Boris Johnson wordt weggereden vanuit het parlement nadat zijn oproep voor vervroegde verkiezingen daar voor de tweede keer werd weggestemd.
Volledig scherm
Boris Johnson wordt weggereden vanuit het parlement nadat zijn oproep voor vervroegde verkiezingen daar voor de tweede keer werd weggestemd. © REUTERS

Geen vervroegde verkiezingen en zesde nederlaag in zes dagen voor Johnson: wat gebeurt er nu?

BrexitHet Britse Lagerhuis heeft opnieuw tegen de oproep van premier Boris Johnson voor vervroegde verkiezingen gestemd. “Wederom denkt de oppositie het beter te weten", reageerde Johnson op de stemming, waarbij hij de benodigde tweederdemeerderheid niet haalde. Kort na de stemming werd het parlement onder protest van de oppositie tot 14 oktober opgeschort. “We zijn monddood gemaakt”, klinkt het verontwaardigd. Johnson zelf broedt ondertussen op een slinks plan over de verplichte vraag tot uitstel bij de EU.

92 reacties

  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Zonder een degelijk plan kan men geen huis bouwen. Het UK had zelf nog geen schets van wat het wilde bouwen . Zoiets vraagt om moeilijkheden en problemen en instortingen.
  • benny vandersanden

    5 jaar geleden
    Dat het parlement daar geen nieuwe verkiezingen wil laten organiseren is alleszeggend. Zij die de democratie verkrachten door de keuze van het volk te boycotten weten dat ze afgestraft zullen worden. Dus de uitslag van het referendum toont niet aan dat de Britten een Brexit willen, Frits? Het toont al zeker niet aan dat ze geen Brexit willen!
  • Carla Van Geel

    5 jaar geleden
    Boris zou zichzelf bedriegen want met die eerste brief: “Johnson zou daarbij eerst een officiële brief sturen aan Europees president Donald Tusk. Daarmee breekt hij zijn gezworen gelofte. De tweede brief doet er dan niet meer aan toe, hij heeft de uitstel gevraagd. Punt. De show moet stoppen want de bevolking wordt bedrogen, waar is justitie?
  • Rik Cappelle

    5 jaar geleden
    Gelukkig voor Johnson en Farage is de tijd van De Jacobieten al vele eeuwen gepasseerd anders werden ze in de diepste kerkers van St.Pauls Cathedral gegooid.
  • Michael Vranckx

    5 jaar geleden
    Smijt ze buiten op de voorwaarde van de EU .