Ads Top

Meer ruimte voor de reiziger

Er gaan de komende jaren meer treinen rijden. En dat is goed nieuws voor de reizigers. Om de groei op te vangen past ProRail de infrastructuur aan, legt men extra spoor aan waar dat moet en worden de ‘stoppenkasten’ langs het spoor uitgebreid. Verder gaat ProRail op alle stations en perrons de transfercapaciteit en - veiligheid in kaart brengen.

Reizigers vinden iets van stations die ze kennen en hebben een bepaald beeld van de werkelijkheid, oftewel is iets veilig of niet? Belangrijk daarom is een objectief inzicht te krijgen wat er eventueel verbeterd moet worden in de stations en op de perrons. Daarom hanteert ProRail objectieve normen voor transferveiligheid. waar de trein op het perron stopt is ook een belangrijk gegeven.

Voorbeelden van stations en specifieke perrons waar problemen zich voordoen zijn bijvoorbeeld Utrecht Centraal spoor 5 en 7, Schiphol spoor 1 en 2 en Amsterdam zuid spoor 1, 2, 3 en 4. Op deze locaties wordt nu al crowd control ingezet om te zorgen voor een betere spreiding op deze perrons, om mensen zoveel mogelijk buiten de veiligheidszone te houden en om reizigers te ondersteunen in het in-/uitstapproces. Op perron 5 en 7 op Station Utrecht Centraal houdt ProRail samen met NS een proef om reizigers beter te spreiden over het drukke perron.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.