RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Hakim Ziyech krijgt mogelijk standbeeld in geboorteplaats Dronten

Hakim Ziyech Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Ajacied Hakim Ziyech krijgt mogelijk zijn eigen standbeeld in het gemeentehuis van zijn geboorteplaats Dronten. In een enquête over de aankleding van het gemeentehuis kunnen inwoners stemmen op een beeld van de middenvelder.

De gemeente Dronten wil de inrichting van het vernieuwde gemeentehuis aanpassen, en heeft de inwoners gevraagd om mee te denken. Dit kan men doen via de enquête www.ikpraatmee/dronten.nl. De renovatie van het pand uit 1982 kost maar liefst 25 miljoen euro.

Gemeentewoordvoerster Margot van Staveren reageert op een mogelijk standbeeld van Ziyech. "Dat is aan de inwoners om te bepalen. De gemeenteraad heeft in juni besloten dat noch de gemeenteraad, noch het college van B&W zich mengt in de keuze voor een kunstwerk in de publiekshal."

Voetballers met standbeelden

Voetballers met een eigen standbeeld, het is niet onbekend in Nederland. Zo hebben onder anderen Johan Cruijff en Coen Moulijn een standbeeld gekregen bij respectievelijk Ajax en Feyenoord. In de onderstaande afbeelding zijn nog meer standbeelden van voetballers in Nederland terug te vinden.