door beertje36 in Binnenland  ·  24 Reacties

  • 2
  • 792x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

niet zo heel raar dat we dingen weggooien... kosten vervanging= laag, reparatie uurloon tien keer hoger ...

1
1 beertje36

* Verwijderd door de redactie *

2 Strafpleiter

Zo’n SMEG broodrooster is de moeite waard om te repareren.... maar zo’n ding van 12 Euro van de Blokker is toch een ander verhaal.

1
3 LoydMorris

Interessante docu: Lightbulb Conspiracy.


Mede over "geplande uitval".

@1 , correct. En als het al te repareren is, als je de goede gereedschap heb en het niet afbreekt aan palletjes en plastic.

@2 , in WestAfrica wordt er bizar veel "e-waste" gewoon verbrand. (Toxcity Gambia)\

Tegenlicht had er ook een afl. over. Urban Mining.

1
4 caso

Kapotte telefoon. Kosten om te maken? 641EUR. Dan koop ik wel een nieuwe telefoon...

0
5 Bluth

@2
Waar vind ik die reparatiebedrijven? Behalve de fietsenmaker ken ik niet zo gauw een voorbeeld! question

0
6 Gandalf

Tja, feitelijk willen ze de wegwerpmaatschappij verlaten en richting 'circulair'... Het makkelijk vervangen van spullen is ons sinds de jaren '60 ingegoten. Kapot? Gooi weg, koop nieuw! Goed voor de economie! Maar nu zitten we aan de grenzen van de groei, precies zoals voorspeld door de Club van Rome, destijds. En nu staat einnnndelijk niet die economie op de eerste plaats, maar de vorm van economie. Iets wat al door milieudeskundigen sinds de jaren '60 werd gezegd, maar waar niet naar geluisterd werd. Immers, winst, groei, meer winst, nog meer groei; dat was het doel! Alles kapot, maar de werkgevers rijker, en dan onder het mom van "werkgelegenheid".

Eindelijk verandering. Is er dan toch nog hoop voor de toekomst van onze kinderen? Die toekomst is hooguit 20 jaar weg, dan is de planeet van hen. Dat wordt te vaak en te makkelijk vergeten... De veertigers van nu gaan over 25 jaar met pensioen en dan nemen je kinderen een nog verder uitgemergelde en vervuilde planeet over... Bezint eer ge begint!

0
7 weerman

Dat krijg je ervan als je alles uit China haalt. Mja... de belangen van de Rotterdamse haven lobby he...

1
8 groenengeel

@2 "Die bedrijven kunnen dan weer een opleidingscentrum worden voor handige werkelozen met afstand tot de arbeidsmarkt"

We hebben fatsoenlijke arbeidsplaatsen nodig. Dit soort constructies gaan er alleen voor zorgen dat steeds meer functies maar door "werklozen" of "vrijwilligers" gedaan gaat worden, want goedkoop. Die "handige werklozen" worden worden dan opgeleid om werk te gaan doen wat dan al ingenomen is door een lichting nieuwe "handige werklozen".

We moeten in Nederland weer eens leren betalen voor service. Het staat bol van de vacatures voor bijvoorbeeld schoonmakers bij b.v sportverenigingen bij de "vrijwilligers"vacaturebank. Gooi de contributie omhoog en neem gewoon mensen tegen een normaal loon in dienst. Heb je als sportvereniging niet voldoende leden om dat voor elkaar te krijgen dan ben je dusdanig klein dat een schoonmaker niet nodig is, kwestie van zelf even de handen uit de mouwen.

0
9 MetBoerenVerstand

@9 de hele vrijwilligers hype die al jaren ronddwaalt neemt duizenden voormalig betaalde banen in ...
moeten daar bijvoorbeeld verpleegkundigen voor worden ingezet?... Nee natuurlijk niet, maar een lager betaalde/opgeleide persoon kan dit wel voor zijn rekening nemen, en scheelt een kansloze op de huidige markt een uitkering.

moet je vrijwilligers , met vrijwilligersvergoeding, in dienst nemen om je kantine of kleedkamer schoon te maken?... Nee je mag iemand gewoon een normale vergoeding hiervoor geven zónder dat het arbeidsrecht of belastingdienst mee komt snoepen.

enz... enz ..

0
10 beertje36

@5 zeker Apple? Die vragen absurde tarieven.

0
11 TedjeR

Meer en meer apparaten worden zo gemaakt dat ze niet te repareren zijn.
Verdienmodel...zie bijv. @5 .

1
12 SBD

@6 Er zijn tegenwoordig de zogenaamde repair cafe,s waar op gezette tijden enigszins onderlegde mensen handig zijn in het repareren van vele huishoudelijke apparaten!

0
13 Koortje

@7 Het is zelfs nog erger, vooral hier in Nederland worden bewust veel plastic onderdelen gebruikt in bijvoorbeeld een mixer of stofzuiger met de bedoeling dat deze na een jaar of 4 kaduuk zijn en je een nieuwe moet aanschaffen want die onderdelen zijn voor jou en mij niet aan te komen.

0
14 Koortje

@11 Helaas niet, ik heb het niet zo op de gesloten producten van Apple. question Het was een Samsung, 2,5 jaar oud. En als een onderdeel lastig te krijgen is betaal je er ontiegelijk veel voor... Dus maar een nieuwe telefoon gekocht.

Hetzelfde gehad met de wasmachine. Dat ding is iets van 15 jaar lang meegegaan, totdat de waterpomp ermee stopte en nog wat kleinere dingetjes. Kosten reparatie? Rond de 400EUR. Kijk je op Coolblue, heb je al een nieuwe voor 250EUR.

0
15 Bluth

@15 Ook voor degelijke A-merken een herkenbaar beeld. Die gaan de laatste tijd steeds meer Apple nadoen, die daarmee begonnen is. Neem bijvoorbeeld de accu.. een paar jaar terug was die vervangbaar: klepje open, nieuwe accu erin, klaar. Tegenwoordig zit dat ding in het apparaat geplakt zodat het soms niet zonder schade los te krijgen is. Dus een accu van 3 tientjes komt je dan op een nieuwe telefoon te staan.

En wasmachines? Dat soort spul doe ik soms gewoon zelf. Heb er enige kennis van en de handigheid. Maar dan nog zijn de onderdelen soms onnodig en stervens duur. Gelukkig is een nieuw apparaat vaak nog steds duurder. Maar mijn tijd moet ik niet gaan rekenen

0
16 TedjeR

@16 Dat was dus altijd de hoofdreden waarom ik nooit iets van Apple wil (ook de software is gesloten). Maar wat je zegt is dus exact het geval met mijn nieuwe Samsung, accu zit in de telefoon gebakken. Het is mogelijk om hem zelf te verwijderen en te vervangen, maar dan ben je je garantie natuurlijk kwijt.

Ik laat dat soort dingen liever altijd doen vanwege de garantie die je erbij krijgt. Maar ja, de onderdelen in combinatie met de arbeidskosten maken het dat je in aardig wat gevallen beter een nieuw apparaat kunt kopen.

Oh nee hé, gaan we straks subsidie krijgen op het laten repareren van je apparaten? question

0
17 Bluth

@17 nou nee, beter lijkt mij dat er een EU richtlijn komt die fabrikanten verplicht hun apparaten reparabel te maken en ook voor voldoende reserve onderdelen te zorgen. Dat in navolging van de Right to Repair wetgeving die sommige (progressieve) staten van de USA al kennen.

2
18 TedjeR

@18 ,

Right to Repair behelst het recht van consumenten om zelf reparaties uit te voeren.
Dat is iets anders dan reparabel.

https://repair.org/stand-up

1
19 jodelatedieho

* Verwijderd door de redactie *

20 Strafpleiter

@19 nee, ook het recht van consumenten om een apparaat door een reparateur naar keuze te laten repareren.

1
21 TedjeR

@21 ,

dat ook.
Maar nog steeds iets anders dan reparabel.

0
22 jodelatedieho

@7 Circulair is praktisch onmogelijk tenzij u weer als jager-verzamelaar gaat leven. Hou toch eens op met dergelijke utopische onzin. Roofbouw is wat de moderne mens op de been houdt! U wilt niet leven als uw voorvaderen, bijvoorbeeld de rendierjagers die door de moerassen van wat nu noord Nederland heet trokken.

1
23 Myth63

@23
Ah, een doemdenker. question Fijn dat u wilt doorgaan met die roofbouw. Ik niet, en met mij steeds méér mensen. Circulaire economie is ook maar een deeloplossing. De grote oplossing is er pas als we eerst minder mensen op de wereld hebben en daarna een evenwicht gaan instellen. En dat dat zou betekenen dat we weer achter rendieren aan gaan rennen is natuurlijk grote overdreven onzin. Het zal allemaal wel minder overdadig luxueus gaan worden, ja. Maar daar is zeker mee te leven. Zeker ook als die mensen stukken gelukkiger zullen zijn dan wij.

0
24 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Reconquista
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@50Je vergeet dat die ellende vaak komt door hun eigen cultuur, religie of levenswijze die ze hier gewoon voortzetten met alle gevolgen van di...

2 minuten geleden geplaatst door Reconquista

wildersfan
Scholen gestopt met inhuur uitzendkrachten: zo komen ze toch aan leraren

Slim van de scholen. ...

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@17Nog maar eens:Voorrangsregels bij woningtoewijzing, wordt door gemeenten bepaald en is dus NIET bij wet geregeld.Mensen die zich gedisc...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@94 Ik kijk graag verder dan mijn neus lang is dus waarschijnlijk zoek ik vaker iets op dan jij. Ik wil namelijk graag betrouwbare informatie e...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@11Ja, dat zou best eens de oorzaak kunnen zijn, en dat de woke leeghoofd praters dan zijn ideeën vertalen in een beleid wat voor nog meer p...

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Snorrie
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@7 Paar vraagjes.Heb je links naar verklaringen van Oekraïne en de VN dat ze die onafhankelijkheid erkennen?En wat is er onafhankelijkhei...

8 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@1Doe dat dan met iedereen die haat verspreid over een geloof....

12 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Marrie1
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Hopelijk hebben de media het fatsoen en besef dat ze dit asociale figuur(en) niet in beeld kunnen brengen....

14 minuten geleden geplaatst door Marrie1

VBOH
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@10"Ik zou wel eens willen dat dit soort mensen op tv komt te praten over de huidige problemen"Die mensen heb ik alleen maar op de tv aan ...

17 minuten geleden geplaatst door VBOH

Marrie1
Politie houdt meerdere mensen aan om steekpartij Ter Apel - NieuwRechts.nl

Ze komen dus gewoon vanuit andere plaatsen uit het land om elkaar in ter Apel neer te steken.En aan zulk gevaarlijk tuig worden de oorspronkel...

17 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Bangla Bhasha BfReal Sex Sunny LeoneAll My Roommates Love 10Johnny KeyesPublic Shower Gay PornSpanish PornsitesBig Tity Blow JobManuel FurerraXxx Videos 2018Pron SexIndian Brother And Sister Xxx VideosHubli SexWww Xxx SssValentina ValsheBf Xxx WwwRough CreampiesTracy Lords VidsLort PornNew Sex Video MovieXvideo Mother And SonMelhores Sites PornAsian.candy NudesLips SexAlyssa Quinn Sex VideoHd Porn PlumberNaked For BrotherSeltin-sweetyRule 34 SitesList Crawlers DcNaked ShowLatinatrannyBer PornografiaHd Bbc PornDirty SlutsFreelive SexchatCuckold StorieaOfbaddieHentai FilmVídeos De Sexo VazadoPussyfrombehindFutadomBrittney SkyeFarrah Abraham PornosMimi Faust SextapePussy PhtosSex Video AlbumIndian Desi Xxx VideosHookup SiteAsstr.orvVideocporno GayIndian Village Couple PornBehan Ki GandXxx Hot Porn VediosSamus PornVacation ThreesomeOnlyfans Free SitesNuspournousThe-pirate-bayEmma Watson BikiniPorn Gays AsianAtumn FallsSexe VedeoBdsm FistingBig Breast PornstarPornlifePopular OnlyfansDoujindesu.xxTaboo PornografiaKpop DeppfakeBiq.leNatcaFootjob TwitterXxx Hindi Sexy MovieTamil Anal Sex VideosNudexxxxX Video HdTeen Nude PicsX Video Hd MeinFirst Ebony AnalHen T AiLeesbian Porn VideosAngie Faith PornstarSexy Video Hd NudeSe XmexGf CumingPorn ViedosSexo Gay Brasil AmadorEbonybondageEnglish Hd Sex VideosPriyanka Hot VideoManueo FerraraRyleerabbit OnlyfansBrezzars Hd PornFatal LodelJenna Dewan NudeHardcore Hindi SexPussy Pussy91官方网站FabswomgersXnxx Porn MoviesMegan Mccarthy LeaksStripping In PublicReshma And Salman XnxxKazumi LeakAnjali Sex PhotosAlimelaJennifer Lawrence Sex VideoHairy DickRita PeachSex With Indian MaidTamil Sexy WallpaperNice NudesDark Knight IngridX VudeoPorn 3d ComixXxxx PakiMuslimpornLetsjrkסיפורי סקסLes Films PornographieHot Girls Boobs PicAsuka SexyHorny MomEllie Eilish CreampieKarina OblepihovaHuge Boobs Anime PornDiamond Sex VideoXxx Marathi MovieHd Sex Videos MalayalamPussy Licking Hd VideosPorn Hindi DanceArora XxxFutanaria 3dLesbian Step Daughter PornBrazzeers XnxxPics Of Old Nude WomenFamily PornoShadbase.comErotic HotsexFanf PornIndian Girls Naked PicsSophia Locke XxxAleurierflare LeaksJanb PornMallu Aunty Desi VideosMallu Home Made Sex VideosKelsi Monroe Full VideoPron Video Of IndiaHardcore Fast PornRocco Pornography