Beeld ter illustratie, een fabriek van Toyota in Derby.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, een fabriek van Toyota in Derby. © REUTERS

Greenpeace: "Auto-industrie produceert meer broeikasgassen dan hele Europese Unie"

De auto-industrie is een van de drijvende krachten achter de klimaatopwarming, met de constructeurs Volkswagen, Renault-Nissan en Toyota als grootste uitstoters van CO2. Dat zegt de milieuorganisatie Greenpeace in een nieuw rapport. Als we de opwarming van de aarde willen beperken tot 1,5 graden, moet de verkoop van wagens op fossiele brandstoffen, inclusief hybrides, tegen 2028 volledig stopgezet worden, herhaalt de organisatie.

41 reacties

  • danny janssens

    5 jaar geleden
    alle tekenen wijzen in de richting duurder autorijden en afschaffing van de bedrijfswagens maar je kan het paard wel naar het water brengen maar niet verplichten om te drinken, de Vlaming volhardt in de domheid
  • lucien luyten

    5 jaar geleden
    Roger de Volder rijdt iedere dag ANTW. -Brussel om te gaan werken ,maar elk uur van de dag ,reageert hij op alles ! Straffe kerel .
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Iemand die amper 1000 km met een wagen van 14 jaar rijdt is een klimaat zondaar. Is er al berekend welke invloed van productie tot slopen een electrische wagen heeft op het milieu. Omdat te berekenen zijn ze niet slim genoeg. De klimaatproblemen zijn het gevolg van de milieuproblemen en de linkse populisten zijn de eerste om goedkoop consumeren aan te moedigen. De cycli ijstijd en opwarming heeft altijd bestaan met of zonder auto, alleen nu sneller door de overbevolking.
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Greenpeace zou beter eens de nieuwe studie van de ADAC lezen. Enkel bij gebruik van 100% groene stroom zijn EV beter Met een energiemix van groene en grijze stroom, is de CNG wagen het meest milieuvriendelijk met de laagste CO² uitstoot.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Mario Tersago,het probleem met Cobalt en Litium is bekend,maar het huidige fossiele verbruik is alles bij elkaar nog destructiever(ontginning,vervuiling,transport enz). En om de haverklap een nieuwe minder vervuilende auto is ook niet ecologisch gezien de produktie van een auto al 56% van CO-2 uitstoot vertegenwoordigd in het hele leven van dezelfde auto.