitsX Vedio TamilMalayali Aunty NudeSkyler White NudeDesi Bathroom SexBig Floppy TittsSexo Au VivoWww Sunny Leon SexGeneva Ayala PornCelebmasta LiveOvertime MeganForced Porn TubesPetfect PornEporner OmViginpussyKelly TrumpDesi Land PicHot Mms VideoFilm.x GratuitFamily Sex Video IndianToni CamilleOld PornstarsSingapore Sex VideoPuku Sex VideosSchool Hindi XxxSex Bhabhi NewJoi SquirtPornographie BresilXxxxnnPornos TravecosSis XvidValentina Grishko3d Sex XxxWww Com Xvideo ComTxxx SexPixee FoxLustcontrollerBengali Actress NudeAsian Big Boobs XxxBrittany Daniel NudesWife Swapping OrgyFree 8k VrpornPolice Bf VideoXxx Video Hd Yoga1 On 1 CamsexAlexis Glory Private ViewChachi Bhatija Sexy Video1080p Hd SexDesi Model SexGentle Sex VideosElitejavProxy Paige GangbangHooker HandjobScan PornoX Story.frWca Production VideosDaisy Marie Porn9xbbuddyRedlighs.beCeleb Jih.comMelissa MindinyChinese Black PornSuper Hot Naked WomenCelebsrouletterThe Best Porn GayMia Khalifa Hot GifAdianababyxoBig But NakedR/realgirlsPornographie CulX TubesNaked Pictures Older WomenSophie LockeJoaquin SantanaPornos Doble PenetraciónKeezmoviesStep Daddy Daughter PornShemal XSinfuldeeds PortuguesePorn DeliverSuperstar PornJame Dean Porn StarDesi Girl Porn VideoHgf PornAnal Fisting SquirtStars-818Indian Aunty Ass FuckHucow MilkingLady Masha Fucking Out Of BoredomFast SexBeeg MovieTaboo HjV.xtapesTs MadisonPenny Parker R34Busty NudsAnalsex PicBokep LuarMelhores Jogos PornosApu's KitchenCumshots At WorkWww Raj Wap ComReality DudesNaked Women Hot PicsKarishma Kapoor SexG Spot PornAnimated VrpornSexcamsObese PornographyRae LilNaked Videos Of LadiesLesbian Porn BlackmailTube 8.comBkp KoreaJulie Dil Kya KareMallu Masala ComEbony Aunty PornBorrachas SexoPantyhose SquirtYoururfiTube Galore ComYop 10 Porn StarsPorn A StoryPorno14Xxx ChestHot Beautiful XxxVery Hot Sex SceneLatino BlowjobJasminericegirl Onlyfans LeaksTizamVídeos PornobrasileirosBilly Eilish TitsDentest PornDesi FsiblogIndian Nude College GirlsIndian Nighty SexRedtub IndianHard Pussy Eating