U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Internet
  • 1
Het aantal privacyklachten blijft sterk toenemen. Ruim 15.000 mensen hebben in de eerste zes maanden van dit jaar een klacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), zo laat de toezichthouder weten. Dat is bijna 60 procent meer dan in de tweede helft van 2018. ...

4 maanden geleden door technienieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
LEES MEER OVER

privacy is foetsie

1 semperpenis    
4 maanden geleden door semperpenis
0
Meld

Ja en nee. In mijn werk erger ik me nogal eens aan klanten die behoorlijk fobisch geworden zijn over hun privacy. Juist in het kader van de privacywet moet ik heel erg goed controleren of degene die ik aan de telefoon heb wel degene is die hij/zij zegt te zijn. En dan zijn er dus van die snuiters die denken goed bezig te zijn doordat te weigeren.. alsof ik die informatie van hen niet heb. Maandelijks schrijven we geld van hun bankrekening af maar de laatste 3 cijfers geven? O nee! Privacy schending!!! Malloten.

Daar staat tegenover dat ik me wel zorgen maak over de hoeveelheden informatie die over je wordt opgeslagen. Die vader met die twee broertjes was voor mij wel een eye-opener. Je kan ondertussen geen scheet laten of de overheid weet het en registreert het. De cameradeurbel is de volgende stap. De buurman die exact weet hoe laat jij in welke kleren en met wie je huis verlaat of binnenkomt. Wie er bij je op bezoek komt, hoe laat en hoelang die blijft. Zeker bij galerijen is het onbedoeld eigenlijk een camera op jouw voordeur.

Wanneer het contante geld is afgeschaft is de controle compleet.

Wat velen zich niet beseffen is dat zij nu niets te verbergen hebben maar wie weet in de toekomst wel. De politiek wordt al extremer. Het bestrijden van gedachtegoed begint al vaste vormen aan te nemen. Wat als jouw gedachtegoed straks 'fout' is?

Denk gewoon maar eens na over wat jij zou willen doen bij een tweede holocaust. Stel dat jij de vervolgde groep zou willen helpen. Hoe zou jij dat met de huidige controlemogelijkheden en die waar in de politiek al over gesproken wordt, dat kunnen doen? Niet dus. Onmogelijk. En dat is gevaarlijk.

2 Mariska3    
4 maanden geleden door Mariska3
1
Meld

Bijna 60% meld het, de rest denkt, laat maar zitten!

3 Verwonderd    
4 maanden geleden door Verwonderd
0
Meld

"Voorzitter Aleid Wolfsen vindt dat er een structurele oplossing moet komen, ‘zodat we de klachten adequaat kunnen blijven behandelen. De bescherming van je privacy is een grondrecht, het mag nooit een wassen neus worden.’"

Het werkt, dus moet het anders? Nee he, niet weer?

4 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@2 : Inderdaad, als er mensen langs die buren met camera lopen.

"De cameradeurbel is de volgende stap. De buurman die exact weet hoe laat jij in welke kleren en met wie je huis verlaat of binnenkomt. Wie er bij je op bezoek komt, hoe laat en hoelang die blijft. Zeker bij galerijen is het onbedoeld eigenlijk een camera op jouw voordeur."

Want je mag alleen je eigen terrein met een camera in de gaten houden. Er kan een minuscuul strookje van het terrein van de buren bij zitten maar in principe mag zelfs dat niet.

5 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
0
Meld

Ik vind dat het juist bij de overheid en het medische kartel aan alle kanten rammelt wat privacy betreft. Dat de ene overheidsdienst de andere de gegevens verschaft om ook binnen te mogen treden, enzo. Suwinet, ook. En dat de enige die jouw dossiers bij de specialist niet mag zien/hebben, jijzelf bent. Mensen kunnen komen roddelen bij je huisarts zoveel ze willen, hem tegen je ophitsen, en hij zal het je niet vertellen.

6 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@5 ; Als je op een galerij woont en je buurman hangt zo'n bel op... Denk je dat je enige kans hebt om die weg te krijgen?

Ergens op NK werd een link geplaatst over een recensie over zo'n deurbel. Daar was goed op te zien wat je wel en niet kunt zien met zo'n bel. Het schijnt te mogen zolang je alleen opneemt als er iemand voor je deur staat. Dat is bij een galerij dus wanneer er iemand over de galerij loopt.

7 Mariska3    
4 maanden geleden door Mariska3
0
Meld

@6 ; Begin maar eens met te kijken wat er op jouw vooringevulde belastingformulier staat..

8 Mariska3    
4 maanden geleden door Mariska3
0
Meld

@7 : Maar de galerij is toch geen eigen oprit/stoepje? Dan zou het daar niet moeten mogen, omdat alle buren langs die camera moeten lopen richting trappenhuis/lift zodra ze ergens heen willen.

En het lijkt mij logisch dat die camera alleen aan mag slaan als iemand op je bel drukt. Dus niet als iemand alleen maar langsloopt. De wetten zijn juist onlangs strenger geworden dat je mensen niet zomaar mag fotograferen, ook niet als ze toevallig herkenbaar langslopen bij een foto waarbij je bijvoorbeeld een monumentaal pand fotografeeret. Dat zou dan ook moeten gelden voor bewakings-camera's.

9 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Fake news verspreidt zich tot 70 keer sneller...
Onderzoekers aan het MIT hebben een rapport g...

20 uur geleden door carpenter

Zweden heeft monster geschapen
Zweedse veiligheidsexpert: stop met zwijgen o...

19 uur geleden door Querulijn Xaverius,

Nog vier jaar Trump, hoe erg kan het zijn? Mi...
Sandra Phlippen is chief economist bij ABN Am...

16 uur geleden door AD

Lars, jongen, laat je niet intimideren
Extreemrechts met zijn bondgenoten bij de Tel...

16 uur geleden door Hetzalwel

Meer dan 50% van de bezoekers van een Trump r...
Uit enquetes, gehouden bij elke Trump rally,...

16 uur geleden door Proemevla


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Topperz
Seks voor twee tientjes: politiek schrikt van...
In Den Haag zijn ze wel vaker naïef!! ...

2 minuten geleden door Topperz

handsfree
Niets draait sneller rond dan dit nanodeeltje...
Trouwens, het bestaan van zwarte gaten lijkt ...

7 minuten geleden door handsfree

jodelatedieho
Nationaal archief retoucheert kritiek op Trum...
Noord-Korea is er niks bij....

9 minuten geleden door jodelatedieho

Topperz
Mysterieuze Nederlander mogelijk nieuwe spil ...
Wat een vaag verhaal.. ...

16 minuten geleden door Topperz

puta
Witte Helmen terrorist uit Syrië kreeg asyl ...
had weer niet anders verwacht,.in NL kan alle...

17 minuten geleden door puta

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig