door Havermout in Binnenland  ·  90 Reacties

  • 35
  • 976x gelezen
Reageer met een Emoji
3
7
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50
Vanuit Wilders en Knoops begrijp ik het ook qua communicatie. Het is heel belangrijk voor Wilders dat hij kan doen alsof het ministerie heel graag zijn vervolging wilde en het OM niet. Dan wordt het weer een politiek proces waarin de regering probeert hem monddood te maken. Dat is vanuit het publicitair oogpunt fantastisch. Ook al blijkt achteraf dat het allemaal niet klopt. Bij zijn aanhangers blijft altijd hangen dat Wilders door de elite is aangepakt.
Wilders kan hierdoor politiek bijna niet meer verliezen.

6
51 AJ74

mag hopen dat heel die doorgerotte corrupte tyfus bende tegen de lamp loopt...
nog nooit zoveel in het nieuws en de media geweest.

OM...
maakt meer kapot dan je lief is..

2
52 Madman351

* Verwijderd door de redactie *

53 Manja

@48 Zelfs politici reageren geschokt. Zij zullen dan wel iets anders hebben gelezen dan jij.

1
54 Cody

* Verwijderd door de redactie *

55 Strafpleiter

@54
Tsja, ze zullen wel de koppen in de kranten gelezen hebben. Ik was eerst ook geschokt toen ik las dat het ministerie bij het OM had aangedrongen op vervolging van Wilders.
In die stukken kan ik daar helemaal niets over terugvinden.
Maar misschien kunt u aangeven waar het staat?
Ik lees alleen zaken over hoe het gecommuniceerd moet worden e.d. Dat is geen inhoud maar vorm.
Het OM (PaG) was zelf van mening dat vervolging moest, al was het maar uit het oogpunt van rechtsvorming.
Maar als u een quote heeft uit de geheime stukken waaruit anders blijkt, dan wil ik graag verbetert worden. Het zijn best lappen tekst, dus ik kan iets over het hoofd gezien hebben.

5
56 AJ74

@55
Ik weet niet of u de stukken gelezen heeft, maar uit niets blijkt dat. Juist bescherming van de minister komt daar in voor. Zeker niet iets achter de rug van de minister om doen. De minister krijgt ook netjes een ambtsbericht.

4
57 AJ74

@56 Ah, politici weten niet waar ze het over hebben. Tja... dat kan ook natuurlijk.

1
58 Cody

* Verwijderd door de redactie *

59 Manja

Dat zijn wel even ergere vergrijpen dan "meer of minder?" vragen ...

1
60 Vageali6888

@59 Ja, dat zal het zijn. Morgen eens kijken hoe het Hof de stukken heeft gelezen.

1
61 Cody

* Verwijderd door de redactie *

62 Strafpleiter

@58
Dat komt heel vaak voor heb ik wel gemerkt op gebieden waar ik verstand van heb. Dan zeggen ze soms te raarste dingen. Ze lezen blijkbaar ook alleen de krantenkoppen.
Maar de onzin die ik over Griekenland en het redden van de banken voorbij heb zien komen van politici, journalisten en zelfs mensen uit het onderwijs is tenenkrommend.

5
63 AJ74

@62
Zegt u het maar. Ik heb er nog niets over gelezen, maar het ministerie van justitie heeft de laatste jaren nogal wat fouten gemaakt, dus heel slecht zou ik het niet vinden. Misschien kunnen we de top van de VVD ook vervangen.
Maar voor mij is dat speculeren, misschien willen ze ook de aandacht afleiden of denken ze dat het daadkrachtig staat. Weet ik veel.

5
64 AJ74

@61
Daar ben ik ook benieuwd naar. Ik heb wel vertrouwen in het Hof. Dus als die zegt dat het fout was, dan ga ik daar in mee.

5
65 AJ74

* Verwijderd door de redactie *

66 Manja

Wat een gedoe om niets .. dat hele politieke proces ... bah

Wilders had al lang uitgelegd wat hij met "minder" bedoelde

Tijdens het verkiezingsdebat de avond ERVOOR :
"laat me even uitleggen wat ik bedoel ; minder marokkanen betekend
- dat we de grenzen sluiten voor mensen uit landen als marokko
- dat we criminele uitzetten als ze over de schreef gaan
- dat we zorgen dat mensen vrijwillig gaan remigreren met de al bestaande remigratiewet

"wie zich gedraagt mag blijven"
"niet alle marokkanen het land uit"
"alleen criminelen uitzetten"

1
67 Vageali6888

@65 Lijkt me heel verstandig. question

1
68 Cody

* Verwijderd door de redactie *

69 Strafpleiter

* Verwijderd door de redactie *

70 Manja

@70 Mooi dan kun jij lekker slapen. Dag manja.

1
71 Being there

@69
Ik vind zoiets alleen maar hilarisch. Ze snappen niet eens hoe je een cultuurverandering in een organisatie moet bewerkstelligen. Maar blijkbaar heeft dit dus te maken met het gebrek aan communicatie en het willen verborgen houden van informatie. Niet met vermeende aanzetten tot vervolging. Maar ook dat zijn gokken, omdat ik geen context ken en het ook weer om speculatie gaat.
Voor mij klinkt het als: We staan voor l*l, wie kunnen we daarvoor laten boeten dat het niet onze schuld lijkt. Daarom lekken ze het ook, als bliksemafleider.
Ik trap daar niet in, ik ken de spelletjes wel.

5
72 AJ74

@49 AJ74
Wilders heeft helemaal niets tegen Europa of tegen Europese samenwerking, of tegen het Europees Hof. Voor FVD geldt precies hetzelfde.

Ze zijn niet tegen Europa maar tegen het dictatoriale en ondemocratische EU-instituut.
(ieder verstandig mens is daar tegen).
Wie wil er een stelletje imbecielen (en alcoholisten) aan de macht die allerlei beslissingen nemen?
Die bovendien niet democratisch gekozen zijn? Dit is Europa geen Zimbabwe.

2
73 The Investigator

@70
Yep en nu ga ik slapen, morgen maar eens horen hoe het verder gaat. Ik heb me weer genoeg geergerd over het gebrek aan inhoud van de journalistiek en politiek.

7
74 AJ74

Kijk naar die vuile EU-snol Merkel in Duitsland die persoonlijk beslist heeft om 1 miljoen Arabieren/Afrikanen hierheen te halen.
Met zulke (politieke) figuren wil een normaal mens toch niets te maken hebben. Dat vuile kutwijf is mede verantwoordelijk voor moorden en verkrachtingen door dat importtuig.

3
75 The Investigator

Het laatste nieuws is dat de drie medewerkers van het Openbaar Ministerie nu op hun beurt aangifte gedaan hebben tegen Wilders wegens smaad.

1
76 Commodus

* Verwijderd door de redactie *

77 S.Pinoza

Kunnen we niet een goksite opzetten. Gaat proces tegen Wilders wèl of niet door? Ik zet in op wèl.

6
78 Bart Boudewijn

Het is normaal dat de minister van justitie wordt geinformeerd over de vervolging van een politicus. Daar is dus niks vreemds aan.

Ik heb nog geen onomstotelijke bewijzen gezien die aantonen dat topambtenaren die niet aangewezen zijn om strafvervolging in te stellen, invloed hebben gehad op dit oordeel. De gelekte mails bevatten voor zover ik weet geen namen van ambtenaren die niet bij het OM werken.

"Het ministerie van Justitie stelde dat er slechts sprake was van overleg over praktische zaken. Ook is erkend dat ambtenaren een analyse hebben opgesteld."

- Dit is dus geen invloed. Men stelt een analyse op van de situatie die kan ontstaan maar dat heeft geen invloed op het oordeel om te vervolgen.

"Op sommige punten te veel juridisch detail om de minister mee te geven, maar over een aantal punten heb ik vandaag al wel even met de collega van het Pag (parket-generaal, red.) gesproken", antwoordt iemand. "Ik zal de punten die je noemt ook aan de collega van het OM meegeven."

- Ook hier kan geen invloed op het strafproces worden aangetoond. Het kan hier gaan om juridisch advies die de verschillende scenario's vervolgen/niet vervolgen zouden hebben zoals bijv. de werking op jurisprudentie. Welke punten het om gaat, wordt niet omschreven. De hoogleraar onderschrijft dit ook in zijn volgende alinea.

De uitspraak 'dan gaan we dat regelen' wordt genoemd in relatie tot eerdere soortgelijke uitspraken. Ook hier gaat het om invloed op jurisprudentie en niet om de vervolgbeslissing.

Ik vind het een erg zwak verhaal van Wilders. Het lijkt er op dat hij bang is voor de rechterlijke uitspraak en nu alsnog probeert het proces aan te vallen en zelf probeert via de politiek om invloed te hebben op het strafproces.

Ik ben geen van van de VVD en al helemaal niet van rechtse ministers van Justitie zoals Opstelten die Wilders overigens zelf in het zadel heeft geholpen, maar het lijkt mij niet dat hier sprake is van onrechtmatige invloed op de vervolging. Ik heb dat mensen buiten de kring van Wilders ook nog niet horen zeggen.

Laat de onafhankelijke rechter maar iets zeggen over de uitspraken van Wilders.

2
79 Hollander1967

Met deze zaak gaan we zien of de rechterlijke onafhankelijkheid in Nederland nog bestaat of dat de rechtbank bestuurd wordt door een politieke partij.

2
80 Ruud100

@5 Offtopic, gemeld!

3
81 Scholar002

@73 [Ze zijn niet tegen Europa maar tegen het dictatoriale en ondemocratische EU-instituut.]
Hetgeen een waandenkbeeld is dat alleen in de hoofden van rechtsgekkies leeft...

De waarheid is dat zowel Wilders als Baudet streven naar een autoritaire regering en dat probeert men door over de EU te liegen te bereiken. Alleen mensen die te belazerd zijn om feiten te controleren tuinen in die leugens van Wilders en Baudet.

2
82 TedjeR

@69 de cultuurverandering is door de politiek opgelegd en moest door het hele rechterlijk systeem heen aangepast worden om de culturele diversiteit te volgen.

https://nos.nl/l/2246007

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/leendert-verheij-de-rechtspraak-moet-een-slag-maken-naar-etnische-diversiteit~be53d956/

1
83 Ruud100

* Verwijderd door de redactie *

84 Strafpleiter

@84 kijk, dat is een schoolvoorbeeld zo'n onzinnige leugen over de EU... niet gebaseerd op feiten, maar puur ideologisch van aard.

2
85 TedjeR

* Verwijderd door de redactie *

86 Strafpleiter

@86 die in jouw waanvoorstelling "opgelegde" maatregelen zijn in de EU democratisch (door de lidstaten) goedgekeurd... unaniem. Vervolgens door de parlementen geratificeerd.

Je slaat dus aantoonbare onwaarheden uit.

2
87 TedjeR

Wilders doet aangifte tegen officier van Justitie en advocaten-generaal

De klagende achterbakse aanklagers voor het hekje!

Zou men meer moeten laten doen.

1
88 Wil je niet weten

@85

- Pechtold riep enige tijd geleden dat Den Haag langzaam verplaats zou gaan worden naar Brussel.
- we zijn niet meer baas over onze eigen begroting
- we zijn niet meer baas over onze eigen grenzen
etc.

Waar zie jij nog wél soevereiniteit ?

1
89 Vageali6888

de Livestream : https://nos.nl/livestream/npo-nieuws.html

0
90 Ruud100

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@71 En misschien heb jij hier iets aan?https://fatzoen.nl/over-fatzoen/...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Oeps112
Peiling! NSC totaal VERNIETIGD krijgt geen enkele zetel in Europees Parlement

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/peiling-nsc-totaal-vernietigd-krijgt-geen-enkele-zetel-in-europees-parlement...

10 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Strongoli
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Eén keer een dergelijk item met beelden plaatsen, is ècht wel genoeg. De reacties hierop vanuit verschillende achtergronden, blijven hetzelfde...

11 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Biscanna
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Op de zeebodem, zou een mooie aanlegplek zijn....

13 minuten geleden geplaatst door Biscanna

icnivad
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Volgende maand laat hij er 100000 versneld door het coa heenwalsen en heeft dan de melding dat er 100000 woningen tekort zijn....

21 minuten geleden geplaatst door icnivad

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

@1 ScholZ...

21 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

RobP
Achterstandswijken willen rem op werklozen en asielzoekers: ‘Problemen stapelen zich op’

De betere wijken hebben meestal betere prijzen....

22 minuten geleden geplaatst door RobP

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

Poetin heeft de regie. Schols en Biden zijn een stelletje slapjanussen terwijl Macron is teruggefloten.We hebben een historische kans om een...

25 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

LoydMorris
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

Menig Nederlandse ondernemer wordt inmiddels schatrijk door deze asiel-industrie. . . De belastingbetalende burger, dokt toch wel. . . ...

35 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@2 Dat lijkt me een strak plan. :-)...

39 minuten geleden geplaatst door RobP

NK. App
She PornEwa Sonnet PornBlacked.coimPorn Fill VideoSex DanceHindi Picture Blue PictureSexx Video FullYoung Couple Porn VideoKajal Ki Sexy FilmKamalika Chanda PornSona BhabhiMohammed Son Sex VideosHaze HerDefloration Full Hd VideoAdam FarrPorn Videos CastPorno FrancaisYuliett Torres PornAnal Dildo RidingSex Video NeBenki MovieTs Aurora NorthPegging PornDelhi Ki Sex VideoMadison Ivy HdXxx Sanny LioanDesi Xxx VdoGoldie Horn NudeIndian Hairy Pussy VideosHollywood Movie Sex Video HdPornvietnamسكس وزعانSissy DressCuloteXxx Video Hindi RomanticHentai With SenpaiPriya Rai Hd PornLive Chat Porn IndianEmily Browning NudeKagney Linn Karter BbcWhile Sleep PornGangbag WifeBhabhi LoverFilme Adulto PornôDonatella DenSanny Leon Porn VideoVore Porn VideosOncam FrenchSeńoras DesnudasHindi Song PornWww Free Porn Videos ComXxxc SexyAngelica SaigeCelebrities With Sextapes91 色情Lakshana ActressJoshi Luck 5Peliculas Eroyicas OnlineMasturbating WomenKoideneufPorn Hd Free PornCam SexoCarolyn JonesnudeMost Sexiest Web SeriesNight Club SexBangladesi X VideoSweetycupsBig Black Tittie'sBaddies247Feeuse PornReal Celebrity NudeInstagram Models NideSofia Ansari HotTeen Meat Dakota Tyler Shows Of Her Luscious Natural BodyJenjenjamjamTamil Xvideo NewReal Incest XxxCamgirlsAv.在线观看AdultdvdforumPornoitaliaسكس ألعربيMang HentayAlexbreecooperFamily Tharepy PornHuge Mature TittiesMom Hard XxxThicc ThighsIndian Teen Hard SexOnly Fans VideosKannada SaxxFilm Porn SexyMilfstripteasePlayboyolusNhentai.netetFree Brazzers TrialX IdeosGay Por VideoXnn Sex VideoDesi Chut MmsXpornvideosAnne Heche NudeIndia Actress XxxItch.io NsfwFilm Porno AmateurBest PornhChineze XxxJohn Krasinski NudeToastming NudeMirzapur Full MovieMia Khalifa Cum SwallowFamilyincest PornKaley Cuoco Sex TapeSpy On Mom In ShowerOnii ChanhentaiPornographie 3dAnnonce IntimesSierra Williams NudePornt TvArab New SexPornoamigaIndian Hot KissSex Video DeseNatasha Nice Sexy VideoX Rated Music VideoChaturbate TokenPorn Star Porn PicsXxxfree GayNikki WaineArab Country Sex VideoAnand Sex VideoLatin NudeJuegos PornPornor HentayPorno EróticoSxy MovieTelugu Aunty Sex DownloadAsami Kondos Pussy Overflows With Tons Of CumAaron Brink PornB Bf VideoGay Porn Real Dad And SonCreampied My SisterPorny VideoNest Porn StarFab SwigersGuia GpnetFreexxxpicsPuplic Blow JobHousing PornSkip The Games Erie Pa