Van Forum voor Democratie naar Nieuw Nederland naar... zo heet de nieuwe partij van Statenlid Robert Brunke

Partij Pro Zeeland. Zo gaat de partij van Robert Brunke in de Zeeuwse Staten heten. Brunke stapte drie weken geleden per direct op bij Forum voor Democratie. Nadat hij eerder al de fout in was gegaan met een nieuwe naam voor zijn eenmansfractie - zijn eerste keus Nieuw Nederland was tevens de naam van een nationaal-socialistisch tijdschrift nauw gelieerd aan het gedachtegoed van de NSB - lijkt poging twee wel héél erg veel op Partij voor Zeeland. En die naam bestaat al sinds 1998.
Zeeuws Statenlid Robert Brunke stapt per direct uit Forum voor Democratie
Zeeuws Statenlid Robert Brunke stapt per direct uit Forum voor Democratie © Omroep Zeeland
Brunke wilde vandaag geen toelichting geven op de nieuwe naam van zijn partij en de te volgen koers. De voorzitter van de Partij voor Zeeland - Marien Weststrate - was wel bereikbaar. Hij neemt de keus van Brunke sportief op.

Een gevestigde partij

"Als hij dat een mooie naam vindt, prima. Ik heb daar geen moeite mee en ga daarover niet met hem in gesprek." Verwarring bij de kiezers verwacht Weststrate niet. "Wij zijn een gevestigde partij met een eigen gezicht en campagnestrategie. Onze roots liggen al lang in het Zeeuwse. Problemen voorzie ik niet."
Het hele radio-interview beluister je hieronder:
Marien Westrate over Brunkes Partij voor Zeeland

Vertrek bij Forum

Brunke meldde op 19 augustus dat hij per direct de fractie van Forum voor Democratie zou verlaten, omdat hij zich na 2,5 jaar niet meer kon vinden in de koers van leider Thierry Baudet en de partij. Eerder was Brunke al lid van de Lokale Partij Vlissingen (LPV) en Progressief Ondernemend Vlissingen (POV). Op 19 maart 2019 stond Brunke op plaats drie van de kieslijst voor Forum. De partij kwam met vijf zetels in de Provinciale Staten.

Lees ook: