Politiek

Geert Wilders slaat terug – PVV-leider doet aangifte tegen Officier van Justitie en Advocaten-Generaal

09-09-2019 15:13

Lees ook – Opnieuw bewijzen van verregaande politieke bemoeienis met Wilders-zaak

Persbericht van PVV-leider Geert Wilders in de mail met als onderwerp ‘Wilders doet aangifte tegen Officier van Justitie en Advocaten-Generaal’.

“Het OM en alle andere betrokkenen (ambtenaren en politici) die een rol hebben gespeeld bij mijn politieke vervolging kunnen hun borst natmaken. Ze kunnen zich opmaken voor een serie aangiften en procedures, strafrechtelijk en mogelijk civiel. Te beginnen vandaag met een aangifte tegen een Officier van Justitie en twee Advocaten-Generaal wegens een ernstig vermoeden van valsheid in geschrifte in verband met het opstellen van een proces verbaal op ambtsbelofte dat onwaarheden bevat.”

Vanmiddag nog zal Wilders aangifte doen tegen Officier van Justitie Wouter Bos en Advocaten-Generaal Gerard van Roessel en Birgit Sta. Hij doet dat omdat de advocaten-generaal in het proces-verbaal in de minder-Marokkanen-zaak stellen dat er geen overleg is geweest tussen het Openbaar Ministerie en het ministerie van Justitie. Uit recente stukken blijkt dat er wel degelijk over die zaak is gesproken.

Update 16.09 – Geert Wilders heeft aangifte gedaan

Opklikken voor groot

Geert Wilders – Meneer de Voorzitter, leden van het Hof…